Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.6 TDI DSG Devir-Vites Problemi

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Arkadaşlar, forumda pekçok DSG şikayet konusu var, bu hususta bir başlık göremedim hem de bilgileri güncelleyelim, durum şu ki;

malum dsg 60 km hızda 6'ya 70 km hızda 7'ye ulaşıp akabinde titreme zorlanma vari can sıkıcı bir durum oluşuyor, hafif gaz verip vites düşürmesini sağlıyorsunuz 2 sn sonra yeniden 7'de...

VW grubunda ise jetta ve golflerden aynı motor ve şanzımanda benzer problemin olmadığını görüyorum sınırlı tecrübeme göre, öncelikle VW'de bu problemin olmadığı hususunda hem fikir miyiz?

Eğer hemfikir isek VW bunu satış politikası olarak yazılımı farklı yükleyerek yapıyor demektir, eğer öyle ise DSG yazılımımızı golf yazılımı ile güncelleyebilir miyiz? servis bunu yapmasa da piyasada DSG yazılımna müdahale edebilecek firma var mıdır?

Görüşlerinizi bekliyorum...
 
arabanızı ne zaman satın almıştınız? bildiğim kadarıyla 2013 başında bununla ilgili bir güncelleme yayınlanmış olması lazım, bende servise gittiğimde bakım esnasında güncelleme talep edeceğim..
 
arabanızı ne zaman satın almıştınız? bildiğim kadarıyla 2013 başında bununla ilgili bir güncelleme yayınlanmış olması lazım, bende servise gittiğimde bakım esnasında güncelleme talep edeceğim..

Aracım 2013 Ocak çıkışlı, servis motor şasi nodan bakıp güncelleme yok dedi... canım sıkkın bu konuda...
 
Dostum o problem benimde canımı sıkıyodu, iki defa uzun yola gittim geldim şuanda kilometrem 8100 filan oldu, artık eskisi kadar takılmıyorum sanırım bazen hissediyorum biraz gaza dokununca vites küçültüp devam ediyorum. Bence benzinli araçtan dizele geçtin sanırım, çünkü bende durum boleydi. belkide benzinli aracın tepkisine alışık olmandan kaynaklı, bu sana bi sorun gibi geliyo sanırım. Bende bole oldu zira:) , yada dsg'nin bi hatasıda olabilir forumdaki diğer copalı yada dizel dsgli arkadaşlardada sanırım aynı şey vardı. bende ilk serviste bu durumu söleyip çözüm istiycem ama bişey bulacaklarını sanmıyorum. Araç yakıtı az tüketmek maksatlı yüksek vites düşük devir bandında kullanmaya çalışıyo, yada diğer bi değişle araçlarda yuvarlanma direnci diye bi durum var motorun tolere edebildiği sürece düşük devir yüksek vitesi seçicek sekilde ilerlemeye çalışır.

Özellikle bizim araçlarda yani dizel otomatiklerde yapılan en büyük yanlışlardan biride bazı işi bilmez araç test dergilerinde görebiliceğiniz esneklik testi adı altında 50- 100 km hızlanma testi yapılır ki bu; Turbonun olabildiğince zorlandığı en kötü durumlardandır. Sebebi bizim gaza en ufak şekilde dokunduğumuzda turbo inanılmaz devirler yapmaya başlar ve araça güç sağlamak için deliler gibi döner , işte bu durumda aşırı ısınmaya başlar bu gariban turbolar:) bulunduğumuz viteste devam etmeye çalışırsanız bu hareket turboların baş düşmanıdır.

hatta bu durumun en kolay çözümü rampaya gelmeden 1 veya 2 vites düşürüp aracın torkunu ve hızını yükseltmektir, ve bu sayede turbonuza cok daha az yüklenirsiniz. Yani işin özü sizin sölediğiniz titremeye benzeyen durum en alt devir bandında oluşan turbodan önceki durumdur, aracınıza siz az yaksın diye ayağınızın ucuyla bastığınızda bunun ekonomik sürüş olduğunu algılar ve ona göre davranır. Hepsi bu:) biraz uzun oldu ama umarım faydam olur turbo ömrünü uzatmanın bikaç yolu daha var merak ederseniz o konudada burdan yazabiliriz bence. saygılar.
 
#issius

verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim lakin leondan önce 6 dizel aracım oldu, son aracım da dizel ibiza idi... yazdıklarınızın bilincindeyim ve aracı motor kabiliyetlerini bilerek kullanıyorum, ama bahsettiğim konu kullanım yöntemleri ile çözülecek bir husus değil, bariz bir yazılım hatası... ayrıca bahsettiğim gibi VW grubunda kullandığım DSG lerde bu problem yok...
 
Hocam valla işin açıkcası şuanda benim doğuda olmam sebebiyle servis sayısı oldukça kısıtlı keşke bende serviste bi yazılımla veya başka bişeyle halledebilsem. Benim kişisel fikrim dsg yazılımı veya turbo başlangıç devrinin daha aşağa çekilebilme gibi bi durumu olsa düzelebilir. 1 ay önce yakın bi arkadaşım sıfır altea xl aldı dizel dsg li aynı problem ondada var ve servise gitti bunu yaşar yaşamaz. Servisin cevabı şu şekilde oldu; dsg'geniz sıfırlandı sanırım bi log dosyası tutuyor bu sistem, sürüş dinamikleriyle alakalı.Tahminim onu sıfırladılar. Ama sıkıntı halen devam ediyo. Bizim forumdan takip edip arkadaşa bilgi mahiyetinde sölediğim yeni yazılım çıkmış bu sıkıntıyla ilgili dedik servise haberleri bile yok. Bunu diyen servis Diyarbakır seat/miram oto . çözüm bulursanız bizede iletirseniz sevinirim. vw grupla ilgili bi araştırmam yok konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim babamda 2006 model pasat tdi 2.0 dsg araç var oldukça memnunuz.
 
2013 jetta dsg vites geçişleri de bizim gibi, vw seat aynı...
 
Geri
Üst Alt