Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Koltuk Gıcırtısı

eryayli

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Şub 2015
Mesajlar
195
Yaş
37
Selam herkese.

Malum bu ufak gıcırtılar özellikle takıntılı olanlar için araba sattırır. Neyse ki ben o kadar manyak değilim, çözüm arıyorum.
Ön koltukların ikisi de oturup kalkarken yada hareket ederken sürekli gıcırdıyor. Koltuğun altından eklem yerlerine WD-40 sıktım ama nafile.
Sanırım koltuğun kenarındaki destek çıkıntılarından geliyor. Çünkü oraya elimle bastırınca bariz ses var, diğer taraflarda o kadar yok.
Fikri-Önerisi olan var mıdır?

Teşekkürler.
 
Kronik midir acaba dicem,gevseyen bi yanı olabilir
 
Ustam bence tam anlamak için koltuğu komple sökmek gerekir böylece problem de görünür net fikir oluşur
Resim de eklersen gevşek parçanın belki vida falan çıkmış yada kırılmıştır

kurye ile elden teslime verildi
 
valaa aynı sorun bende de vardı. araca her oturduğumda, çukura girince, üstünde hafif ileri geri yapınca ses çıkardı. gitmediğim yer kalmadı, ne yağlar ne kimyasallar döktürdüm. En son koltukları söktürecektim, sattım.:)
 
kesinlikle boşluk oluşmuştur koltuğu söküp incelemer sonunda sorunu çözebilirsiniz tabi yay sesi değilse yay sesi ise klıfıda sökmelisiniz
 
aynı sorun benim şöför koltuğundada başladı yakında sökerim ben o koltugu :D
 
Geri
Üst Alt