Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.2 TSI

mrtsnr

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
2,558
Yaş
33
Merhaba Arkadaşlar Sonunda Aracıma Kavuşmuş bulunmaktayım. Öncelikle Leon'dan bahsetmek istiyorum..
Seat marka hiçbir aracı kullanmadığım için herhangi fikrimde yoktu. Sadece sağdan soldan duyduklarımla bi fikir sahibiydim. Showroom'da bodykitlerin boyasının kurumasını bekledim yaklaşık 1-2 saat. Torpido'da kullanılan yumuşak malzeme çok hoşuma gitti ve görünüşüde parlak mat karelerle bütünlenmiş bu çok hoşuma gitti. Direksiyonun aşşağı indirildiğinde tam dik konuma gelebilmesi çok hoşuma gitti ki ben kullandığım araçlarda genelde en alt konumda kullanırım ve yine de yüksek gelir. Leon'da en alt seviyeye düşürmeme gerek bile kalmadı :) Koltukların sarması gayet güzeldi ve oldukça sportif. İç Dikiz aynası yeterince büyük. Çok rahat görünüm sağladı. Yan aynalar makyajsızda daha ufakmış sanırım ve o aynalar büyütülerek güzel bir görüş açısı sağlanmış. Eski aracımda aynalar için geniş görüş açılı yan aynalar diyordu donanım listesinde. Bunda da onun kadar ve hatta yükseklik bakımından daha büyük bir ayna var. Görüş açıları kısıtlı diyenlere ben katılmıyorum A sütunu Corsa'da ve Caddy'de daha kalın gibi geldi bana. Leonda görüşü pekte kısıtlamıyor. Sileceklerin dik açıyla durması görsellik olarak güzel ama değişen pek birşey yok. Kullanımından zevk aldım. yaklaşık 40km kullandım aracı ve 1:15 saat boyunca kullanmışım. Vites geçişleri gayet güzel. Sunroof ise normal leon'lara göre daha ferah bi alan sunuyor ve en azından 1.600 lirayı 4cm açılan bir cam tavana vermek yerine gayet işlevsel bir donanıma veriyorsunuz değer verildiği paraya. Ses yalıtımıda tatminkar geldi bana hızlı gitmediğim için rüzgar sesi alıyor mu almıyor mu test edemedim.

Vee herkesin merak ettiği 1.2 TSI nasıl bir motor konusuna gelince. Aslında bu konuyu 1000km'yi geçince daha detaylı anlatmak istiyorum fakat meraklıları fazla bekletmek istemiyorum.. Öncelikle aklınızdan atın 1.2 1.4 1.6 durumlarını. Araca kimi bindirirseniz bindirin bu aracın 1.2 olduğuna inanmaz. Diğer 1.2 motorlarla kıyaslanamicak kadar güzel. Her yüksek beslemeli araç gibi gazı bir süre sonra yeme sorunu var bu leon değil bütün turbolu araçlarda var.. Gaza bastıktan yaklaşık 1-2 saniye sonra kendini öyle bir ileri atıyor ki araç hemde 1600 devir dolaylarında 1.2 olduğuna inanmazsınız :) daha yeni olduğu için aracın gazına fazla yüklenmedim ve 1000km kadar böyle gitmeyi düşünüyorum. Ufak bir kıyaslama yapayım.. 1.2 atmosferik 1.2 TSI 1.6 FSI arasında
Benim evim bahçeşehirde ve istanbul'da oturanlar bilir e-5'ten haramidere'ye doğru inerken sağdan bahçeşehir tabelası verir o yol aynı zamanda tem'e bağlanır ve uzun bir yokuş vardır orada.. Aracın benim yüzümde tebessüm oluşturan en güzel yanı burası ;
O yokuşa 4vites 2bin devirde girdim.. ve bana vites yükselt dedi araç. İlk ne yükseltmesi ya dedim çünkü ayağım gaza ucundan basıyo ve sabit.. :) neyse yükseltiim bakiim napıo dedim 5.vitese attım gaza tekrar dokundum yine ilerlemeye başladı :) biraz hızlandıktan sonra bide 6ya atiim dedim ve 6. viteste de çekince tamam dedim motor bu :) çünkü daha önce 1.2 corsa'da 3.vites 3bin devirde sabit gidiyor :) hızlanmıyor yani 1.2 corsayla mukayese edilemez. Gelelim 1.6 FSI'a onda da 3.vites 3500 devirde filan çok yavaş hızlanmaya başlıyordu :) araç jettaydı.. 1.2 TSI ara hızlanmada 1.8 atmosferikleri alır. 1.6 atmosferikleri de rahat alır. 2.0 atmosferik araç binmedim kullanmadım :D ama 1.4 TSI'la uçurum bir farkı yok.. Gelelim yakıt konusuna Basın Expres yan yolu'ndaki Altur'dan aracımı aldım ve depoyu fulleyip bahçeşehire doğru yol aldım. e-5'ten gittim kgs'yi yanıma almamıştım :D ve ortalamam 7.9 oldu ama şu var ki e-5'te avcılardan haramidereye kadar 3metre gidip durdum 3 metre gidip durdum yani çok yoğun trafikte elde edilmiş değer. normal trafikte 7-7.5 rahat elde edilebilir.75le sabit gazda giderken yol bilgisayarın 3.2'yi gösterdiğinde bana 1.6 dizel araç mı verdiler diye düşünmeden edemedim :D

