Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.2 TSI - yakıt tasarrufu için uygun sürüş tavsiyesi

yesari

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Eyl 2012
Mesajlar
6
Yaş
36
Arkadaşlar benim 2011 model 1.2 TSI Leon'um var hafta içi hergün 100 km yol yapıyorum. Genelde 100 km/h'e sabitleyip gidiyorum sollamalarda nadiren 120-140 arası hıza çıkıyorum. Yol bir iki rampa dışında düz sayılır ve 3-4 tane ışık var. Ortalama yakıtım 5,8 ile 6 lt. arasında değişiyor. Bu değer normal mi? Daha fazla tasarruf için nasıl bir sürüş önerirsiniz?
 
5,8-6 bunlar çok iyi değerler bence benzinli araç için. daha ne kadar düşüreceksinizki
 
3-4 Dur kalklı yolda ortalaman gayet normal :eek:key:

120 yi geçmeden ve dur kalklarda iddealı kalkış yapmadan deneyin birde;)
 
Bende 1.2 tsi leonumla bi ara az tüketim için kasıyodum o aralar 5.5-6 arası yakıyodum şimdi tamamiyle şehir içi yoğun trafik, yol açıldımı basıyorum basabildiğim kadar + 18 jant var. Depoyu fulledim sıfırladım 420 km yol yaptım depoyu tekrar fulledim 160 lira tuttu. Yol bilgisayarı ortalamam 8 litre civarı.
 
Yaptığım denemelerden edindiğim izlenimleri paylaşayım:
* Hız sabitleyiciyi kullanmak, hem güvenlik hem de yakıt tüketimini azaltmak için çok etkili. Aslında gazı kendiniz kontrol ederek (rampalarda vs.) daha düşük tüketim elde edebiliriz, ama bu bende işlemiyor. Gaza basmaya başlayınca ya farkında olmadan, ya da bilerek daha çok basmaya başlıyorum.
* 90 km/sa'e sabitlemekle 80 km/sa'e sabitlemek arasında 100 km'de 1 litreden fazla fark oluyor. 100'ü denemedim, ama hava sürtünmesinin hızın karesine oranla arttığını düşününce, bence yakıt tüketimini düşürmek için pek ideal bir hız değil. En azından Leon'da böyle. Denemelerime göre 70-75 km/sa ile gitmek ideal; ancak 90 civarı giden bir trafikte bunu yapmak hem çevredekilere eziyet hem de sizin için tehlike demek olabilir. Bu yüzden 85 km/sa bence güzel bir hız.

80-85 km/sa yavaş gibi görünebilir; ancak eğer amaç bir yere ulaşmaksa, tam gazla gitmeye çalışmakla süre olarak büyük bir fark oluşturmuyor. Bir kırmızıda beklemeniz sizi yavaş giden araçlarla eşitliyor neredeyse.
 
Bende aracimi ilk aldigim zamanlarda 9.0 dan asagi ortalama gormemistim hatta konu bile acmistim 2.500 de yakit tuketimi diye ama suan aracim 3000 kusurlerde hergun 5.5 la 7 arasi sehir ici seyir ediyorum.Cok dur kalkta 7.4 gibi bir deger ortaya cikiyorki arabanin zaten teknik verilerinde sehirici yakit tuketimi 7.1
Konuyu actigima pisman oldum diyebilirim sikayet icin:)
 
Aslında şunu bilmek istiyorum katalogdaki yakıt verileri
Şehir içi 6.5
Şehir Dışı 4.7
Karma 5.4
ben gittiğim yolun 50 km şehir dışında 10 km şehir içinde gidiyorum. En azından karma değeri nasıl bir kullanımla görebilirim.
Katalogdaki bu değerleri nasıl bir sürüşle elde ediyorlar onu merak etmiştim
 
Aslında şunu bilmek istiyorum katalogdaki yakıt verileri
Şehir içi 6.5
Şehir Dışı 4.7
Karma 5.4
ben gittiğim yolun 50 km şehir dışında 10 km şehir içinde gidiyorum. En azından karma değeri nasıl bir kullanımla görebilirim.
Katalogdaki bu değerleri nasıl bir sürüşle elde ediyorlar onu merak etmiştim

Her aracın katalog yakıt tüketim ve emisyon değerleri 70/220 EC veya yeni hali olan 715/2007 standartına göre test edilerek bulunur. bu test iki aşamalıdır. ilk aşamasında aracın yol katsayıları bulunarak dinamometre ve araç test için hazırlanır. daha sonra araç çalıştırılmadan itilerek şartlandırma odasına alınır 6-36 saat 20-30 derece sıcaklıkta bekletilir. daha sonra yine çalıştırılmadan teste alınır. bunun nedeni aracın teste soğuk olarak başlaması gerektiğindendir. 11 km'lik çevrim dyno üzerinde araca koşturulur çıkardığı emisyonlar analiz edilerek aracın yakıt tüketimi ve emisyon değerleri ortaya çıkmış olur. teorik olarak 22 derecede ve %50 nemde deniz seviyesinde aşağıdaki çevrimi +-1km/h sapmayla aracına koşturabilirsen katalog değerini yakalamış olursun:eek:key:

nedc.jpg
 
Geri
Üst Alt