Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

leon 1.2 tsi ilk servis bakımı?

alpturan41

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Şub 2011
Mesajlar
91
Yaş
36
arkadaşlar aracım 2000km de çok az bir yağ eksiltmesi var ve yakıt tüketimim de ortalama 8 litre
---aracımda hissettiğim olumsuzluklar;
bazen frene bastığımda özellikle geri geri çıkarken pedala birşey takılıyormuş gibi oluyor birde tak die diye bir ses geliyor dolgun bi ses öle çok abartılı şekilde değil hafif şiddette duyuluyor tarifide zor ya:) bazen ileriye doğru giderkende oluyor.
---- vitese geçmeme sorunu yaşıyoruz bir çok arkadaşın yaşadığı gibi etkili çözüm olarak 2 ye atıp tekrar 1 ve ya geriye atıyoruz:)
---- yakıt tüketimi şimdilik normal olarak görüyorum ilerde düşer diye düşünüyorum ama şöyle söyleyim düz yolda 6.vites 1800 devir civarında ortalama anlık ykt. tüketimi 6.5

yani bu gibi hafif derecede soru işaretleri var kafamda sanki daha vardı ama unuttum :)

-şimdi ben ilk bakıma aracı kaç km de götüreyim ?
-servise gitmeden önce yağı kendim mi alayım fiyat olarak ne uygun olur birde 1.2tsi için hangi yağ alınmalı klavuz da var ama vw 504 dü sanırım böle desek satıcı verirmi:D uygun yağı?
-ilk bakımı kaç tl tutar ve ne gibi işlemler yapılır?
-izmitte yaşıyorum keleşler servisine güvenebilirmiyim:)



şimdilik sorularım bunlar abilerim arkadaşlarım aklıma geldikce yazarım ilginiz için tşk.ederim:)
 
Yağ eksiltmesi genelde oluyor bende de olmuştu ve biraz daha devam eder yakması ben 10000deyken yağ baya bi azaldı diye gittim servisten ücretsiz eklettim normalmiş dediklerine göre ilk bakımdan sonra kesilirmiş şuan 12binde ve çakılı kaldı yağ seviyesi...

Yakıt olarak biraz daha düşer ben özellikle 15bin bakımından sonra nolucak onu merak ediyorum herkez daha da düşer diyo ama bakalım:)

Bu arada 6. vites 1800d deyken cruse control e alın ve düz olduğuna emin olduğunuz bir yolda bakın anlık tüketime daha sağlıklı olur:) 5.5 u geçmemesi lazım düz yolda 6.viteste o devirlerde:)

Bakımıda 250 290 civarı tutuyor yanılmıyorsam aslında bende araştırmaya başlasam iyi olucak vakti geldi nerdeyse:)
 
periyodik bakımlar 15 binde.. ama aracınız yeni oldugundan kontrol amaçlı götürebilirsiniz.. ben 300tl vermiştim 15bin bakımına .. hava, yağ, polen filtreleri ve motor yağı değişiyo
 
ilk bakım 5000 km de değilmi siz 10000km de iken epey azalmıştı demişsiniz eksilen yağı koyduklarını söylemeniz iyi oldu 1lt yağ almayı düşünüyordum gideyim eksildiği kadar koysunlar bulaştırmayım elime yüzüme:D
ilk 5000km de sanırım bi tek kontroller yapılıyor öylemi?


yağ kontrolü; yağ cubuğuna bakarak anlıyoruz klavuzda işlemin nasıl ve göstergenin neresinde olması gerektiği detaylı şekilde anlatılıyor.



edit: harf hatası
 
Yağ falan almayın ya kendileri koysunlar ücretsiz siz içmediniz ya onu:) Ücret ödemeden kendileri eklediler bende ama az bişi eksildiğinde pek takmazlar ki takmamalarıda doğru yağın minimuma yaklaşması gerekiyor ki bende artık yaklaşmıştı dedim ben bunla böyle daha gezmem yüklenmeye çekiniyorum araca dedim eklediler en az seat servislerindeki 5 farklı usta bakmıştır ki biride şu esenyurt doğuştaki ödül alan ispanyaya yollanan kişiydi hepside ilk bakıma kadar normal dediler:)
 
Yağ çubuğuna bakılır da, yorumlamaktır önemli olan onun için sormuştum. Eksik diye motoru yağa boğanlar çoğunluktadır, bu daha da zararlıdır, zira aslında eksik yoktur.
 
Yağ çubuğuna bakılır da, yorumlamaktır önemli olan onun için sormuştum. Eksik diye motoru yağa boğanlar çoğunluktadır, bu daha da zararlıdır, zira aslında eksik yoktur.

O hata daha çok soğuktaki çubuk referans alınıp sıcakken bakıldığında yapılabiliyor aynı şekilde eski aracım yağ eksiltip benzincide durmup litrelik yağ aldım hemen bi görevli gelip dur bn bakym koyıyım hemen filan dedi anlar diye verdim eline hop napıyorsun diyene kadar litrelik yağın hepsini boşalttı motora dövücektim herifi çubuk maksimumun üstünde yağ gösterdi eksilticem diye deli divane gibi dip gaz gezmiştim bir hafta acemilik zamanları işte :D
 
max. üstündeki yağ seviyesi çok tehlikelidir, kartede yağ köpürür, yağ pompasına hava girer, motor iç parçalarındaki yağ tabakasında boşluklar oluşur ve parçalar çizilir, karter havalandırmadan dışarı çıkan aşırı yağ buharı da katalitiğin ömrünü bir hayli yer, fazlasını almak çok basittir, vakumla çekme yapabilen (genelde ticari vasıta servislerinde) makina ile kontrollü olarak , yağ ölçme çubuğundan çekilir.
 
Geri
Üst Alt