Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Klima arızası!!!yardım lütfen

leonalp

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
7
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar bu sene aldığım leon'unum klimasında bir arıza oluştu :confused:...klima sıcak hava veriyor acaba ayarlarında mı bir hata yapıyorum bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim şimdiden teşekkürler...:confused:
 
leon kliması için arkadaşımıza yardım edelim
 
yakın zamanda polen filtresini değiştirdinmi,uzun zaman kullanımdan sonra polen filtresinin kirlenmesinden dolayı klima fazla soğutmamakta.ama teknik bir arıza varsa onu bilemeyeceğim
 
umarım econ tuşu basılı değildir :) yani ekranda econ yazıyorsa normal fan çalışır sadece

bide biraz daha ayrıntılı anlatabilirseniz kullamadan doayımı yoksa arızadan dolayımı çalışmadığını belki kestirebiliriz .
 
polen filtresinin değiştirilip değiştirilmediğini tam olarak bilmiyorum fakat aldığımız zaman seat 'a büyük bakımını yaptırdık sanırım değiştirilmiştir. econ tuşu aktif mi olmalı yoksa kapalı mı yani?? yani klimayı açar açmaz direkt olarak sıcak hava veriyor? bu olay yeni başladı daha önceden normal di herşey,..teşekkür ederim bilgiler için...:)
 
yüksek derece de falan değildir heralde klimanız.Birde çift bölgeli klimaysa belkı bir tarafın derecesi yuksekte kalmış olabilir.
 
Ekranda Econ tuşu yazıyorken, ekonomi modu açıktır. Yani klima kapalıdır. Başka bir deyimle sadece havalandırma çalışır.
Econ yazısı ekranda yazmıyoken klima devrededir.
Eğer bu durumda araç sıcak hava üflüyosa, ya aracın klima gazı bitmiştir (50 60 liraya vakumlatıp kaçak kontrolü yaptırıp doldurtabilirsiniz), ya da maliyetli olan ihtimal yani klima kompresörü arızalanmıştır.
Bir diğer ihtimal ise klima fanının takılı kalması. Aracın kliması kapalı ve açıkken kaputu açarak fanın dönüp dönmediğini kontrol edebilirsiniz.
 
en sağlıklı deneme auto tuşuna basıp dereceyi en düşüğe getirdiğinde sogutup sogutmadıgına bakmak autoda herzaman econ kapalı olur AC aktif olur
 
aynı sorun ben aracımı sıfır aldığımda benimde başıma gelmişti.klima kompresör arızası çıktı 3 aylık araçta.2750 lira gibi bi bedeli vardı ozaman.garantiden değişritilmişti.yaklaşık2.5 sene oldu herangi bi klima sorunu yaşamadım sonrasında..
 
dediklerinizin hepsine baktım polen filtresi değişmiş ,aracı bakımlar yapıldı...sanırım konpresöz arızası var araçta...tüm bilgiler için teşekkürler arkadaşlar sağolun:)
 
Geri
Üst Alt