Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kalorifer ayar düğmesi

alayinarest_70

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
73
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar 2004 model toledom da ara sıra olan bir sıkıntı vardı ki dünden bu yana geçmedi bu sıkıntı kaloriferi açtığımız ortadaki ayar kolunun 1-2-3 konumunda çalışmaması sadece 4 konumunda çalışması bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim bilginiz var mıdır?
 
Geçmiş olsun... Önceki aracımda başıma gelmişti. Rezistans yani direnç değişimi ile çözmüştüm. Fan motorunuz dördüncü yani en yüksek kademede düzgün çalışıyorsa motorda sıkıntı yoktur. Fakat ayar düğmesinin kademelerine elektriği gönderen dirençler bozulmuştur veya oksitlenmiştir. Bazen değiştirmeden temizlemek de işe yarar. Değiştirilse bile pek pahalı değil. Serviste komple motor dahil değiştirmek isteyebilirler. Siz yine de servisten bir fiyat alın ama yüksek fiyat çıkartırlarsa direkt iyi bir elektrikçide hallettirmenizi tavsiye ederim. Ben işçilik ve parça dahil 70-80 TL civarı vermiştim.
 
çok teşekkür ediyorum elektrikçiye götürcem yarın bugün görüştüm o da aynı şeyi dedi
 
Geri
Üst Alt