Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

leon fr yol sesini azaltma

eraydem

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Ocak 2011
Mesajlar
57
Yaş
39
Selam arkadaslar
2012 model leon fr aracimın lastiklerini degistirmeyi düşünüyorum. Aracın uzerinde gelen p zero rosso marka lastikler double yollar disindaki asfaltta asiri ugultu yapıyor. Michelin lastik taktigimizda seste azalma olur mu? Eger lastiklerini değiştiren arkadaslar varsa yorumlarını bekliyorum. Bu arada iceriden dynamat izolasyon yapmayi da düşündüm. Ancak on koltuklarin ve pedallarin altindaki muazzam izolasyonu gorunce vazgeçtim. Sadece arka koltuk ve bagaj zeminini dynamat ile kaplayacagim.
 
benimde aracım fr ama fr ile ilgisi olmayan bir çok kişide yaşanan proglem malesef ses proglemi çözülemez gibi duruyor lastikle alakası çok az bilginize ciddi bir izalasyon gerekli aynı zamanda gereksiz masaraf olucaktır ben devam ediyorum gittği yere kadar ama uzun yolda çok rahatsız ediyor
 
hocam sırf ses için p zerolar sökülmez bence ve öyle devasa bir farklılık da olmayacaktır. :)

ses konusunda şikayetiniz var ise bence 2007 - 2012 arası bir honda civic kiralayın, bir hafta kullanın, sonra aracınıza binin kıymetini bilin :D leonların yalıtımı normal, çok iyi değil ama C sınıfında böyle vaaay bu da sessizmiş dediğim araba olmadı açıkcası. Belki A3 daha sessizdir ama onun da aşırı farklı olduğunu sanmıyorum.

eğer ben bu işi yapacağım derseniz, araç altı ve davlumbazlara zift kaplama yaptırıp kapı fitillerinden hortum falan geçirebilirsiniz.
 
Cevaplar icin tesekkur ederim.
Sehir icinde ve bölünmüş yollarda arabam gayet sessiz ancak uzun yoldaki ses gerçekten can sıkıcı. Mademki lastik kâr etmeyecek dediginiz gibi arac altina putur kaplatip iceriden dynamat yapalim.Belki biraz fayda eder. Eski kasa leondan yeni kasaya gecen arkadaslar ses ve konfor konusunda ne düşünüyor? Cok fark var mi?
 
1p deki ses problemi gerçekten çok rahatsız edici , bu sorunu 5F de çözmüşler gibi .

bu sorunu ziya halletmişti ama baya bi işçilik istiyor. resimli anlatımıda vardı. kolay çözüm için ziebart ın alt yalıtımı vardı doblo'ya yaptırmıştım. %40 etkisini görmüştüm.
 
Kullanılan lastik gayet güzel zaten degiştirsenizde fark olmaz. Eger aracınıza kendiniz birşeyler yapmak isterseniz forumda bir konu var. Gayet açıklayıcı ama bir o kadar da uğraştırıcı
 
Geri
Üst Alt