Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.2 tsi yakıt tüketimi (şehir dışı) resimli...

_AS_

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ocak 2011
Mesajlar
1,184
Yaş
35
2 gün önce İstanbuldan Manisaya gittim ve depoyu fulleyip sıfırladım.
İzmit körfezde 3 saat yol çalışması nedeniyle mahsur kaldıktan sonra bütün hesaplarım şaştı ve 233 km gittikten sonra tekrar Bursaya yaklaşırken fulledim depoyu 65 lira aldı yani yaklaşık 27 krş civarı neredeyse 3 saat civarı adım adım giden trafikte:)

Asıl rekorumda bundan sonra başladı zaten ve gece yola çıkmanında avantajıyla %90 5. 6. viteste 90 120 km/h civarlarında yaptığım sonuçları fotoğrafa çektim...

Km depoyu doldururken sıfırladım.

12929.jpg


12972.jpg


12992.jpg


13009.jpg


Vee yol bilgisayarının dediğine göre toplamda bir depoyla 1050 km gidersin diyor:)
13041.jpg


Km lerden de belli olduğu gibi anlık olay değildir. Bursadan manisaya giderken çektim ve yol açık olduğu sürece biraz aracı tanıyıp gaza nerede basılacağını bilmekle kesinlikle bir depoyla bu yol gidilir. Ben gidemedim manisada arkadaşa verdim arabayı zorlaya zorlaya kullanınca hesap kitap şaştı:)

Nacizane tavsiyem cruse control ü kesinlikle kullanmayın ekonomi namına bir işe yaramıyor ve özellikle 1.2ciler yakıtın fazla olduğunu düşünenler 15000 bakımı sabırla beklesin bambaşka oluyor araç:)

Not: Bu arada ortalama tüketimim 5.6 litre civarlarındaydı.
Ortalama hızda 88km
 
Cruise control bayağı işe yarıyor aslında ama yokuşta açmamak lazım belki bu yüzden işe yaramadığını düşünmüşsündür. Her "1.2TSI yakıt" konusunu gördükten sonra arabayı satmak istiyorum =)
 
uzun yolda guzel verıler alınıyor :)
 
Cruise control bayağı işe yarıyor aslında ama yokuşta açmamak lazım belki bu yüzden işe yaramadığını düşünmüşsündür. Her "1.2TSI yakıt" konusunu gördükten sonra arabayı satmak istiyorum =)

Valla ben pek faydasını görmedim cruise control ün yokuş inerkende gazı bırakıyor bir sonraki yokuşa aynı hızla giriyor bense yokuşa gelirken hızımı yükseltip yokuşta hızı dengeli düşürüp süzülüyorum:) Satma boşwer arabayı 1.4ünde çok aşşağı kalacağını zannetmiyorum ben yakıt konusunda benimkinden:)
 
Cruise control bayaðý iþe yarýyor aslýnda ama yokuþta açmamak lazým belki bu yüzden iþe yaramadýðýný düþünmüþsündür. Her "1.2TSI yakýt" konusunu gördükten sonra arabayý satmak istiyorum =)

Sen kac yakiosnki stcn arabyi )) ben 1.6 ile 6,5 lari gordgmu hatrliorm
 
ben hep dedim 1.2 tsi lar rahat 900 km gider die vw en iyi motoru diyebiliriz 1.2 tsi ı ekonomik ve performans olarak
 
ben hep dedim 1.2 tsi lar rahat 900 km gider die vw en iyi motoru diyebiliriz 1.2 tsi ı ekonomik ve performans olarak
Sağolasın Erhan sizin tdi lar kadar olmasada bizde yapıyoruz işte kendi çapımızda ekonomi:)
 
tdi ye en yakın ekonomideki otorlardan biri :D ş.içi bile bizim dizelle fazlabi fark yok 1.2 lerin :D
Fark çok olmasada var ama asıl litre fiyatları bitiriyor bizi:) Bide apaçi modda bastım mı kütür kütür 9 10 lara kadar çıkıyor o ayrı :D
 
Geri
Üst Alt