Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

kullanılmayan arabanın muhafazası

kratostol

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Tem 2010
Mesajlar
159
arkadaşlar şu aylarda vatani görevimi yaptığım için 2011 model leon tsi style aracımı 4.5 ay kadar daha kullanamayacağım. çok uzun bir süre değil yani. babam aracı 2haftada bir çalıştırıp 5-10 km kadar kullanıyor onun dışında aracın önüne bir güneşlik koydum ve başka hiçbir önlem almadım. araç evin önünde dışarda duruyor fakat 1-1.5 ay sonra kapalı otoparka çekecek bizimkiler. şuan inşaat halinde otopark. yani araç 2 haftada bir düzenli kullanıldığı için abartı bir önlem almıyorum lastiklerde de sıkıntı olmaz değil mi 15gün de bir 5-10km kullanılırsa? asıl sorum şu ki şuan bayram iznine geldim ve sizce araca boya koruma yaptırayım mı faydası olur mu? yoksa askerden gelince mi yaptırayım. araç şuan genel olarak temiz ve biraz tozlu sadece onu da özellikle yıkamıyorum ki güneşten falan korusun üstü biraz tozlu kalsın istiyorum sizce stratejim nasıl? boya koruma yaptırıp o halde mi bırakayım yoksa bu halde tozlu olarak kalmaya devam etsin mi? ya da en azından yıkatayım mı? engin bilgilerinizi esirgemeyiniz.
 
hayırlı teskereler öncelikle..aracınıza boya korumaya bence şimdilik lüzum yok,döndüğünüzde isterseniz yaptırabilirsiniz ama yatan araba için bi artısı olmaz.zaten bi süre sonra kapalı otoparka koyulacakmış...ocak ayı gibi geldiğinizde de malum kış ayındayız,artık tavsiyem önümüzdeki yıl nisan mayıs gibi bi pasta cila boya koruma yaptırır pırıl pırıl girersiniz yaza.dediğiniz gibi 10 15 günde bi biraz yürütülüp geri yerine koyulduktan sonra bi sıkıntı çıkarmaz arabanız ki benimkide 16 ay bu şekilde beklemişti beni:)
 
lastik basınçlarını 5 ps daha yükseltmekte fayda var.
 
baban 2 haftada bir birde yıkatırsa mis gibi olur
 
ynr03 ben de tam olarak öyle düşünüyorum gelince ilkbaharda boyaya bir bakım güzel olur inş.
kuş pisliklerini de söyledim zaten görür görmez siliyoruz diyorlar:)
2 haftada bir yıkat desem yıkatmaz üşenir zaten zar zor sürdürüyoruz 15de 1:))
lastik basıncını yükseltmenin mantığı nedir? kaç vurayım öne arkaya?
 
Kullanılmayacak ise yıkatmasın, lastik basınçları yükseltilecek tabii. 40 ay geçse eskimez, 4 ayda hiçbir şey olmaz.
 
Geri
Üst Alt