Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Korna

csaran

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ağu 2011
Mesajlar
11
Yaş
58
Aracımın (seat toledo 1,8 20V 2000 model) kornası bozuldu sadece tiz olan çalışıyor yetkili serviste işçilik dahil 200 TL dendi, bana fazla geldi piyasada yaptıracağım galiba.Konu ile ilgili bilgisi olan varsa mesajlarınızı bekliyorum.Servis yetkilisi orjinal olmayan kornaların kısa devre yapabileceğini söyledi pek aklıma yatmadı alt tarafı korna triger veya debriyaj baskı balata kadar önemli değil gibi geliyor bana.Piyasada ne tip marka yada sesler var ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
valla abiciğim bu site ve dahilinde benden fazla korna merakı bilgisi olan yoktur diye düşünüyorum...
şu an aracımda stebel ferrari korna var tatmin etmedi havala marco korna taktırdım hava tankı filan sonra buna ek yaptırıp üç sese çevirdim otobüss gibi ses veriyor...ha bu ayrı bir merak tabiii...
size önerebileceğim tek korna çeşidi hakiki italyan malı olan stebel nautilus compackt krom modelidir net üzerinden 60-70 civarı satın alabilirsiniz ses ve sağlamlık olarak on numaradır korozyon ve neme dayanıklıdır çin malından uzak durun hiç arıza ışığı filan yaktırmaz...kolay gelsin.
 
merhaba yanıt için teşekkürler, kornanın arıza ışığını yakabileceğini hiç tahmin etmemiştim.internetden belirttiğiniz markayı araştıracağım...
 
Benim de orjinal Bosch kornalar bozulmuştu. Aşırı yağmur yağmıştı, yollar göl olmuştu. Ertesi gün baktım çalışmıyor kornalar. Birkaç gün kornasız dolaştım, baktım olmuyor :) Yolda yürüyen yayalara bağırıp duruyordum çekilsene diye :)
Orjinalini VW'de çalışan bir arkadaş sordu, 360TL demişti çiftine. Dedim kalsın yaw. Gittim Seger marka bi korna aldım taktırdım. 10TL idi galiba. Aslında Stebel F1 korna taktırmayı düşünüyordum da, o da çok bağırıyor, o yüzden böyle ucuz bir çözüme gitmiştim. 1.5yıldır da sorunsuz kullanıyorum.
 
Geri
Üst Alt