Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastiklerimi yenileyeceğim tavsiyelerinizi bekliyorum..

serenity

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
1,281
Yaş
40
Arkadaşlar aracım 62000 km oldu.Üzerindeki lastikler eskidi baya.Bunları yenilemek istiyorum.Kafamda şu anda Michelin var.Bu gün birkaç yere sordum 230-240 gibi fiyatlar verdiler. Hep yol üzerinde görüyorum. Küçükyalı' da Kadıköy'e giderken sol tarafta Michelin lastik 180 TL diye reklam var. Acaba burası uygun mudur? Bilen var mı? Temiz midir? Aklıma takılan şu var aslında. Bana raf ömrü 1 yıllık lastik verseler de aslında çok sorun değil.Aracım 2011 model ve ben 2 yılda eskittim lastikleri.Bu sebeple de 1 yıllık bir raf ömrü bana göre normal geliyor.2 yıl da ben kullansam yine 3 yıl olacak sonunda ve ben yine ideal zamanında alacağım lastikle vedalaşmış olacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Nereden almalıyım? En önemli konulardan birisi taksitli alış veriş yapacağım.Buna göre tavsiyeleriniz varsa bekliyorum arkadaşlar..
 
bende 4 tane yazlık brigestone turanza var aracım 2012 büyük ihtimal satıcam yaza 17 janta geçmek için ama karar veremedim lastikler 7000 km yürüdü sadece nokta hata yok ama alırsan mıchelin primace hp serisi al yol sesi yapmıyo bide yol tutuşu çok güzel hamuru yumuşak fakat çabuk ufalanıyor diyenlere sakın kulak asma
 
Lastikleri 2 yılda eskittim derken..?2 yılda bitik duruma mı geliyor.?
 
Bitik durumda degil tabiki de.. Yol tutusu artik eskisi gibi degil.. Onceki doneme gore guven vermiyor. 62k km oldu...

Turanzaları 2.5 sene kullandım ilk aldığımda yazın göbeğiydi, ve lastikler dişli olduğu için biraz ses yapsada yol tutuşuna hayrandım.. ama 45k km den sonra diş derinlikleri azalmaya başlayınca özellikle soğuk havadaki yağışlı yada kuru zemin kavramasından nefret ederdim lastik ısınmadan kesinlikle sert viraj dönüşleri yapamazdım.. tam bir yaz lastiğidir ve 60k gittiyse bencede değiştirilmeli..

Tavwsiyem Pzero olur:)
 
yumuşak lastikle ses az, ömür kısa olur; yerde metal parçaları varsa onlardan da sert lastiklerden daha çabuk etkilenir. sert hamur lastiklerde ses fazla, ömür uzun, patlamaya karşı dayanıklı olur ama ısınması ve yeri kavraması biraz süre alır yol tutuşta. karar senin. ben aracı aldığımdaki lastikleri ilk başlarda sevmiştim, turanza idi sanırım. yol tutuş başlarda çok iyiydi 65k üzeri sorun yaratmaya başladı ve lassa aldım. Şimdi lastik değiştirecek olsam turanza yada michelin arasında kalırdım her ikisi de farklı karakterlerde ama.
 
fiyatlara baktım, Dunlop kampanya yapıyormuş, 250den 170küsürlere iniyor. ben hiç Dunlop kullanmadım, alınır mı bilemem. Turanza ER300 91V 263TL, bence şu anda en mantıklı bu gibi. En azından sağlam lastik.
 
aracımın üzerinde çıkan bridgestone turanza, daha 11bin kmde olmasına rağmen ıslak zemin havalarda kayıp duruyor hele ufak bir kar yağsın eziyeti gör yerinde sayıklarsın, tabi kışlık taktırmasam hala sayıklardım.! ama şirket aracında michelin var yaz tipi, her daim yol tutuşu çokiyi hatta geçen yağan karda bile kar lastiği takmamamıza rağmen çokta aratmadı hala takmadık birde lastik seçerken diş şekillerine iyi dikkat etmek lazım ucuz bulup tarihi geçen lastiği kesinlikle gözden kaçırmadan bakmak lazım.
şuan normal lastik alacak olsam michelin yada continental alırdım.
 
Ben şu an kullandığım arabayı(golf Bm tdi) aldığımda üzerinde 195 65 15 michelin vardı esp ışığını görmekten gına gelmişti . yaz başında 17 yazlık ve 15 kışlık kullanmaya karar verdim. Bu düşüncemide bu kış uygulamaya başlıyacaktım.Kışa kalmadan ekimde bu işlemi yapmak zorunda kaldım çünkü 65 yanak imkansız gibi ama 2 lastikten balon yaptı. Bende 17 bridgestone potenza aldım 15 de kışlık aldım goodyear öyle kullanıyorum .15 kışlık lastikler michelinden çok daha iyi, ıslakta tamamda kuruda da yol tutuşu kıyaslanmıyacak kadar iyi ... 17 lastiklerimde 45 yanağa rağmen bırakın balonu hiç bir yıpranma yok .Her serisini bilemem ama enerji serisi yol tutuş olarakda tek kelimeyle berbat. Siz muhtemelen 16 kullanıyorsunuz benim tavsiyem yokohoma c direve dır. Islakda kuruda ve sessizlikte herzaman lastik testlerinde en üsttedir. Tek kötü yanı 50-55 bin gibi olan kısa lastik ömrüdür... araştırmanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst Alt