Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Lastik Basınç Sensörü olanlar Baksın...

zafa38

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
2,189
Yaş
34
Arkadaslar herkes şikayetci falan patladıgında göstermiyo uyarı vermiyo diyenler wardı fakat basıma bi olay geldi hemen paylaşayım.
Dün öğle sıralarında sensör uyarı verdi. Durdum baktım lastiklerde bişi yok dewam ettim 1 gun kullandım öyle. Sonra haftalık lastik havalarını kontrol ettiriyorum alışkanlık oldu. Bugun kontrol için lastikciye gittim. Ön tarafın biri 35 diğeri 28 olmus dedi. Bende dedim uyarı verdi ama bişi yoktu dedim adam yanlış basmış havayı dedim. Lastiği tam kır bana dogru gel dedi lastiğe 5 dk baktı baktı baktı. Çagırdı beni bi Gittim Lastiğe çivi girmiş onu cıkardı lastik inmeye basladı. 4-5 psi düşmeyi bile algıladı arabaya bikez daha hayran oldum hiç beklemiyorum patlamış olmasını falan. Acaba leonlardaki ile falan değişikmi ibizadaki sensörler cunki cogu kişi patlasada uyarı vermiyor diye şikayetleniyordu????

Benim bildiğim lastiklerin dönme çapında herhangi bir değişiklik oldugunda Sensör devreye girip hemen uyarı veriyor...
 
patlasa bile uyarı vermiyo diyenler en son ne zaman lastik basınçlarını hafızaya aldı acaba.. :)
bence de verimli bi şekilde çalışıyo sistem..
 
Safa ben çok memnundum fazla hava olunca bile uyarı veriyordu benim leonda.. İbizada hava böyle birşeyle karışlaşmadım.
 
bendede hiç sorun yok gayet sağlıklı bir biçimde çalışıyor
 
vallaha bende geçen sabah arka sol lastik inmis uyarı verince öğrendim. şaşırmışdım
 
bu sistem çok güzel bir sistem yeterki püf noktasını çözmüş olun. lastiğin içine herhangi birşey girdiğinde 2psı bile kaçsa hemen lambayı yakıyor. bende de yanmıştı pek umursamamıştım. yaklaşık10 cmlik bir sac vidası girmiş 3 gün arabayı kullanmadım 3, gunde lastiğimin içindeki hava nerdeyse bitmek üzere durumuna kadar gelmişti. kesinlikle çok guzel bir sistem . lamba yanar yanmaz hemen bir lastikçiye kontorle gitmekte fayda var.
 
bendede gayet düzgün çalışıyor :eek:key:
geçen gün uyarı vermişti arka lastikler 25 e düşmüş.
önemli bi ayrıntı bence...
 
Bu sistem ben de de gayet iyi bir şekilde çalışıyor..
 
Sistemin çalışma mantığı şu: 4 lastiğin dönüş sayısını hesaplıyor, yani 100 metre giderken 1 lastik daha çok sayıda dönmüşse, patladı uyarısı veriyor, zira havası olmayan veya düşmüş olan lastik aynı mesafede daha çok tur atar, zira çapı azalmıştır. Başka markalarda, jant içinde sensörler vardır, pahalı bir uygulamadır, lastikler yer değiştirirse sorun olur, lastik sökülürken bu sensörlere zarar gelebilir vs. VW grubunda, abs nin de kullanığı , lastik dönmesini ölçen sensör kullanılıyor. Yani 1 lastikte fazla/az hava da olsa bu uyarı lambası yanacaktır.
 
bendede gayet güzel çalışıyor sistem.benımde yandı iki sefer hemen lastıkçıye gıttım çivi girmiş halletti hemen.bence çok önemli bir özellik...
 
Geri
Üst Alt