Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

LEON 1.2TSİ S&S MODİFİYE YARDIM

kedikesenfare

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Mar 2015
Mesajlar
29
Yaş
31
Merhaba Arkadaşlar,

Kırmızı 1.2Tsi Stle model leon siparişi verdim mayıs ayında geliyor inşallah. Fakat aracım led paket olup aklımda bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
Diyorum ki;

Tavana siyah folyo yaptırayım cam tavan gibi olsun birde aynalara siyah folyo yakışır mı? yasal mıdır? ayrıca yasal değilse bunu nasıl işlettirebilirim bana maliyeti ne olur?
Body kit yaptırayım 650 TL ye ( ön tampon eki,yan marşpiyeller,arka tampon difüzörü,spoiler ) sizce güzel durur mu?
Son olarak birde sizce hava filtresi ile egzoz taktırayım mı arabadan güzel bir ses almak istiyorum abartı olmasada ancak yasal mıdır? sorun yaşar mıyım? neler yapmam gerekir?
Başka önerileriniz var mıdır?

Lütfen beni aydınlatırmısınız bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Teşekkürler.
 
net bir cevap vereyim, Türkiye'de modifiyenin yasal olan tek öğesi LPG'dir, onun dışında bir vida takmak bile yasak araca :)

Siyah folyo muayeneye kadar çok bir sorun çıkarmaz (çevirmede polis takarsa uğraştırır ama bir şey olmaz), aynalar da sorun olmaz, ama sökerken kötü sürprizler yaşatabilir (verniği söküp çıkardığı durumlar olabiliyor, araç matlaşıyor folyo sonrası, kesin olacak diyemem ama olması olası, ayrıca folyoyu keserken titiz çalışmazlarsa aracın boyasını çizip tavanda paslanmaya sebep olduğunu da gördüm, bu durumda tavanı boyatmak gerekecektir, bu da araca taklalı muamelesi gördürecektir, malum ülkemizde ufak bir çizikten dolayı boyalı araca 19 takla atmış muamelesi yapıyorlar)

Body-kit keyif meselesidir, ben sadece arka spoiler ve difüzör taktırdım, memnunum, diğerlerini düşünmüyorum, hoşunuza gidiyorsa plastik bir kit düşünebilirsiniz, fiber olursa kaliteli işçilik malzeme olmasına dikkat edin yoksa en ufak sürtmede paramparça olur, yüzeyi düzgün olmazsa da boyada dalgalanma yapar

Hava filtresi/egzost aracın motor aksamını garanti dışına alacaktır, bunu sorun etmiyorsanız filtre ok ama egzost net bir şekilde yasak, yakalanırsanız bağlamaya kadar gider. Vanalı sistem de sadece ses yapar, ben o tarz modifiyelerin görsel/duysal olmasına karşıyım. Egzost motoru güçlendirilmiş bir aracın rahat nefes verip tıkanmaması için değiştirilmeli bence, eğer 105 bg olarak kullanacaksanız siz biraz ses duyup haz alacaksınız diye bütün çevrenizi harap etmeyin bence, ve tekrar diyorum bence, başkaları illa ki farklı düşünecektir :)
 
madem bu kadar masraf edeceksiniz panoramik cam paketinden faydalansaydınız en azından film derdinden kurtulmuş olursunuz.ayrıca sıfır araca modifiye edersiniz garanti dışında kalabilirsiniz.garanti süresini dolduruncaya dek bana göre az binin keyfini sürün derim.ekstradan jant secimi de yapabilirsiniz orjınal yakışan bişi.cok güzel jant modelleri cıktı seat da :) hayırlısı olsun rabbim kaza bela vermesin
 
1. 2 sene beyaz aracimda siyah tavan kaplaması kullandim. Parlak siyah tercih ettim. Muayene zamani sıkıldığım icin söktüm. Polisle sorun da hic yaşamadım. Ama isterseniz ruhsata işletebilirsiniz. Tavan kaplaması yasal degil problem yaşama ihtimaliniz tabiki var. Cam filmi gibi düşünün, polis isterse onu da sokturur. Bence içinizde kalmasin kaplatin, sorun olursa sökersiniz. Ben soktukten sonra cila uygulamasi yaptim iz miz kalmadı. Ama bu işi yapan yerde kaplatin.
2. Ön arka tampon kesinlikle taktirin.
3. Bir de jant.

Öncelikle arabanin dış görünüşü ile ilgili modifiyelerde bulunun. Sonradan içine girersiniz.
 
Geri
Üst Alt