Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Laptop tavsiye?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nri7

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Şub 2011
Mesajlar
334
Şu an kullandığım bilgisayar bozulmak üzere yeni bir tane almaya karar verdim sizlerinde fikrini alayım dedim. Doğrusunu söylemek gerekse pek anlamıyorum bu işlerden aradığım esas özellik fazla ısınmaması şu an toshiba kullanıyorum çok sıkıntı çektim bu durumdan. Özellikleri güncel olsun istiyorum eski olmadan oyun falan oynayabileyim. Birde bu işletim sistemi oluyor galiba i5 ile i7 arasında çok bir farkı var mı ikisi arasında fiyatlar uçuyor ne önerirsiniz? Fiyat aralığım 1500 lira civarı
 
i7 ye çıkmaya gerek yok ve i7'lerin fazla ısınma problemi var diye duydum. Daha 1-2 ay önce Toshiba r830-10f aldım. Gayet memnunum ısınma problemi yok. Şarjı 5-6 saat gidiyor. 13.3 inç ekranıyla gayet kullanışlı. Tavsiye ederim, extreme oyun oynayacaksanız tabi harici ekran kartı olan bir pc seçmenizi tavsite ederim. Özellikle kasa magnezyum'dan yapılmış ve anında soğuyor. Isınmıyor kolay kolay. Klavye tuşlarının kalitesi vs. o kadar iyi ki yazmaktan sıkılmazsınız :) ben aldım ve bayıldım. İlk defa böyle bir pcden memnun kalıyorum. Özelliklerine bakmanızı tavsiye ederim. cihaz 1900-2000 lira civarında. ve aynı özellikte olan cihazlar var 1000-1500 TL'ye. Ama hep şunu derim bir pc alırken verdiğiniz 5 kuruş bile boşa değildir. Aynı özellik olabilir ama elbet birşeyi farklıdır. 1000-1500 liralık aynı özellikli cihazların aksine r830 çok daha kaliteli. Kasa olarakta tuş takımı ve görünüş olarakta. Pil süresi de 9 saate kadar diyor ve yaklaşık 6-7 saat gidiyor. 1080p bir film 4-5 saat izlenebiliyor. Şimdi extra dayanıklı pili var uyumlu onu alıcam 15 saate kadar diyor araştırıyorum bulduğumda alıcam :) o zaman hiç şarj kullanmam sanırım.
 
he bide i5 alıcaksan koduna dikkat et 2410M'den aşşağı model olmasın. :)
 
ben macbook dicem ama fiyat aralığınıza girmiyor..ikicisi de oyun oynarken oyunların dmg sini ve istediğiniz sürümü bulurken zorlanırsınız..hele de crack denen olay macbooklarda geçerli değil mutlaka serial bulmanız gerekiyor..
oyun oynuyorsan..
ram önemli ekran kartı önemli.
tabi işlemci.. i5 üst kod değerlere bak
 
Bir bilgi işlemci olarak sana dell tavsiye ederim.
intelin i serisi işlemcilerinin özelliği kendi içlerinde bir video işlem biriminin bulunması yani ekran kartı onboard bile olsa yeterli perfromansı sunmak için yapıldılar ama tabi öyle olmuyur :))

ben şahsen dell i7 sandy bridge kullanıyorum. ısınma olayı zaten dell de kolay kolay yaşanmaz.
ama ortalama bi kullanıcı olacaksan dell i5 işlemcili modellerini önerebilirim.
i7 le arasında yapısal farklar var hız olarak aşşağı yukarı aynı ama aynı anda yapabildikleri işlem sayısı farklı.
yani benim gibi komplike işlemler yapmıyacaksan harici ekran kartı olan dell i5 serisi bi makinayı aşşağı yukarı o bütçleyle alıp ortalama 5 yıl kullanabilirsin.
 
ikimizin de gaziantepli bir vatandaş olarak hemşehrimiz olan sahibi de aslen gaziantepli olan CASPER öneriyorum..
bende şu an casper kullanıyorum i5, hiç ısındığını görmedim çok memnunun..karar senin hayırlısı olsun...
 
Dell alacaktım, tuşlarına bastığımda masaüstü klavye ile daktilo gibi his verdiği için (tıkır tıkır ses çıkardığı için) vazgeçtim. HP aldım, ama pişmanım... Benim aldığım HP' de abartıldığı kadar ısınma sorunu yok, ama ben az da olsa ısınmasından dolayı rahatsızım, bu ilk yıl böyle ısınıyorsa daha sonra ne olacaktır Allah bilir... Bir de i3 aldığım için pişmanım. İşlemcim M370, yani 2.4 ghz windows' un kıyaslamasına göre de 5,9 (hani şu 1.0 ile 7.9 arası olan zımbırtı :)). Pişman olduğum nokta, işlemcim yüzünden 1 gb' lık 128 bit HD 5650 ekran kartımın yeterli olduğu Solidworks- AutoCAD gibi programların açılması, işlemlerin yapılması hususu. 3 gb olarak aldım, 2+1 imiş, 1 in yerine Kingston SoDIMM 4gb 1066 mhz ram taktım, bi fark göremedim. İşin aslı, ben laptop kullanmak zorunda olduğum için pişmanım. Masaüstü performansı verecek bir makine en az 2500 TL...

Ama ille de laptop diyorsanız size önereceğim net marka veya markalar yok, çünkü bu meretler şans işi resmen. Mesela 4 seferdir Casper kullanan arkadaşım var, ısınma sorunları yok diyor. Ama 1 sefer Casper alıp da "yanıyo lan bu" diyen tanıdığım da var. Acer alıp memnun kalan da var, 1 yıl sonra tuşları dökülen de... Ben yine de HP' den uzak durun derim (sakın ha 1 yıllık kasko olayına kanmayın, yüzde yetmişini veriyorlar, birşey değişmiyor yani). Acer kasa olarak pek sağlam cihaz değil. Hangi bilgisayar satıcısına soruysam masaüstü gibi kullanan için bulunmaz nimet dedi :) Yani klavyeyi mouse' u filan dışarıdan bağlayıp kullanmalıymışız :)

Tekrar laptop alacak olsam Sony - Samsung - Asus üçlüsüne bakarım. Maliyet problemi varsa Casper alır çıkarım...


Edit: Laptopumu aldıktan sonra öğrendiğim olayı yazayım da unutan olmasın benim gibi... i3 ve i5 iki çekirdek, 4 sanal çekirdekten oluşuyor. Yani aslen iki çekirdekler. i7 ise 4 reel çekirdeğe sahip... "Zorlarım arkadaş!" dersen i7, "yok yaa o kadar kasmaya gerek yok" derseniz i5, "ulen i serisi olsun da" derseniz bile i3 almayın, biraz daha para biriktirip i5 alın :) [i3' ün i5' i tokatlayan modellerini tenzih ederim :) Kendileri i5 fiyatında ama i3 isminde]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt