Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Led Vs Plazma?

Anarchist

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,843
Yaş
39
arkadaşlar uzun süredir tv araştırıyorum 1500 tl bütçem var. 100-107'' tv bakıyordum.ve şu 2 tv arasında kaldım.

VATAN COMPUTER - PANASONIC - 3D FULL HD 106cm NEOPLAZMA TV,1920x1080, 600 Hz, 4xHDMI,3xUSB 5mil:1,TX-P42ST30E - Televizyon

VATAN COMPUTER - SAMSUNG - LED TV Full HD Slim 101cm, 1920x1080, CMR 100 HZ, 4xHDMI, DLNA, 2xUSB, UE40D5000 - Televizyon

ikisini yanyana gördüm panasonic çok daha iyi görüntü veriyor.bunun yanında elektrik tüketimi biraz fazla. paneli biraz geniş(çerçevesi) samsung çok canlı renklere ve çok net bi cama sahip ama panasonicin görüntü kalitesini yakalyamıyor. panasonic 3d ama ona takılmayın çünkü gözlükleri 200 tl civarında... ha ileride ucuzlarda düşünülebilir tabi ama şu an 3d olduğu için almıyorum. geri kalan özellikler çok farklı değil... aranızda bunlardan birini yada bi benzerini kullanan varsa ve yorum yaparsa sevinirim.
 
LG lere bak derim. bnde almadan önce baya bi arastırmıstım led tvleri. bana göre en iyisi 1-philips, 2-samsung dur. ama fiyatına göre en iyisi LG.. gösterdigin 2 televizyonun arasından panasonic in özelikleri daha iyi gibi. görüntüsünü de begendıysen onu al derim.
 
LG lere bak derim. bnde almadan önce baya bi arastırmıstım led tvleri. bana göre en iyisi 1-philips, 2-samsung dur. ama fiyatına göre en iyisi LG.. gösterdigin 2 televizyonun arasından panasonic in özelikleri daha iyi gibi. görüntüsünü de begendıysen onu al derim.
lg'lerede baktım 107 led var bu fiyata ancak özellik olarak biraz düşük kalıyor bunlara göre ve lg'nin karakteristik olarak görüntüsü biraz daha mat canlılık yok... o yüsden özellikle bunların yanındayken hiç çekici gelmiyor... ama son bi kez daha bakıcam karar vermeden...
 
tarık panasonic ten şaşma fakat orj.japon..teknosa yı takip et ay sonlarına doğru inanılmaz indirim yapıyorlar her ay sonu..3300 olan panasonıc 1600 aldım inanılmaz memnunum
 
Oldukça fazla araştırmış, panasonic ile bir önceki plazması için kavga etmiş, hem okuduğum bölüm hem de kişisel merakımdan kaynaklı sorumlu kişi olarak yazıyorum Tarık abi :)

Şu an İstanbul ve Kırıkkale'de 2 tane farklı Panasonic plazma televizyon kullanıyoruz. Geçtiğimiz hafta da teyzemlerin eve seçtim etti 3. Panasonic plazma teknolojisinin mucidi olduğu için yatırım ve AR-GE'sini lcd'den ziyade bu alana yapmayı tercih ediyor. Zira LED lcd'ler çıktığından beri plazmalar gerek elektrik tüketimi, gerek estetik olarak geri düştü. Bu noktada Panasonic'in yaptığı araştırmaların meyvesi geliyor, NeoPlasma. NeoPlasma'lar güncel plazma panellerinden çok daha ince ve neredeyse LED lcd kalınlığını yakalamış durumda. Görüntü olarak yine plazmanın lcd'ye kaybettiği canlı renk sorununu da büyük oranda aşmış oluyor. Böylelikle hem derin siyah tonlar, hem de canlı renkler ikisi bir arada mükemmel bir uyum sağlamış oluyor.

Enerji tüketimi ise bir önceki plazma panellere göre neredeyse yarı yarıya daha az. Isınma inanılmaz azaldığı ve tüketim düştüğü için televizyonu kullandığımız saat de koyduğumuz yer de sorun olmaktan çıkıyor. İstanbul'daki evimizde 42¨GT30E var. İçindeki uydu alıcısı ile birlikte mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor. Ancak belirttiğin aralıkta yerleşik uydu alıcılı NeoPlasma televizyon yok...

Plazmanın diğer bir artısı ise hareketli görüntülerde inanılmaz güzel sonuç vermesidir. Maç, Formula gibi olabildiğince aktif görüntülerde en iyi sonucu plazma verdiği için ve bu ekranlarda durağan şeyler görüntülenmeyeceği için yine plazma, bence, tercih sebebidir. Bu aktifliğin en büyük sebeplerinden biri de tarama frekansı. Panasonic kendi ürünlerinde 600 Hz'den aşağı plazma üretmiyor bildiğim kadarıyla. Bu durumda görüntü piyasadaki muadillerine göre çok çok çok daha iyi duruma geliyor.

