Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik tercihi ve 55 yanak hakkında..

effect1903

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
1,052
Yaş
42
Arkadaşlar uzun araştırmalarım ve elemelerim sonucunda fiyat+performans+kalite ve sessizlik konusunda şu lastiklerden birini almaya karar verdim.. Pirelli cinturato P1-P6, Yokohama A drive, Nokian i3..

http://www.pirelliotolastik.com/pinfo.asp?pid=1739

http://www.artvinticaret.com/PiRELLi-195-55R15-85H-Cinturato-P6-Pirelli-Oto-Lastik_10489.html1#0


http://www.e-lastikjant.com/index.php?mgz=11&urunid=3851

http://www.saglamotomotiv.net/component/k2/item/60-yokohama-a-drive.html


Nokian H serisi yokmuş birkaç kez sordum..Sizce tercihimi hangisinden yana kullanayım? Bunların dışında bana önerebleceğiniz H hız kodunda lastik var mı? Birde nokian bayisi ile görüştüm bana 60 yanak taksak ta sorun olmayacağını söyledi, aslında fiyat olarak daha ucuz hem konforda artar ama orijinal ebadından şaşmayayım diyorum.. Siz ne dersiniz?
 
ben de lastiklerimi alırken bana yok 60 yanak takalım şöyle olur yok 65 yanak takalım böyle olur muhabbeti yaptılar lastikçiler, yani ellerindekini satmaya çalışıyorlar bende dedim ki arkadaş bu aracı tasarlayan mühendis hiç mi bişey bilmiyordu da 55 yanak tasarladı herkes ne yaparsa yapsın ben her zaman orijinallikten yanayım
 
Eczacıların yüksek prim aldıkları ilaç firmalarının ilacını; abi buda onun muadili diye satmaları gibi bişey kardeş bizim memlekette sağlıkla bile bu kadar oynanırken lastikte neler yapmazlar bende alıcam lastik Pirelli cinturato P6 öneriyolar ama fiyat araştırmadım hiç ne kadar bunun fiyatı
 
Doğru söylüyorsun Kürşat.. Pirelli cinturato P6 bizim ebatta kinin fiyatı okmeydanındaki yetkili bayide 170 TL ancak sökme takma yok.. Linkini verdiğim yerde ise 181 TL yazıyor ama az önce görüştüm biraz zam gelmiş şu an 190 TL sökme takma+balans vs ücretsiz.. Kredi kartına da taksit yapıyorlar.. Sanırım bu lastiği alacağım en iyi tercih olacağını düşünüyorum her bakımdan..
 
Daha önce Pirelli cinturato kullanan oldumu bizim forumda? yada halen kullanan varmı acaba? çok olumlu yorumlar var testlerde de birinci son kararımı vermek üzereyim artık..
 
Abi pirelli içeri alacağı ses açısından ibiza da sıkıntı yapabilir... ibizada kullanılacak lastiğin bilhassa yumuşak kavçuktan olması lazım eğer sesden rahatsız oluyorsanız..
 
Zaten asıl bu konuya dikkat ediyorum.. Pirelli adını duyunca herkes eskiden kalma bir fikirle pirelli serttir yol sesini alır diyor hemen oysa Cinturato yeni bir seri ve her bakımdan üstün gibi, özellikle ses konusunda da çok ilerlemiş gibi görünüyor,ses konusunda da en iyi diye gösterilen michelin ile arasında çok bir fark yok, test sonuçlarını incelreseniz zaten görürsünüz.. Diğer konularda zaten üstün bir lastik bu yüzden 1. olmuş.. Tabi bir lastik hakkında kesin konuşabilmek için kullanmak gerek ama test sonuçları ve kullanıcı yorumları çok üstün bir lastik olduğu yönünde.. Alışılagelmiş michelin kalıbını kıran ve test sonuçlarına göre de ondan çok daha iyi olan bir lastik.. Buna ters orantılı olarak da fiyatı çok daha uygun Pirelli cinto=180 TL, michelin energy ise=250 TL :rolleyes:
 
Ya bu lastik fiyatları çıldırdı, 4 lastik 1000 lira olur mu ibiza için yahu :rolleyes: Kışın almıştım energy saver 180 gibi bir rakama.. ne zaman 250 olmuş :confused:
 
Valla öyle Ömer.. Eğer 195/55 r15 85 H'den bahsediyorsan çok iyi fiyata almışsın, ben şu an en düşük 230 TL'ye bulabildim ama yinede pahalı :rolleyes: Şu an aracımın üzerindekiler V kodlu ses olayı için öncelikle H kodlu almak istiyorum.. Bu yeni çıkan cinturato eski pirellilere göre çok farklı gibi, her konuda çok iyi bir lastik.. Özellikle ses ve konfor konusuna da dikkat etmişler..
 
Geri
Üst Alt