Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

kimlik fotokopisi verirken bunları hiç düşündünüz mü?

akin

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Eyl 2009
Mesajlar
1,867
Yaş
42
Bildiginiz gibi artik her kurumda islem yaparken, telefon hatti alirken, bir yerlere abone olurken, kargo alip-verirken, havale islemlerinde.. vs.. kimlik fotokopisi istenmekte..
Aslinda bu yasal degil, sadece koca formu doldurmak yerine kimliginizin fotokopisini ilistiriyorlar o belgelere ya da kendilerini garantiye aliyorlar ve isleri hizlandiriyorlar. ..



Sebep her neyse... Sonucta artik kimlik fotokopisi ile cok islem yapilmasi alismis bir durum oldu artik...

Peki, bu kimlik fotokopiniz ile baskasi neler yapabilir diye dusundunuz mu hic?

Birkac ornek verecek olursak:

-Adiniza bir yerlere uye olunabilir.

-Adiniza abonelik acilabilir.

-Sizi bir sey icin kefil edebilirler.

-En cok gorulen vakalardan biri de su: ADINIZA BIR SURU TELEFON HATTI ACTIRIP, ACIK HAT OLARAK SATABILIRLER! ve bu hatlari alanlar herhangi bir suc islediklerinde direk hat sahibi yani kimlik fotokopisi kullanilarak adina hat acilan kisi zan altinda kalmaktadir. (zaten siz de telefoncularda acik hat satildigina sahit olmussunuzdur)

-ve bunun gibi bircok ornek..

Peki, kendimizi korumak, kimlik bilgilerimizle istegimiz disinda islem yapilmasini onlemek cok mu zor? Elbette degil!

Basit ve etkili bir yontem var;

Mesela 0 5xx 123 45 67 nolu telefon hattini aldiniz.

Form doldururken ve kimlik fotokopisini verirken,FOTOKOPI DE, KIMLIGIN ON VE ARKA YUZUNDEKI BOS ALANLARA (hatta uzerine)

SADECE 0 5XX 123 45 67 HATTIN ABONELIK ISLEMLERI/ aKTIVASYONU ICINDIR
yazip paraf atmaniz sizi koruyacaktir.

Veya: SADECE 01/01/200X NOLU , XXXX MIKTARLI HAVALE ISLEMI ICINDIR.. vb. SEKLINDE NOT TUTMANIZ IYI BIR ONLEM OLACAKTIR...
 
teşekkürler Akın abi.. :)
velakin boş yerlere not düşmek bi işe yaramaz..art niyetli olunduktan sonra yazının üstüne tekrar beyaz kağıt koyup bi fotokopi daha çekilirse yazı mazı kalmaz ortada..üstüne de yazılsa biraz uğraşıyla benzer sonuçlar elde ederler..elbette ki bu önlemler hiç yoktan iyidir..

bunun yanında yanlış çekilen kimlik fotokopisi örneklerini vs. mutlaka almak çekilen yerde bırakmamak gerekiyo..gereksiz fotokopileri de ben alıp yakıyorum sonradan.. :eek:key:
 
Geri
Üst Alt