Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik basınç sensörü sorunu

y4sjn

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
91
Yaş
35
Selam dostlar 2 gün önce 225 40 R18 lastik jant taktım Leonuma bügün giderken lastik basinc sensörü yandı ve sönmüyor on arka 32 şu anda. Bi Abi'm bugün orijinal siboplarini takmalısın gibi bir şey söyledi doğru mudur ? Tecrübelerinizden yararlanmak isterim teşekür ederim
 
ön 35 arka 32 yapın ve aracı çalıştırdıktan sonra lastik hava sensörünün SET düğmesine basılı tutun ses duyana kadar. Bip sesi geldikten sonra bırakın. Büyük ihtimalle sönmüş alacaktır. Ben sibop farklılığından yandığını daha önce hiç görmedim.
 
murat arkadaşımıza tamamen katılıyorum çok doğru ve net bir şekilde açıklama yapmış...
yalnız murat arkadaşımızın dediği sayılar fabrika verisi olarak doğru yakıt depo kapağında da yazan ön 35 arka 32 gözüküyor bende de böyleydi sonra tanıdık usta bir lastikçi önleri 32 yaptı 35 fazla gelir ses yapar ve aşınma fazla olur dedi bende 32 yapıp sensörü ayarladım ses farketti sarsıntı azaldı...tabi nitrojen gazını unutmamak gerekir...bana göre önerim 4 lastiğin de ölçülü aşınması için 32 dir...
 
Set tuşuna ne kadar basili tutmam gerekiyor acaba 1 dk filan bastım hic ses gelmedi ve hala yanıyor başka bir problem mı vardır ki anlamadım gitti dostlarım ..
 
Servis bana 20km hizla duz bir yolda giderken yapin demisti bu islemi. 1dk degil, 15 20 saniye bile surmez. Benim aracimda da bip sesi gelmiyor, gosterge yanip sonuyor 2 kere.
 
Yolda giderken denemedim havayı bastım sonra dururken 1dk filan basili tuttum hic bisey olmadı ne ses var ne yanıp sönme hala aynı uyarı duruyor. Belkide dediğin gibi giderken yapmalıyım ..
 
benım altea da oldu aynı sorun lastik sökülüp takıldı ve uyarı lambası yandı. altea lastikler; 205/55/16 hepsine lastikçide 32 bastırdım, Murat arkadaşın dediği gibi yaptım 30 sn düğmeye basılı tutdum ve uyarı lambası söndü...
 
Arkadaslar peki lastiklerde sorun dahi olsa set tusuna basinca kaydetmesi gerekmez mı nerede sorun vardır acaba set tuşuna basili tutuyorum tık yok fikri olan yok mu ??
 
Sensörde problem vardır servise götürün :) VAS yada VCDS'ye bağlatın sorun neymiş anlarsınız. bende 5 saniye basılı tutunca bip sesi geliyor ve sönüyor. Sonrasında hava değişikliği olursa yanıyor. Hava değişikliğini düzeltince tekrar sönüyor :) Sizde problem lastik havası değildir. Sensörde problem vardır.
 
Geri
Üst Alt