Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.6 tdi style aldım..İlk izlenimlerim...

Toprak033

Kayıtlı Üye
Katılım
11 May 2013
Mesajlar
11
Merhabalar.
yaklaşık 10 gün önce sipariş verdiğim Leon 1.6 tdi cr style aracımı dün teslim aldım.ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.


Aracı aldığımda 6 km de idi.
-Hemen bir istasyona gidip depoyu doldurdum ve 45 litre yakıt aldı.Demekki depoda 5 litre civarında yakıt vardı.

Öncelikle beğendiğim yönleri belirteyim.

-Depoyu doldurduktan sonra şu ana kadar ortala tüketim 5,7 lt..şu ana kadar toplam 65 km yol yaptım.Yarısı şehir dışı yarısı şehir içi.yeni bir motor için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum.
-Direksiyonunu çok beğendim.tepkileri gayet iyi.
-Fren dozlaması çok rahat ayarlanabiliyor.
-vites yoları kısa sayılır.
-Start-stop sistemi çok çok iyi çalışıyor.
-İç aydınlatmayı beğendim.
-Lastikler michelin geldi ve buna çok sevindim.
-Araçla ilgili bir çok ayarı orta konsoldaki ekrandan yapabiliyorsunuz.ancak ekranın dokunmatik hassasiyeti çok iyi değil gibi geldi, bana.
-Hızlanması çok iyi.sadece ilk kalkışta tork başlangıcı olan 1500 devire gelene kadar canszı kalıyor ama 1500 devirden itibaren çok atak bir yapı sergiliyor.
-Virajlarda tutunması gayet iyi.kesinlikle tedirgin etmiyor.hatta sanki araba yere yapışıyormuş gibi bir his verdi bana.
-Kasisli yollarda da salınımı çok iyi.kesinlikle rahatsız etmiyor.
-Bluetooth üzerin telefon konuşması yaptım..çok keyif verdi bana.


Beğenmediğim yönler
ise

-Kullanım kitapçığı bırakın 50 küsür bin liralık bir arabaya 15 bin liralık bir arabaya bile yakışmayacak kadar kötü.Bankalaını filan tüketici okumasın diye küçük küçük yazılarla doldurduğu kredi sözleşmelerine benzer küçücük bir kitap hazırlamışlar.sanki cep broşürü..Sayfa sayısı fazla ama boyutlaı o kadar küçük ki.Okurken bir süre sonra küçük yazılardan dolayı sıkıldım ve okumayı bıraktım.
-Başınızı arkaya çevirerek geri gittiğimde arka çaprazlarda biraz görüş sıkıntısı var
-Geri vitese atarken bazen sanki tam girmemiş gibi oluyor.Birkaç kere tekrar atmak zorunda kaldım.
-Park manevraları esnasında geri giderken frene tatlı-sert basıp durunca bagajın oradan bir lakur lukur sesler geliyor.Ne olduğunu bir türlü çözemedim.ama çok sinir oldum.
-kitapçıkta geri vitese attığımızda sağ aynanın arka lastiği gösterme özelliği var mı bilmiyorum ama sağ ayna arka lastiği göstermiyor.çokta önemli değil.


Evet arkadaşlar ilk 65 km lik sürüşüm sırasında farkedebildiğim husuları paylaştım. zama içerisin gözüme çarapan konuları yine burada sizlere aktaracağım.

Ve sonuç olarak bu beğendiğim ve beğenmediğim yönleri bilsem bu arabayı alırmıydım??? Evet kesinlikle yine alırdım..
 
erdemcim aracın hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin ,arkadan gelen lakır lukur ses yakıt tankından geliyor merak etme fulleyince o ses gelir kafana takma
 
güle güle kullanın bide resim eklerseniz güzel olur
 
Güzel günlerde kullanin insallah
 
ağız tadıyla kazasız belasız günlerde kullanın. Rabbim pişman etmesin.
 
Ali abınınde dedıgı gıbı lakur lukur ses yakıt tankından gelen ıgrenc bı olay 2 sene boyunca bu yusden fullemedım aracımı:) ama artık takmıyorum bnm yakıt vıdeom war forumda ama nerde bılmıoyrum 3.8 4.2 gıbı degerler benım hep yaptıgım degerleerr:) redlıne kadır aracıma her bınısınde ortalamaya bakıp kafayı yıcem ya dıyorr:) ı bnm aracım dsg hıc yıgılma hıssetmedım dırek turboyu acar gıbı kalkıyor bu aracın en ekonomık hızı ıse 70km ıle 85 aralıgı bazen sapıtıp 120 de de az yaktıgı oluyor uzun yolda:) jant ve yay olmassa olmazlardan takabılyorsunuz mutlaka deneyın derım:) gule gule kullanın
 
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binersiniz inşallah
 
hayırlı uğurlu olsun, paylaşımlarınız ve ilk görüşleriniz için teşekkürler..
 
Hayırlı olsun...Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
 
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmalar,
depoyu fulleyince o lakır lukur bagajda damacana su varmış gibi ses bizden de geliyor 2012 model benim araç eski kasa servise sordugum da yenilere depoya dalga kıran koymuyorlarmış ondan bu sesi aldıgımızı söylemişlerdi :eek:key:
 
Geri
Üst Alt