Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

lastik ebadı kafamı karıştırdı

ibrahim411

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ara 2015
Mesajlar
58
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar,
Aracımın lastikleri baya kötü. Dün lastikçiye gittim fiyat almak için. Aracın üzerinde ki lastikler 195/65 R15. Lastikçi arkadaş 185/65 R15 de olur dedi. Kafam karıştı. Sizce fark ne olur?
 
Merhaba arkadaşlar,
Aracımın lastikleri baya kötü. Dün lastikçiye gittim fiyat almak için. Aracın üzerinde ki lastikler 195/65 R15. Lastikçi arkadaş 185/65 R15 de olur dedi. Kafam karıştı. Sizce fark ne olur?
lastıkcı muhtemelen elınde kalan lastıgı satmanın peşinde stok kullanıyosun sanırım aracı oyuzden uzerındekılerın aynısını takmanda fayda var lastıkcının onerdıgı lastık taban olarak senınkınden dar tek fark bu bu da yol tutusunu azaltır ibizalarda fabrıka cıkısı 195 50 15 lastık kullanılıyor 185 alma derım ;)
 
Yol tutuşunuz azalır. Düşük süratlerde ve sakin kullanımda çok anlayamazsınız ama ben aşırı süratli kullanıyorum manevralarım çok hızlı diyorsanız sıkıntı yaşarsınız.
 
Orjinalden daha ince fakat çok fark etmez ani hareket haricinde ismail abimin dediği gibi
Bir büyük olur ama küçük olmaz araç yüklü iken farkı barizdir

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tabanı daha dar bir lastiği kakalamaya çalışmış işte , 195 olmaz da 185 mi olur dedi sana acaba :D:D 195 tabanın girdiği yere 245 de girer 165 de girer :D Kakalama çalışmaları , uyma böyle adamlara
 
Adam getirdi lastiği koydu yan yana abi dedim biraz dar değil mi? Yok janta geçince genişler dedi. :) Ben sonra uğrarım dedim artık. En iyisi orjinal kullanmak. Çok teşekkürler . . .
 
Lastik ölçüsü hesaplama siteleri var. Google açıp oraya "lastik ölçüsü hesaplama" yazın bir sürü site çıkar. Orada bu hesap kitap işlerini bizim yerimize programlar hallediyor. -3 ve +3 aralığını aşmamamız gerektiğini aşılırsa bunun bize yol tutuş olsun yakıt tüketimi olsun negatif olacağı belirtilmiş. Kısacası hiç bilgimiz olmasa bile kakalanmamızın önüne geçiyor bu siteler.
Misal şu siteler var : Google
Buradan birini seçip sizin ölçünüzü girince sonuç -2 çıkıyor. Yani lastikçinin verdiği lastik olmaz değil. Olur ama arkadaşların dediği gibi yol tutuşunuz azalır. Hissetmeyebilirsiniz ama 185 ile bir nebze yakıt ekonomisine katkı olabilir.
Büyük ihtimal satıcı size o an elinde hangi ebat varsa onu satmaya çalışmış.
 
Geri
Üst Alt