Uzun lafın kısası 1.2 TSI araçla benim ortalama yakacağım yakıt 6-6.5 civarı olur çünkü trafik olmadığı zamanlarda eve gidiyorum. Boş yere basmıyorum acelem olmadığı sürece. Torpido gözü ufak geldi fakat sürücü altı cep o küçüklüğü giderebilecek nitelikte. Kol Dayama'nın yokluğu bayaaa hissediliyor acilen şu indirim gelmeliii :)

Uzun lafın kısası bu. İlerleyen zamanlarda tekrar açıklarım :) Allah kimseye kaza bela vermesin.. Bekleyiş sürecimde yanımda olan SCW ailesine teşekkür ederim :) Şu sticker'lardan bitane de bana ayırın :D

Altur'da Gözde Hanım(Gözde Güngör) aracımın sipariş evresinden teslim evresine kadar gerekli ilgiyi gösterdi. Seat almak isteyen arkadaşlar gidip oradan da fiyat alabilirler. Murat Şener'in tanıdığıyız(arkadaşıyız) o yönlendirdi derseniz gerekli yardımı da yapacaklarını belirttiler.
Seat Sport Halı Paspaslarda Araca Gayet Şık Bir Hava verdi tavsiye ederim.​
 
hayırlı uğurlu olsun...allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin..
 
Sağolun.. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah :)
 
Hayırlı olsun Murat, kazasız belasız kullan...
 
kardesım geldı demek sonunda hayırlı olsunn :)
 
Hocam Hayırlı Uğurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle yolun daima açık olsun...
 
Amin abicim saolasın.. Hepimizin yolu daima açık olsun kaza bela vermesin allah..
 
Amin abicim saolasın.. Hepimizin yolu daima açık olsun kaza bela vermesin allah..

Amin Hocam... Bende 1 hafta önce aldım aynı araçtan... Sessizliğine ne diyorsun aracın sendede oldumu ışıklarda araç acaba stop'mu etti çalışıyormu duygusu... :)
 
:) motor çok sessiz valla aracın zevkine o kadar dalmışım ki motor sesine dikkat etmedim ama duyduğumu hatırlamıyorm.. sadece bayinin içinde çıkmak için çalıştırınca çok tatlı bir homurtu geldi 1.2 motorlarda olmayan bi homurtu.. spor hissi uyandıran :D onun dışında rahatsız edici bir ses gelmedi ışıklarda 1 kere durdum motor sesi duymadım dikkat etmedim de :D ama arabaların maşallahı var.. Aero body kitle çok hırçın duruyoo :)
 
Geri
Üst Alt