Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

leon 1.2 tsi 2.500 km de yakıt tüketimi/istanbul

ONUR AKÇA

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Eyl 2012
Mesajlar
572
Yaş
33
Arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katılmaktan mutluluk duyuyorum.Çok sevdiğim 1.3 cdti opel astra h kasa arabamın pert olmasından sonra 1.2 tsi leon aldm.Ama yakıt tüketiminden yana sıkıntılarım var.Daha önceden dizel kullanmamın ardından benzinli araca gecmemın dısında bu aracı ne kadar sakın ve dikkatli kullansamda şehir içi 10/100 km de uzun yolda 7/100 km de altında düşüremedim.Oturduğum yer İstanbul Beylikdüzü.

Aracımın 2.500 kmde olmasının nekadar katkısı var? Rodaj bukadar etkiliyormu? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Esenlikle kalın.
 
onur bey hoşgeldiniz.
:) gülümsiyorum çünki sizin şuanki halinizi sizden 6ay önce 1.3 cdti motor aracım satıp 1.2 tsi leona geçtiğimde bende yaşadım, şuan siz yaşıyosunuz. onur bey bu araçlar böle malesef !! benzin pahalı !! ucuza gitmek o eskide kaldı !! 1.3 dizel araç gibi bu araç hayatta okadar az yakmaz. benzin masrafları astraya göre artık enaz 2 kat oldu!! artık benzinciye WC için değil depo doldurmak için uğrucaksınız, bir süre sonrada benim gibi sıkılıp aracı satışa koyacaksınız benden demesi şimdilik keyifli dicem ama pek keyif vermiyor ayda 2-3 depo doldurması gene keyifli sürüşler, buarada hayırlı olsun :)
 
bu kadar yakıyormu bu hanı tsı az yakardı ya hep palavra bence bunlar resmen hayrete dustum
 
Öncelikle hayırlı olsun aracınız, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. [MENTION=23824]batum[/MENTION] abinin dediği gibi benzin fiyatları (uçukladıkça) istasyonlara wc için değil, depoyu doldurmak için uğrayacaksınız. (+1000) diyorum bu sözüne :) Umarım aradığınız değerleri yakalıyabilirsiniz.
 
esenyurt trafiğinde hergun git gel yapıyorum ortalamam 7.2 ki bu yolda hiç trafik olmasa 8-9 tane ışık var zırt pırt duruyosunuz mecburen ki trafiği sabır ölçen cinsten...devirli kullanım sebep verebilir yakıt ortalamanıza..kısa süreli mesafede dur kalkta artırıyor tüketimi
 
bu kadar yakıyormu bu hanı tsı az yakardı ya hep palavra bence bunlar resmen hayrete dustum

resimdeki fiesta dizel ise elinizdekinin kıymetini bilin hiç değişipte benzinli leon almayın bence! tabi ama imkanınız varsa dizelini alın derim.
 
uzun yolda nasıl 7 lt yakıyorsunuz cidden anlamıyorum hayretle seyrediyorum şehir içi 10 lt kaç km de oluyor 4 km gidip mi 10 lt 50 km gidip mi 10 lt ?[MENTION=23360]atay78[/MENTION] burakçım ben 44 bin km kullandım arabamı 7 yi görmedim buna ne diyeceksin kardeşim
 
tüketim biraz fazla gibi ben 7 litre civarı ortalamayı gayet haşin kullanım sonucu görüyorum, hatta geçen ankara içinde sakin kullanımda 13 km yolu 4.8 ortalama ile geldim sedece 3 ışıkta dur kalk yaptım. haftasonu ankara içi 100 km yol yaptım ortalamam 5.7 idi...
 
bence degerler normal.ben hiç anlayamdım şu tsi cileri nasıl 4.8. 5.5 gibi degerler yakılıyolar anlamıyorum :confused: murat (desire) nickl, kardeşimiz murat bile beşinci vitesle 70 km hızla giderek anca yakaladı.burda bir yanlışlık var ama nerde ?
 
benimde şehiriçi ortalamam 7.0 litre civarında geziyor hep araba 5800 km de. haftasonlarıda çoğunlukla ümraniye beylikdüzü yapıyorum git gel 100 km civarı yapıyor. tem yada e-5 den hangisi boşsa ordan gidiyorum 100-120 km hızlarda ortalamam 5.5-5.8 litre civarı. bende sıfır aldım arabayı ama dediğiniz değerleri hiç görmedim. çok kısa mesafelerde ölçüm yapmıyorsunuzdur işallah.
 
Geri
Üst Alt