Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

kil nedir nasıl uygulanır

atay78

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
2,581
Yaş
35
arkadaslar forumda bır cok ksıının kıl hakkında bılgısı olması acısından paylasıyorum

Kil Nedir?

Çeşitli sentetik polimerlerden oluşan yapısı ile, araç boyası yüzeyine yapışan atık maddeleri temizler… Bu maddeler; ağaç reçinesi, zift, boya tozları ya da demir tozları olabilir. Tüm bu maddeleri boya yüzeyine zarar vermeden, zahmetsizce ve en güvenilir şekilde çıkartmanın yolu genelde Kil sayesinde olur.

Bu resimde görüldüğü üzere, Kil öncesi durumda, boya atıkları, balata tozu, endüstriyel atıklar gibi kontamine maddeler var.


Bu maddeler Kil uygulaması sonrasında yüzeyden, yüzeyi çizmeden alınıyor.(sağ resim, kil uygulaması sonrası)

Piyasada çeşitli markaların çeşirli sertlikte ürünleri mevcuttur. Hazır çeşitli sertlik demişken, Kil’imizinde bir sertlik seviyesi olduğunu belirtelim. Temel olarak üç sertlik seviyesi vardır. Bunlar, yumuşak(soft), orta(medium), sert(hard) killerdir.
Sert(hard) killer genelde mobilya sanayisinde kullanılır. Oldukça sert olduğundan araçlarımızın nazik vernik tabakasına zarar verirler. Bu zarara marring(dalgalanma şeklinde yüzey bozukluğu) denir. Orta(medium) ve yumuşak(soft) killerde ise bu “marring” olayı neredeyse imkansızdır ve otomobil boyalarında orta ve yumuşak kil kullanılır, kullanılmalıdır.

Ayrıca bir noktaya daha değinelim hemen, “Kil Şartmıdır ? ” sorusunu neredeyse herkes sormaktadır. Ancak cevap herhangi bir boya koruma ve/veya aşındırma ürünü kullanmadan önce mutlaka itina ile yapılması gereken bir aşamadır. Yüzeydeki kontamine tabakayı Kil yardımıyla almadan, doğrudan polish yapılması, yüzeyin temizliğini polish’e bırakmak demektir ki polishin amacı yüzeyi temizlemek değil, çizikleri almaktır. Ya da kil uygulamadan direk wax uygulanırsa, altta kirli tabaka kalacağından üstüne uygulanan wax ve/veya nano koruma ürünleri yüzeye yapışamayacağından koruma sağlayamazlar.


Nasıl Uygulanır?

Kil, oyun hamuruna benzeyen bir yapıya sahiptir. Ortalama bir araç için 25 gr Kil yeterlidir. Ancak senelerce uygulama görmemiş bir araç için bu miktar yeterli gelmeyebilir. Özellikle zift vb. gibi ağır kirleride kil yardımıyla temizlemek isteyen kullanıcılar mutlaka ellerinde en azından 100 gr lık kili hazır bulundurmalıdırlar.
Kil uygulamadan önce mutlaka kilinizin hangi kaydırıcı ürün ile uygulanması gerektiğini öğrenin. Örneğin, BiltHamber marka killer için kaydırıcı ürün direk çeşme suyu iken, Meguiar’s killeri, Quick Detailer gibi kaydırıcılar yardımıyla tam performans gösterirler.
Öte yandan, eğer hangi kaydırıcıyı kullanacağınızı öğrenemediyseniz, en azından bir sprey şişesine birkaç damla araba şampuanlı su ile sprey yaparak kil uygulayabilirsiniz.
Asıl Konu, NASIL uygularım ben bu kili ???
Kili birazcık yoğurarak düz bir zemin oluşturacak şekilde şekil veriyoruz.




Kili uygulamadan önce panelimizi kaydırıcı spreyimiz ile ıslatıyor ve dikine – enine hareketler ile baskı uygulamadan kili yüzeyde gezdiriyoruz.




Belli bir alan, örneğin kaputun 1/4 kısmı, yada kapının yarısı gibi, yapıldıktan sonra kil bir miktar kirlenecektir. Örneğin;



Kili tekrar yoğurarak kendimize ilk başta yaptığımız gibi temiz bir yüzey elde ederek yeniden Kil’e şekil verip uygulamaya tüm araç süresince devam ediyoruz.​
alıntıdır:forum boya koruma


 
Faideli Bilgi Güzel Paylaşım teşekkürler :eek:key:
 
bak bunuda öğrendik paylaşım için teşekkürler
 
Bilmeyenler için gerçekten faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.
 
arkadaslar faydalı olduysa ne mutlu bana gercekten kılın bırcok faydası varmıs bakalım bende yakın zamnda kapalı garaj bulursam uygulamamı yapıcam
 
Geri
Üst Alt