Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kenan Sofuoğlu'ndan Bir Rekor. !!

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
kenan-sofuoglu-supersport-2009.jpg


Kenan Sofuoğlu, elde ettiği 14 birincilikle Dünya Supersport Şampiyonası tarihinde en fazla yarış kazanan sporcu unvanına sahip oldu.

İtalya Imola Pisti'nde dün koşulan sezonun 12. ayağını birincilikle tamamlayarak kötü gidişe "dur" diyen Sofuoğlu, aynı zamanda bir ilki de gerçekleştirdi. 1998 yılından buyana düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2007 yılında Dünya Şampiyonu olmayı başaran milli sporcu, toplamda kazandığı 14 birincilikle de tarihi bir başarıya ulaştı.

Öte yandan Sofuoğlu, 2007 yılında 13 yarışla zirvede yarışı bırakan Fransız Sebastien Charpentien'e ait olan rekoru da eline geçirmiş oldu. Ayrıca şampiyon olduğu 2007 yılında 8 birincilikle bir sezonda en fazla yarış kazanan sporcu unvanını da elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu, Supersport'un "en iyi" yarışçısı ilan edildi. Sofuoğlu, Charpentien'in 10 sezonda ulaştığı başarıyı 3 sezonda geride bırakmayı başaran isim oldu.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Kenan Sofuoğlu'nun yeniden eski günlerine döndüğünü dile getirdi. Kenan Sofuoğlu'nun kendileri için büyük bir şans olduğunu belirten Memnun, "Federasyon olarak büyük gurur duyuyoruz. Kenan, büyük bir yetenek. Elde ettiği başarılar bir çalışmanın sonucudur. Şu an dünyadaki en iyi 3-4 sporcu arasında yer almaktadır" dedi. Türk sporcunun Türkiye'de yarışamamasına üzüldüklerini kaydeden Memnun, şöyle konuştu: "Kenan Sofuoğlu, İstanbul Park'ta yarışabilmelidir. Burada yarışırken izlemek istiyoruz. Bizim gibi Türkiye'de birçok kişi bunu istiyor. Türkiye'de yarışamamasına üzülüyoruz. Arkadan yeni Kenanlar yetişiyor ama önlerini kesmeyelim."

İtalya'da elde ettiği birincilikle Kenan Sofuoğlu'nun genel klasmanda tekrar 3. sıraya yükseldiğini anımsatan Memnun, "Kötü bir sezonun ardından sezonu kürsüde tamamlaması da güzel bir başarı olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan sezonun 13. ayağı 3-4 Ekim tarihlerinde Fransa'nın Magny Cours Pisti'nde koşulacak.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
Toprağım benimmmmmm :D

Tebrikler kendisine... Eviyle aramda 2-3 km var :)
 
Sponsor zorluğu yaşıyordu araştırdım ama bulamadım bilgisi olan varmı?
 
TR'de yoktur belki..
takımının iyi gelir getiren sponsorları var..
 
abilerini rahmetle anıyorum rahat uyuyun sofuoğlu kardeşler..sizleri unutmayacağım..
 
Geri
Üst Alt