Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon klima-kalorifer yardımı

maranga44

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Mar 2011
Mesajlar
63
Yaş
52
merhaba aranıza yeni katıldım. arabamı ikinci el olarak aldım.arabam 2011 leon tdi dsg.kalorifer ve klmiyı tam olarak anlayamadım eski sahibinin bana verdiği kullanma klavuzu ingilizce arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinrim.kusura bakamayın. araba konusunda fazla tecrübeli değilim teşekkür ederim.solda büyük yuvarlak düğme var sanırım o ısının seviyesini ayarlıyor sağdaki düğmede aynı işlevi görüyor. birde dual ve auto düğmeliri var.birde kaloriferi açınca klima ac de bazen devreye giriyor ensağlıklı nasıl kullanabilirim acaba
 
ayrıca türkçe kullanma klavuzunu nereden temin edebilrim acaba .bulunduğum yerde seat servisi yoktur
 
birde başılığı yanlış yazmışım özür dilerim.klima ve kalorifer yardımı olacaktı
 
ayrıca türkçe kullanma klavuzunu nereden temin edebilrim acaba .bulunduğum yerde seat servisi yoktur

Kullanım klavuzu için bende sıkıntı yaşadım doğuşa bir mail gönderdim bu konuda 3 gün sonra deri kılıflı orjinal kullanım klavuzu adresime ücretsiz postalandı sizinde denemenizde fayda var bu yöntemi... :eek:key:

no:başlığınızda düzeltildi :)
 
merhaba aranıza yeni katıldım. arabamı ikinci el olarak aldım.arabam 2011 leon tdi dsg.kalorifer ve klmiyı tam olarak anlayamadım eski sahibinin bana verdiği kullanma klavuzu ingilizce arkadaşlar yardımcı
olabilirseniz sevinrim.kusura bakamayın. araba konusunda fazla tecrübeli değilim teşekkür ederim.solda büyük yuvarlak düğme var sanırım o ısının seviyesini ayarlıyor sağdaki düğmede aynı işlevi görüyor. birde dual ve auto düğmeliri var.birde kaloriferi açınca klima ac de bazen devreye giriyor ensağlıklı nasıl kullanabilirim acaba

Öncelikle hayırlı olsun aracınız. iki taraftaki yuvarlak düğmeler derecenizi ayarlar. Sol taraftaki ile yaparsanız iki bölgeyi de aynı oranda derecesini ayarlayabilirsiniz. Dual düğmesine bastığınız zaman sol ve sağ tarafa farklı ısı ayarı yapabilirsiniz. Yanınızdaki üşürken siz yanabilirisiniz mesela:)
Auto düğmesine bastığınızda ayarlamış olduğunuz dereceye ve araç içindeki ısı derecesine bağlı olarak araç içi sıcaklığınızı hep o ayarda tutabilmek için otomatik olarak fan ayarınızı yapacaktır. Uzun yolda çok etkilidir,tecrübe..
Ac ışığı yandığı zaman klima devreye girmiştir demektir. Yakıt tüketiminizi artıracaktır. Kışın buğu yapmadıysa aracınız kullanmanıza pek gerek olmayacaktır. Ben kullanmıyorum hiç. Yazın mecburen kullanacaksınız.
Aracınızın camlarının buğu yapmamasını istiyorsanız, ac yani klimatroniği açıp kapatmayınız. Hangisinde açtıysanız sıcaklığı onda devam edin. Yoksa buğu yapacaktır..
Umarım faydalı olabilmiştir yazdıklarım..
 
Geri
Üst Alt