Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon çekiş sorunu

LeonGS

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
80
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba benim aracımla ilgili bir sorunum var.

3 ay önce aracımın 4. yaş 60.000 bakımını yaptırdım. Senede ortalama 15.000 kilometre yapan aracımın çekişinden ve gazı alışından gayet iyi anlayan da bi adamım. Fakat bu servis sonrası bazı 1 2 ve 3 yaş bakımının haricinde bazı parçaların da yenilendiğini öğrendim. Buna rağmen aracın çekişinde oldukça fazla bir çekiş sorunu mevcut. Hele 4 kişi binip şöyle klima açıkken bir bayıra geldiğim zaman eyvah eyvah. Araba resmen kağnı arabasına dönüyor. Ne kadar gaza bassam da gazı almıyor. Temizleyici kullandım. Serviste ne yaptıklarını çok bilmesem de 4. yaş bakımında yapılan işlemlerle alakası var mıdır? Eskiden gaza bastığım gibi alırdı. Şimdi normalde tek başıma olsam bile o kadar çabuk hızlanmıyor. Bu sorunu yaşayanlar varsa nasıl çözdüklerini anlatırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
bakımda hangi parcaları degiştirdin kardeşim öncelikle bunu söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz bu farklı gelecek ama serviste bi yazılım güncellemesi yaptırın gerek yok deseler bile ısrarla isteyin bakalım sonuç ne olacak bakım sonrası oldu ise yazılım güncellemesiyle cekişin düzeldigini bi kaç yerde okumuştum :eek:key:
 
Değişen parçalar...
motor yagı
polen filtresi
yağ filtresi
bujiler
yakıt filtresi
fren hidroligi
hava filtresi bir de trigger dediler ama trigger'i 59.000'de olduğu için değiştirmedim. 1 sene daha idare eder diye düşünerek. Yazılım mantıklı olabilir sonuçta bu işlemi 1 - 2 -3 yaş bakımlarında da yaptılar 1.yi Doğuş'ta 2 ve 3. Çorlu'da yaptırdım. 4. için Avek'e gittim ama burası biraz daha fazla sorunlu çıktı. Sanırım yine en iyisi doğuş. Bugün Genel Müdürlük'ü aradım. Sorunu anlattım. 3 yaşına kadar kedi gibi kaçan araba şimdi traktör modunda çok sıkıyor canımı valla. Başka fikri olan var mı?
 
değişen parçalardan bujilerde sorun olabilir ama tekrar servise gidip kontrol ettir sorunu çözebilirler inşallah,,,
 
Bu parçalardan kaynaklandıgını söylemek çokda mantıklı olmaz ancak bujilerden şüphelenilebilir.. Fakat Bogaz kelebegi ve Triger setine bakılmamasıda ilginç 4. yaş bakımında Triger Seti ve Supompası degişir Süre sınırından:confused:
 
1- Araç LPG'li mi?
2- Araç gazı almıyor derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Ne kadar gaza bassam da olmuyor demişsiniz. Benzinli bir araçta düşük devirde gaza yüklenirseniz araç boğulur, çok daha kötü bir çekiş verir, vuruntu yapar. Siz örneğin araç 3 bin devirdeyken gaza yüklendiğinizde araç bağırıyor, ancak devirlenemiyor mu?
3- Uygun devirde gaza yüklendiğinizde araç dediğiniz gibi hızlanamıyorken arkadan siyah duman atıyor mu?
4- Hararet sorunu var mı? Motor 90 derecenin üzerinde mi seyrediyor?

Benim ilk etapta şüphelendiğim şeyler düşük kalite yakıt ve aracı devirsiz kullanmak. Sürekli düşük yakıt kullanmak motor içinde kurum yapar. Selçuk'un dediği gibi boğaz kelebeği tıkanır, onu hemen bir kontrol edin. Aynı şekilde ekonomi yapayım derken sürekli düşük devirde vites yükseltmek de araca büyük zarar verir. Aynı şekilde motor kurum bağlar, deyim yerindeyse araba kangren olur.
Bir diğer ihtimal yakıt pompası arızalanmıştır. Tüm bu sıkıntılar son bakımdan hemen sonra mı oldu? Eğer aracı servise bırakana kadar zıpkın gibi, aldıktan sonra tabut gibiyse belli ki bakımda bir problem var. Hemen servise geri dönün.
 
Evet süre sınırından değiştirmem gerektiğini söylediler fakat 700 lirada sadece triggere istediler. Biraz daha müsait olduğumda değiştireceğim zaten. Aracım benzinli eski kafa olduğumuz için LPG düşünemeden gaz dedim. Gaza bastığımda 1 saniyeye varan tepki süresi yaşıyorum. Örneğin 1. viteste kalktım ve 2. vitese attığımda gaza bastığımda gazı alışı ve hızlanması arasında tepkime süresi yükseldi. Asıl sebep bu. Yakıttan bahsetmişsiniz. Bir kaç yerde de değiştirdim yakıtı mesela Full ve Opet'e gidiyorum bir süredir sıklıkla Petrol Ofisi ve Shell'den aldığım yakıtlarda bu sorunu daha sıklıkla yaşıyorum. Full'ün yakıtını kullandığımda biraz daha ataklaşıyor. Katkı koyarak kullandığımda tabi çok daha iyi hale geliyor. Yakıtla alakalı olduğunu düşünmüyorum ama kelebeği temizletmekte sanırım fayda var. Siyah duman sıcaklık ,yağ ve suda azalma da yok. Dediğiniz gibi bir pislik bile bu hale getirmiş olabilir. Temizlettirmeyi hangi yetkili serviste yaptırayım. Tavsiyesi olan var mı?
 
Geri
Üst Alt