Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Klima Isıtırmı?..

Anarchist

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,843
Yaş
39
arkadaşlar bi kaç gündür çevremdekilerle bunu tartışıyorum... malum havalar çok soğudu ben aracı çalıştırdığımda motorun ısınması uzun sürdüğü için ve kaloriferden sıcak hava gelmesi geciktiği için klima ile ısındığımı söylüyorum... yani kaloriferi açtığımda 2 km gitmeden ısınmaya başlamıyor ancak klimada bu mesafe 300-400 mtre gibi bir mesafe... bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten klima ısıtıyormu?..
 
Normal üretim şekli ile ısıtmaz, ancak, klima devresine expiletion valf takılırsa hemen ısıtma sağlanabilir.motor ısısınca devreden çıkacak düzenekte sağlanır. Zor mudur hayır, klima çalışınca nasıl ki öndeki radyatmörü ısınıyorsa, gazın ters akışını sağlayıp, iç peteği ısıtıp, burdan geçecek havanın ısınması ile iç mekanı ısatabiliriz, neden şimdiye kadar hiçbir üretici yapmadı ? bilemem, ama mesela focus için yurt dışında bu kit var, sonradan alınıp takılabiliyor.
 
yurtiçindeki arabalarda bmw - mercedes hariç ısıtmaz ama klimayı her mevsim buğu çözmek için kullanılır genelde..
 
valla sanırım ısıtmıyor..ısıtsa da motor ondan önce ısıtyor,kışın gereksiz diye okumuştum bi yerde..ben de kışın açmıyorum..motordan faydalanıyorum..

yazın gaz bastırırken elektrikçi ısıtan ve soğutan gaz bölmelerinin ayrı olduğunu söylemişti..belkide salladı....yalnız kışın ara ara çalıştırılmassa gaz bitiyor sanırım..
 
bende cevabı cok merak edıyorum ısıtır mı harbiden?:confused:



valla sanırım ısıtmıyor..ısıtsa da motor ondan önce ısıtyor,kışın gereksiz diye okumuştum bi yerde..ben de kışın açmıyorum..motordan faydalanıyorum..

yazın gaz bastırırken elektrikçi ısıtan ve soğutan gaz bölmelerinin ayrı olduğunu söylemişti..belkide salladı....yalnız kışın ara ara çalıştırılmassa gaz bitiyor sanırım..

bu gaz ömürlük değil mi normal klima gazları o mantıkla çalısıyo araçlardada öyle dıye bılıyorum?yanlışım varsa duzeltın.bitmesi için anca bi kaçak falan olması gerekmıyo mu?
 
Klima gazının dolşatığı boru tektir, ayrı birşeyler yok, bu gazın içinde 50 ml. kadar da yağ var, kışın hiç klma açılmaz ise gaz+yağ sistemde dolaşamaz, bunun sonucunda o-ringler yağlanamaz ve gaz kaçırmaya başlar, kışın da hiç değilse haftada 5 dakika klimayı da çalıştırın, klima gazınızın kaçmasını engelleyin.
 
standart otomobil klimaları sadece soğutur..ısıtma olayı da klimadan farklı olarak motor suyu sıcaklığı vasıtasıyla kalorifer sistemiyle sağlanır..
 
walla bende yeni öğrendim bunu bende ısıtıyo diye biliyodum şimdiye kadar:D
peki ben sabahları açıyorum klimayı malum havalar buz bu aralar,tarık arkadaşımızın dediği gibi
sıcak hava üflüyo ama ızgaralardan tamam içeriyi hamam gibi yapmıyo belki ama motor daha soğukken bide bu nasıl oluyo
yada ben geldiğini mi sanıyorum :confused:
 
Ben kışın klimayı aktif hale getirmiyorum. sıcak konumda gaza sorun yapar diye duymuştum. Kulaktan dolma bilgiler olabilir dogrulugu test edilmedi ama net bilgi elde olmadıgından inanmak durumunda kalıyoruz. ama gaz kacagı için artık azda olsa calıstırıcam
 
Geri
Üst Alt