Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik Basınç Uyarısı

mrtcntkn

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
1,654
Yaş
33
arkadaşlar daha demin Fenerbahçeden Bostancıya sahilyolundan giderken bi anda lastik basınç uyarısı verdi..indim gözle görülür birşey yoktu..lastiklerimi 33 33 e ayarlamıştım..benzinliğe girdim kontrol ettim sol arka lastik 31 deydi..2 psi dan farkediyor mu ya ? benim bildiğim bu sistem 4-5psi olduğu zaman uyarı veriyor..bide bu sistemin çalışma prensibi ESP sistemiyle oluyor diye duydum(dönen tekerin açısal hızı vs) ..
 
sistem ABS üzerinden lastiklerin attığı tura göre ölçüm yapıyo..direkt tekerden de ölçüm yapan sensörler kullanıyo bazı markalar onlarda sıcaklığını vs. de öğrenmek mümkün..
6-7psi'dan daha az farkları sistem algılamak konusunda verimli değil..kitapçıkta da bu şekilde yazıyodu yanlış hatırlamıyosam..çıkan 2psi fark da muhtemelen farklı benzin istasyonlarının makinalarından bakıldığı için çıkmış olabilir..bi istasyonda az diğerinde fazla değer gösteriyo olabilir vs..tabii aynı makinadan bakıldıysa bilemem..velakin 2psi sistem için yeterli değil.. :)
 
benim bildiğimde öyle ama diğer lastikler yine aynı çıktı biri sadece 32 çıktı işte diğeride 31 çıktı..2psi dan anladı..demekki benim arabanın sensörleri hassas :D
 
aracın hareket halinden sonra ölçülmesinde değerler değişebiliyor aracı yeni çalısdırdığında ölç bence
 
Geçenlerde yine bendede yandı tam durdum park ettim arabayı stop etmeden uyarı verdi ama ESP ile birlikte yandı öncekilerde hiç esp yanmamıştı başına gelen varmı yada bilen varmı nedir bu???
 
Geçenlerde yine bendede yandı tam durdum park ettim arabayı stop etmeden uyarı verdi ama ESP ile birlikte yandı öncekilerde hiç esp yanmamıştı başına gelen varmı yada bilen varmı nedir bu???

lastik inik miydi peki ?
 
arkadaşlar az önce bendede yandı sensör inip baktım belirgin bir şey yoktu yarın benzinlik şart oldu bakalım umarım havası inmiştir başka bir türlü arıza yoktur.....
 
benm jetta dada vardı bu sadece lastk patladımmı veya gözle görülür şeklilde havası indimmi çalışıyodu kafasına göre yandığı olmuyoda Leon da MaşaAllah kafasına göre ötüyo insan bianda korkuyo ne oldu die bana 2 kere oldu Leon da :D
 
Geri
Üst Alt