Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon TDI düşünceleriniz

Canede

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
198
Abime bu ay dizel bir araba alacağız. Ama ne alacağı konusunda biraz kararsız. Seat kullanıcısı olarak leon u önerdim ama leonun dizel performansını hiç bilmiyorum. Yakıtta nasıl, cordabadaki gibi motor sesli mi çalışıyor bu sorulara cevap arıyorum. Kısacası Leon TDI (çok fazla uzun yol yaptığımız için tdi) önerirmisiniz. Düşünceleriniz neler??
 
1.6 TDI mı yoksa 2.0 TDI mı yoksa 2.el 1.9 TDI mı? bunu belirtmiş olsanız net cevaplar gelebilir daha sağlıklı.. Ses konusuna gelince dizeller traktör gibi bunu birkez kabullenmeniz gerekir. 1.6 TDI daha yeni çıktı şuan için yorumsuz :) 1.9 TDI arkadaşımda var + chipli çok mükemmel gidiyor yakıtıda 175 kuruş civarında olması lazımdı. 2.0 TDI gelince kuşkusuz en performanslı araç.
 
2.el 1.9 tdi düşünüyoruz. 2.0tdi performansını düşünemiyorum bile ama beklentimizin çok üstünde bir araç. 1.6 tdi ise yeni oldugu için fiyatları biraz yüksek olacak. 35.000 civarı bütçemiz var. 1.9tdi da çip olmadan performans nasıldır ?
 
Eskı kasa Tdi FR var ıkı tane alcagın yanı kasa 105 lık leondan daha mutlu eder senı emın ol.Aynı motorun 150 lık versıyonları,arada turbo enjektor farkları var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ra-r-donanimli-masrafsiz-1-9-tdi-150-ps/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...e-hiz-lezzeti-tatmak-isteyenler-leon-fr/detay

Bu arada 2.0 tdi 140 da cok cok efsane olan b motor degıl evet 105 lık 1.9 tdı a gore tabıkı farklı ama pd150,pd160 ı dusununce cok da efsanevı gelmıyor:)
 
kurtbil, eski model düşünmüyoruz. Almışken yüksek model alalım dedik. bu yüzden 1.9tdi araştırıyoruz. En az 2007- 2008 model düşüncemiz. Bu arada bütün Fr lar dizel mi oluyor?
 
kurtbil, eski model düşünmüyoruz. Almışken yüksek model alalım dedik. bu yüzden 1.9tdi araştırıyoruz. En az 2007- 2008 model düşüncemiz. Bu arada bütün Fr lar dizel mi oluyor?

Hayır degıl,eskı kasada 1.8 t benzınlı 180bg,1.9 tdi 150hp olarak ıkı farklı secenek var.Yenı kasada 2.0 tfsi 200hp benzınlı ve 2.0 tdi 170hp olarak ıkı farklı secenek var yıne.
 
ses konusunda yapcak bişi yok..
tercihim hiç bi zaman dizel olmazdı..
BMW 20,30 ya da 35d olmadıktan sonra.. :)
 
yakıt ve performans konusunda bana göre tatminkar diyebilirim. sakin kullanan biri olarak söylüyorum

ses konusuna gelince ondan tam emin değilim ama şunu söyleyebilirim, şu an kullandığım Golf TDI DSG var, rahatlıkla söyleyebilirim benim arabam kadar sessiz içerden

Leonda da böyle olur mu bilmiyorum ama hiç sürmedim
 
uzun yolda dizel sesini kesinlikle hisetmezsiniz ekonomi olarak mutlu edecek bir araç şehir içi çok ekonomik geçen yaptığım hesağlamada normal kullanımda şehirler arası 140-145kuruşu gördüm ve bundan daha fazlasını beklemek ayıp olur diye düşünüyorum 1.9Tdı kullanan arkadaşlarımızın daha sağlıklı yorum yapacaklarındanda eminim:eek:key:
 
ses konusunda yapcak bişi yok..
tercihim hiç bi zaman dizel olmazdı..
BMW 20,30 ya da 35d olmadıktan sonra.. :)

ayda en az 5.000 km için tercihimiz kesinlikle dizel olmalı :)

Bmw çok güzel ama fiyatları bizim cebimize göre değil. Her malın bir alıcısı var :)
 
Geri
Üst Alt