Sıkıntı olabilecek konuya ise ses kartı ile ilgili olabilir. Geçtiğimiz sene aldığımız GT20E televizyonun seslerinin patlak çıkması ve Anadolu yakası Panasonic ana servisi Çağlar Elektronik'in insanı kandırmaya ve yanıltmaya yönelik hareketlerinden sonra bir takım problemler yaşadım. GT20E ile aynı ses işlemcisini kullanan televizyonların hepsinde bass sesleri sanki hoparlör patlakmış gibi geliyordu. Hoparlörleri değişti, tekrar tekrar incelemeye gitti. Her ay parasını ödediğim televizyon 7 ay'ın sonunda sadece 2,5 ay bende kalabilmişti. En sonunda japonlara durumları özetleyen bir e-mail attım. Gelen sinyalin sağlam, sesi veren ünitenin sağlam, ancak arada sesi işleyen sistemde bir sıkıntı olduğunu anlattım. 5 ayda çözülemeyen sorun için 2 gün sonra arandım. Bana televizyonu aldığımız MediaMarkt'tan fatura tutarım kadar hediye çeki verilebileceğini söylediler. Gel gelelim o paraya bu televizyonlar ne yazık ki yoktu. En yakın muadili GT30E'ydi ve fiyatı 3200 TL idi. Bizim faturamız ise 2000 TL. Ben ne yaptım? Genel müdürlüğü bastım :D Güvenlikten geçirmediler, iyice kudurdum. Ama bana GT30E'yi vermek zorunda kaldılar.

Tavsiyem kesinlikle televizyonun sesini açıp dinlemenizdir. Sonra canınız sıkılmasın. Ama NeoPlasma'lı televizyonlarda bu sıkıntı yok diye biliyorum.

LED televizyonların olayı ise sadece aydınlatmadan ibaret. Lcd ekranların ömrü plazmadan uzun olsa bile bu televizyonları 20 sene kullanacağımızı falan zannetmiyorum ben. Plazma televizyonlar günde 18 saat izleme ile 20 yıl ömür vaadediyor. LED aydınlatma ile enerji tüketimi ciddi anlamda azalmasına rağmen lcd panellerin yapısından dolayı hareketli görüntülerdeki sıkıntı devam ediyor.

LED lcd diye satılan televizyonların her bir pikselinde ne yazık ki LED falan yok. Sadece paneli aydınlatabilmek için LED lambalar kullanılıyor. Her bir pikselinde LED olan paneller mevcut. Ancak bunlar hem çok çok büyük paneller hem de çok pahalı. O yüzden günlük kullanıma henüz getirilemedi. Bu aydınlatma sistemi sayesinde televizyonlar ciddi anlamda inceldi ve ısınma sorunu kalmadı. Bu estetik ve tüketim açısından çok ciddi bir avantaj.

Plazmayı bu kadar anlatıp lcd'yi böyle kısa tutunca taraf tutmuş oluyorum evet ama lcd'nin olayı gerçekten bundan ibaret. Ben aktif kullanıcı olarak NeoPlasma Panasonic'i tavsiye ederim. Bu televizyonu bunca anlattığımın üzerine tercih edersen de mutlu olurum :)

İnşallah hepsini okumuşsundur :D
 
Vallah arkadaşlar 3 ay önce ben de 1500 en çok 2000 tl bütçeyle tv arıyordum sonradan pişmanlık yaşayacağım ve de elimdeki üründen soğuyacağım için araştır araştır en iyisini almaya karar verdim otomatikmen sony nin en pahalısı ama 3 gün boyunca sabah saat 8 den akşam 02:00 lara kadar internet araştırmalarım sony nin fiyasko olduğunu samsung un kral olduğunu ve alanında 1 numara olduğunu söyledi...inanmadım aklımda hep philips vardı ama gittim teknik servise dedimki abi philips bayisi artvin de var samsung yok sizce hangisi daha iyi adam ''hocam bu samsunglar çok farklı aralarında acayip bir fark var dedi ve de gittim samsung 46d7000 117 ekran tv aldım 3900 e yaptığıma ben de inanamadım ama 3 aydır başından kalkamıyorum arkadaşlar samsung un üzerine tv tanımıyorum bu bende var diye değil samsung bence sapıtmış...mesel smart tv de you tube de hd filmleri videoları cam gibi ve de donmasız izleyebiliyorsunuz 7+1 optik dijital ses desteği....say say......kumandası ışıklı ve ortasında lap topların ki gibi mouse u var dokunmatik duyarlı...dvd ler acayip güzel üzerinde hd cihazı entegre 800 hz 15 000 000 kontrast olayın bittiği yer gerçekten...bence imkanları zorlayın teknosa da mağaza mallarını 2400 lere falan veriyolar...ama o fiyat aralığında hangisi iyidir bilmiyorum kardeş...ama derim ki imkanları zorla...
 
6 yıldır schaub lorenz plazma kullanıyoruz evde gerek hdmi ile pc den film izlemek gerekse tüm gün tv seyredilmesi bence plazma
heleki bu senin istediğin yeni teknoloji
tv deki canlılığın renk kalitesinin hareketli görüntülerde yırtılmama olmamasının dısında tek küçük bir sıkıntısı plazma tv lerde sabit görüntülerde sorun yaşanıyor
kanalların amblemlerinin ekranda kalması gibi...
ama bu yeni teknoloji plazmalarda bu sıkıntı varmı bilmiyorum...
 
benim tavsiyem samsung olacaktır. zaten evimde çıktığı vakit lcd lerin içinde kral olan b650 serisi var. taş gibi ;) hiç sorun çıkarmadı çok şükür.. panasonic kötü demiyorum mutlaka o da iyi bir markadır ancak kullanmadım, kullanan arkadaşımda olmadı yorum yapmayacam. Samsung, tv konusunda güvenebileceğiniz bir marka.. benim tavsiyem budur :)
 
bendede panasonic var gayet memnunum.ama şimdi yeniden alıcak olsam kesinlikle 3D ve 400 hz den aşşa plazma almam.şuanda gözde olan neoplazma ve samsung smartlar var onları tavsiye ederim gerisi dandik makinalar :eek:key:
 
Geri
Üst Alt