Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Karsan neden kaybetti

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Bu konuyla ilgili AutoShow da editörün bir yazısı var tamamını aktarmaktansa bazı yerlerini aktarayım buraya, neden başarsız olduğumuza dair fikir verebilir:

"Karsan'ın NY Taksi projesinde iletişimini yürüten Legal PR bu proje ile ilgili yürüttügü iletişim çalışmaları sayesinde 2 ayrı birincilik ödülüne layık görüldü.

Ne diyelim iş bilenin, kılıç kuşananın. PR kuruluşuna verilen bu sipariş, sadece çizimden ve maketten ibaret bir aracı allayıp pullayıp, bir hayali tüm ulusal medyanın gündemine oturtmak, üreticinin adından söz ettirmek ise, bu konuda PR kuruluşunun çok başarılı olduğuna şüphe yok.
....
Geçtiğimiz ay lisansör dergimiz Auto Bild'den bir araştırmacı ekip Türkiye'ye gelerek Karsan'ın NY Taksi prototipini inceleyip haberleştirmek istedi. Kendilerini Karsan yetkilileriyle görüştürdük. Alman meslektaşlarımız ihaleye giren kuruluşun herhangi bir yürüyen prototip hazırlamadığını öğrendiğinde, Türkiye'ye gelmekten de, haberi yapmaktan da vazgeçti.

Anlaşılıyor ki Karsan, parayı prototipe değil, PR faaliyetlerine yatırmış. Sonuç olarak Garp kafasıyla doğmamış otomobile PR yaptık ama Şark kafasıyla aracın prototipini geliştirmeyi unuttuk, elimizde bir çizimle, bir mock-up maketle uluslarararası arenaya çıktık.

Eh yenile yenile yenmeyi de öğreneceğiz zamanla.."

Hırant Kasapoğlu, AutoShow
 
Bilmiyordum böyle bişey olduğunu..Eğer doğruysa kaybetmeyi çoktan hak etmişiz..Uluslar arası dev projeye katılıyosun,daha bir prototip'in bile yok...!
 
bilmiyodum böyle bişi olduğunu ama nedense şaşırmadım.. :S :S
 
Konuştuğumuz kadar yapabilsek zaten çok iyi yerlerde olurduk....
 
Karsan sadece kilden bir model üretmişti, üstünü de folyo ile kaplamıştı, yani yürüyemeyen de olsa prototip bile yoktu, kapısını açıp içeri bakabileceğiniz bir şey bile yoktu ortada.
 
Çinlilere biraz kapora verip 3 günde prototip hazırlattırabilirlerdi:) Amerikan rüyasına kapılmışız demek ki, olmayan aracı satmaya kalktığımıza göre...:eek:
 
Geri
Üst Alt