Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Koç gibi tarif! "Evet TOFAŞ yapacak"

SaLvia

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ağu 2011
Mesajlar
276
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TOFAŞ'ın özellikle binek araba konusunda ortakları FIAT'la çok yakın çalışma içerisinde olduğunu belirterek, ''Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albea platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır'' dedi.

Koç, TÜSİAD'ın, 42. Olağan Genel Kurulunda ''Yerli Otomobile'' ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Son günlerde tekrar alevlenen yerli otomobil meselesine bir açıklık getirmek istediğini dile getiren Koç, Detroit Otomobil Fuarı'ndan sonra görsel ve yazılı basında çeşitli haberlerin çıktığını kaydetti.

Koç, özellikle ortakları Ford ve FIAT'la hem profosyenel bazda hem de aile olarak fevkalade iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Ford Otosan bundan kısa bir süre evvel 10 yıllık perspektifte yapacağı yatırımları açık bir şekilde ortaya koydu. Yaklaşık 1,2 milyar avroluk bir yatırım gerçekleşecek önümüzdeki 10 yıllık perspektifte.

FIAT'a gelirsek, TOFAŞ'a, TOFAŞ'ta da özellikle binek araba konusunda ortağımız FIAT'la çok yakın çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albeo platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar devem etmektedir. Gelişmeler oldukça sizi haberdar edeceğiz. Dolayısıyla bu konu üzerinde çok ciddi hala ortağımız FIAT'la TOFAŞ için çalışıyoruz.''

''HERKESİN ALABİLECEĞİ BİR ARABA OLACAK"
Bir gazetecinin ''Şu anda bir takvim var mı?'' sorusuna Koç, ''Şu anda takvim veremeyeceğim. Hayır'' yanıtını verdi.

''Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarınız nedir?'' sorusuna da Koç, ''Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarımız var. OSD (Otomotiv Sanayii Derneği) üzerinden kendilerine önerilerimizi de sunduk, bu işin nasıl olacağına dair. Dolayısıyla çok yakın bir şekilde çalışma içerisindeyiz'' dedi.

Mustafa Koç, üretilecek otomobile ilişkin şu anda en ufak bir detay verme durumunda olmadıklarını ifade ederek, rakamların daha çıkmadığını kaydetti.

Yerli otomobilin fiyatına ilişkin de Koç, ''Büyük bir ihtimalle herkesin alabileceği bir araba olacak'' dedi.

ALINTIDIR
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/707463-koc-gibi-tarif
 
1.3 multijet şahin slx ler 2014 te türkiye yollarındaymış, ayrıca tüplü ve öfkeli versiyonlarıda olacakmış..haydi hayırlı olsun türkiyem..bu arada bu habertürk bu aralar koçlara fazla yanaşıyor ne hikmetse.."koç gibi tarif" miş.. fiatı türk lisansıyla yutturacaklar, hepsi bu..
 
asmA Kabağı sadece...
ona bakarsan daf ın da her türlü parçası yabancı sadece montaj ülkesi ama;
sonuçta safkan hollanda...
her şey var safkan markamız eksik,
sadece fiat ın ayıbı örtülecek parçaları değerlenecek, olahan halll...
biz kötü kaderin sahibi değil, vefasız firmanın kurbanı oluyoruzzzz.
 
şayin multijet hd slx ie 16v en full ü
standart donanımlar:

4+1 teker (+1 stepne)
2 far önde
A.S.D. fren sistemi
çorum kalorifer
4 cam açılır doğal klima :D
arka stop lambası
ön cam sileceği
2 ayna 1 dikiz
kaza anında şoföre saplanan direksiyon
korna
puhaha
 
Şu Doğan Şahin lerin modern halini yapsınlar, o eski çaçaların hepsi krediye girer alır bi tane , iddia ediyorum en az 1.000.000 kişi bulurum :D

kilitli diferansiyel falan :p
 
valla şahin 1.4 tsı sıtayl çıkarsa ben direk alırım ama doğan görünümlüsünden
 
Koç gibi adamdan ne hayır gelmiş ki bu ülkeye bu işten gelsin... çok yanlış buluyorum bu işi çok... Koç a vermemeleri lazımdı... Hadi verdiniz, Fiatı ne bulaştırıyorsunuz kardeşim..... Bu proje fikri ilk ortaya çıktığında, bir sürü firma biz yapalım diye çıkmıştı ortaya. Hatta Ankara da Türkiye'nin ilk spor otomobili üretilmişti. Motoru (fransız) hariç tamamiyle Türk malı idi. İsmini hatırlamıyorum. Şimdi nerde bu araba, nerde o şirket. Kayıplara karıştı hepsi. Yaptırmıyorlar paşam yaptırmıyorlar.......
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ali
Yıllarca sağ dikiz aynası bile olmayan, kalas gibi arabaları satıp durdular millete. Bence, ''yerli araba yaptık'' demek için yine ortaya saçmasapan şeyler çıkacaksa hiç yapmasınlar daha iyi.
 
Koç gibi adamdan ne hayır gelmiş ki bu ülkeye bu işten gelsin... çok yanlış buluyorum bu işi çok... Koç a vermemeleri lazımdı... Hadi verdiniz, Fiatı ne bulaştırıyorsunuz kardeşim..... Bu proje fikri ilk ortaya çıktığında, bir sürü firma biz yapalım diye çıkmıştı ortaya. Hatta Ankara da Türkiye'nin ilk spor otomobili üretilmişti. Motoru (fransız) hariç tamamiyle Türk malı idi. İsmini hatırlamıyorum. Şimdi nerde bu araba, nerde o şirket. Kayıplara karıştı hepsi. Yaptırmıyorlar paşam yaptırmıyorlar.......
bahsettiğiniz yerli spor otomobili ben bizzat inceledim. Etox markası. kaportası tamamen bildiğiniz bakalit (ciks olsun diye fiber diyorlar) motor renault motoru. ve fiyatı 70 bin civarındaydı. bu yüzden kimse almadı. yaptırmadıklarından değil fiyatından dolayı ortalıkta göremiyoruz.
 
Geri
Üst Alt