Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon fr lastik basinç lambasi

karasel1

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Ara 2012
Mesajlar
87
Yaş
46
Mrh arkaslar bugün lastik basinç lambam yandi kitapçiği okudum benzin depo kapaginda kaç bar hava basacağimizin orada olduğu yaziyordu baktim yabanci yaziyor 41 rakamini görünce 41 bar hava nastim bütün lastiklere ve hava basinç lambasina 1-2 saniye basinca söndü acaba 41 bar normalmi sizce yanlişlikla fazla basmayalim
 
ßence de çok fazla. 4 lastiğe de aynı bar hava basın ayrıca 34 bar idealdir. 41 bar ile 17'' jant lastikle kasislere girmekten korkarsın. Zaten süspansiyonlar sert bide 41 bar düşünemiyorum. Tabi bu benim fikrim.
 
Yüksek ya da alçak basınç yol tutuşunu zayıflatır, fren mesafesini uzatır, lastiğin ömrünü kısaltır.

41 biraz fazla olmuş. Leon için yazın ön: 33 arka:32 kışın ön: 34 arka:33 tavsiye ederim.

Dikkat!!! Bu pek bilinmez fakat mühimdir. Araçlar için tavsiye edilen basınçlar araç (dolayısıyla lastik ve lastik içindeki hava) soğukken geçerlidir. 5 kmden uzun yol yaptıktan sonra lastiğinizi şişiriyorsanız, bu değerlere biraz daha ekleme yapmalısınız. Bunu ayarlamak zor olduğu için tavsiyem, lastikler soğukken (10-25 derece hava sıcaklığında dışarıda park halinde bekleyen aracı yeni çalıştırmışken) tavsiye edilen değerlerle hava basın.
 
17'' jant var yazın ön 34 / arka 32 kışında 32/30 kullanıyorum
 
Aracın fabrika çıkışı değerleri normal midir yoksa tekrar kontrol edip 34 yada 32 felan yaptırılmalı mı ?

34/32 servis söylemişti bana ama kısın 32/30 yapıyorum malum soguk hava lastikler sertleşiyor böyle yumuşaklar kısın için böyle yaza tekrar 34/32 yapıcam :eek:key:
 
34/32 servis söylemişti bana ama kısın 32/30 yapıyorum malum soguk hava lastikler sertleşiyor böyle yumuşaklar kısın için böyle yaza tekrar 34/32 yapıcam :eek:key:


Aracı aldığında kaça kaçtı. Yani ben 4 aydır kullanıyorum ama lastik basınçlarına bakmadım hiç. Değiştirmem gerekir mi yoksa fabrika verileri normalmidir?
 
Geri
Üst Alt