Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon'dan exeo'ya geÇİŞ mantikli olurmu

ggecemavisii

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
8
Yaş
42
Slm arkadaşlar, Benim 2009 model beyaz 1.6 style leon var onu satıp exeo almak istiyorum sedan araba sevgimden ve exeonun malzeme kalitesinin leondan üstün olduğunu düşündüğümden dolayı bu geçiş isteğim.Ancak bir takım tereddütlerim var ve bunları siz değerli üye arkadaşların görüşlerine sunmak istedim.

Malum exeo artık türkiye ye gelmiyor ve bir çok insan bu modelin varlığından dahi bi haber,böle tutulmayan bir araba almak mantıklımıdır acaba. diğer taraftan A4 b7 kasanın aynısı (kimi bilip bilmeden a4 çakması falan diyor ama bu a4'e benzetilmeye çalışılmadı direk a4'ün makyajlı hali) böyle kaliteli bi arabanın konforunu uygun fiyata yaşamak var.özellikle kafama takılan;
1.Performansı bizim arabalarla farklımıdır acaba(çok düşükmüdür yani)
2.Araba bizimkinden ağır ama uzun yolda 6.vites avantajından dolayı daha az yakma ihtimali varmıdır.
 
biraz daha bekle istersen toledo çıktıktan sonra mukayese edersin
 
A4 ün birebir aynısı ama hiç tutulmadı. Almanız ilerde satmayı düşünürseniz, biraz riskli olur bence. Sürüş deneyimim olmadığı için o konuda birşey diyemeyeceğim. Yinede Leon bence daha iyi. Tabiki karar sizin. Yekta Bey in dediği gibi Yeni Toledo yu beklemenizde fayda var.
 
biraz daha bekle istersen toledo çıktıktan sonra mukayese edersin
abi toledo çıksa dahi pahalı olacaktır, ben prensip olarak sıfır almıyorum nedenine gelince şu an sıfır araba fiyatlarına bakıyorum fiyatlar inanılmaz yükselmiş ve ben bu fiyatların dünya genelinde yükseldiğinede inanmıyorum,türkiyede insanların aşırı sıfır araba talebinden kaynaklanıyor bu zamlar.2.el exeo ile benim arabam arasında pek bi fiyat farkı olmayacak,belki 1-2 bin gibi bir fark olur.bu farka değer mi acep...
 
ımkanınız varsa 1.6 almayın... exeo agır arac 2.0 tdı olursa cok ıyı olur
 
senin 2009 leonun 2011 exeo kafa kafaya tam denk gelir biraz da zorlarsan lpg paranı bile alırsın üzerine diyim o zaman bence
 
Aracı satma planınız yoksa almak mantıklı gorunur. Performans acısından düşünürseniz de aynı motorlar kullanılıyor sonucta bu VW Seat skoda Audi farketmiyor.
A1 de kullanılan motor 1.4 Tsı 125 HP ama adamlar audi oldugundan + olarak dsg koymuslar o araclara.
Kaldırmayacak bi motoruda piyasaya sürmezler vede ole iddali bi şasi için... Ben olsam alırdım =)
 
senin 2009 leonun 2011 exeo kafa kafaya tam denk gelir biraz da zorlarsan lpg paranı bile alırsın üzerine diyim o zaman bence
o kadar olurmu acaba ilanlara bakınca bazıları uçmuşta. Aslında biraz bir keklik bekliyor gibiler:D.Ne kadar olur exeo style in2009-2010 fiyatı, haa bide beyaz mı siyah mı olmalı?
 
hocam exeo ve leon tdi kullanıcısı olarak yorum yapmak istedim öncelikle exeonun oturak konfor yol tutuş olarak kesinlikle leonla kıyaslanmaz çünki exeoda kullanılan bütün malzeme audi ye ait mesela leonda kaputu açarsın en basit ne var hortumlar leonda vw damgası exeoda audi damgası var kalite tartışılmaz leonla. ayrı bi hususda motoru ölü bi motor 1600cc 8valve 102 hp leonla aynı motor ama kilo farkından dolayı hem çok yakıyor hem gitmiyor aynı motor leondan bahsediyorum yani değişim çok gereksiz olacaktır ama dersenki bagaj önemli yakıt gidiş önemli deil diyorsan exeo al ama unutmaki exeonun arka koltukla ön koltuk mesafesi yani diz mesafesi çok kısa ben hiç bi zaman arkada otururken rahat edemedim exeoda ama leon öyle deil çok geniş arka kısmı :) ben leon tdi aldım gayet memnunum hem yakıt hem performansından yinede karar sizin bütçe uygunsa kesinlikle dizel alın derim exeoda 2.0 ya 170lik yada 143lük :)
 
Geri
Üst Alt