Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 2.0 TFSi FR Hakkında

lewo`

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
51
Yaş
34
şu günlerde aklımı karıştırmaya başladı da , D4D Corollayı satıp bunu alsak mantıklı olur olmasına ama tek korkutan noktası yakıtı beni şuanda, kullanan yada kullanmış olanların bilgisini rica edicem,

uzun yolda 100-120 arası sabit hızda ( her yıl Alanya-Gelibolu yapıyoruz, İzmir de oluyor arada ) , şehir içinde düzgün ve hafif sıkıştırmalı kullanımda ne yakar lt bazında, bi depoyla kaç km gider ? Ayda ortalama 700 km yapılıyor diyelim bazen 500 bazen 1000 km yapıyoruz babamın toplantısı olursa Antalya gidip geliyor ekstradan işte 300km düz hesap.

Teşekkürler şimdiden.
Konu yeri yanlışsa taşınabilir :)


Bu arada düşünülen araç 2. el olcak, alırken nelerine dikkat etmeli kronik sorunu varmıdır?
 
D4D'den sonra bayaa bayaa farklı geleceği kesin.. :)
normal kullanımda 8-9L geçeceğini hiç sanmıyorum..
 
tabiki öyle :)
dizelden sonra benzinli hem lt fiyatı bazında hemde lt olarak fazla yakıcağı aşikar ama ne kadar fazla yakıcak o önemli şuan :)

yiğit teşekkürler bu arada yorumun için, şehir içinde mi dediğin değerler?
 
turbosu olan bi motor her koşulda isterse az yakar..
velakin az yakması D4D kadar olması imkansız tabii bildiğin gibi..
tahminim 8-9L karma kullanım sürekli dur kalk kullanılmayacak zaten Alanya'da ya da Edirne'de..Antalya-Alanya arası ekonomi yapmaya pek müsait değil bol bol sollamaya da çıkarsınız zaten ama 110-120'ye sabitledikten sonra 7-8L yakar bence en fazla..gazlarsanız da 15-16L civarı yakar tahminimce..

FR'ım yok bunlar sadece tahmin ama muhtemelen yakındır Levent.. :)
 
Alanya nası diyim küçük İstanbul binevii, özellikle yazın tam şehir merkezi baya yoğun oluyor 3-4 kırmızı yeşil döngüsü beklediğimi bilirim gerçi zaman kısa o da var tabi :)

Antalya yolu duble oldu 100-110 sabit her şekilde gidebiliyosun bu arada son yıllarda geldinmi bilmiyorum tabi de , teşekkürler yinede, abanarak kullanımda 13-14lt normal deriz sonuçta o kadar gazlamam yani zaten roll vs denicek araç yok dencek kadar az :)

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:45 ----------


abi teşekkürler ama bizim ailede yol boyu ayak paspasta gidicek yoktur ben hariç :)

bende sıkılırım ztn ondan bisüre sonra , yani bilmiyorum eğer normal-karma kullanımda 9-10lt civarı mantıklı geliyor bana.
 
Senin kullanım tarzınla Corolla ne yakıyorsa, FR 2 katını yakar :)
 
yakma olayı bıraz yukselır ama pişman olmazsın :)
 
Geri
Üst Alt