Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Klimayı açınca ön camda buğulanma sorunu

kamu

Kayıtlı Üye
Katılım
19 May 2012
Mesajlar
23
Yaş
37
Arkadaşlar klima açtığım zaman ön camın ortasında, yani klimanın hava çıkışlarının çıkış yerinde, buğulanma oluyor ama içerde değil camın dışında oluyor.

Klima camı soğutuyor dışardada hava sıcak olduğu için cama çarpan hava buğulanmaya sebep oluyor fiziksel açıklama bu ancak etrafta hiç kimsede neden olmuyorda bende oluyor bu merak ettiğim şey bu aslında :D
 
aracın iç havalandırma konumuna bakarmısın..hava dışardan gelen konumuna getirirsen sorunun düzelmesi gerekir.
 
Havayı dışardan alınca da düzelmiyor, zaten bende buğulanma içeride değil camın dışında oluyor :(
 
benimde dışardan oluyordu iç konumda unutuyordum.
 
aynısı bende ve annemın micrada da oluyor havaların cok sıcak olmasına baglıyorum :)
 
arkadaşlar klimayı set ettiğiniz dereceye dikkat etmenizi tavsiye ederim dışarısı 35 derece iken içeriyi 17-18 de tutmaya çalışırsanız sıcaklık farkı çok olduğundan böyle buğulanmalar olur. ben 22-24 arası tutuyorum dışardan hava almayı açsamda kapatsamda daha böyle birşeyle karşılaşmadım hiç.
 
aynısı bendede oluyor camı sile sile geziyorum yada klimayı kapatıyorum birsüre sonra tamda görüş yönünde oluşuyor hatta hava karanlıkkende oluyor bu olay ne yapmak lazım bilemedim?
 
kaç derecede çalıştırıyorusunuz klimayı? sürekli low ayarındamı?
 
bende de olmuştu ben gideceğim yere 1 km felan kala klimayı kapıtıyordum ama kaofifer çalışıyordu bu şekilde yaptığımda buğu oluşmuyordu...
 
20 nin altında çalıştırmıyorum klimayı...
 
Geri
Üst Alt