Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kafaaa Kaldırmaca :)

damalis

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
84
Yaş
41
arkadaşlar bende cordoba 2006 sytlance tdi var işin özü su gecenlerde bir arkdas kullandı dedıkı senın araba da bişi var emselleri kafa kaldırıyor bunların dedı aslında arabamda bır sıkıntı oldugunuu dusunmuyorum ama duzgun bır tamırcıde bulmak cok zor ..burası ıstanbul cakal cukal cok hep gecirmeye calısıyorlar..sımdı arabanın nesıne baktırmam lazım yag ve filtreler duzenlı degişiyor bunlarda sıkıntı yok araba 140 bınde
turboda mı sıkıntı olabilir mi? enjektormu temiztlememiz gerekir ? carbon clean mı yapalım yoksa bunlar para tuzegımı ? yapan var mı
 
aracınızın kmsi evet yüksek bu araçları bu kadar yüksek kilometrede hiç kullanmadım. ancak 140.000kmde olan bir aracın turbosunun kesinlikle bakımdan geçmesi gerekir diye düşünüyorum. teknik konularda daha tecrübeli arkadaşlarımız sizleri daha iyi aydınlatacaktır.
 
km yüksek turbo revize edilmediyse revize edilir bakımları için km yi beklemek zorundada deilsin yağ bakımı için ne kadar erken yağ değişimi olursa o kadar iy olur motor ömrü ve performans için bence sizin aracına sadece bi yazılım yeterli olacaktır o zaman bütün emsalleri sen silersin :)
 
benim aracım da 180.000 km de baktık yaptıklarımıza göre turbo orjinal ve hiç bakım görmemiş... yaza doğru turboyu yeniliceğim 2009 cordobamızda var k.pederimde onun araba 45000 km.de ve dediğin gibi benim aracıma göre bayağı iyi bir ivmelenme var (kafa kaldırma). büyük ihtimalle turbonuz revize edilmeli yada temiz bir çıkma ile değişmeli temiz bulabilirsen tabii... cordoba 2002-2006 1.4 tdi turbosu en son garrett marka 1350 tl gibi bir fiyatı vaRdı şuan nedir bilemiyorum... benim aracımdaki de garrett marka o yüzden fiyat bunu almıştım...
 
Ankara ostimde ELVAN var vw seat grubu çıkma parçaları bulabileceğin en kapsamlı yer tel ile görüştüm cordoba turbosu varmış ellerinde ama manifoldlu 500 tl dediler 400 hatta iyi bir pazarlıkla 300lü rakamlara bile indirebilirsin fiyatı...
 
şimdi herkese öncelikle teşşekür ederiyorum mantıklı açıklamaları için..ben bu sorun ile yaşayamadım tabi ki kafama takıldı enteresan olan benden baska ıstanbulda cordoba yok kı kullanan bır ölçim :) nası gidio kıyaslıyım :)
neyse konuya geleyım tamirciye sordum yağ kacıyormuş ..yenisi 15000 tl bu beni aşar başka care var mı dedım boyle sür bişi olmaz dedi yağ eksiktikce 3 ayda bir 1 lt yağ koy devam et dedi :)
herkes sat dıo ben de sevdım bı kere arkadas yaa neyse tşk
 
sadece cordoba aramana gerek yok denemek ıcın arabanı
ibizalar işini görür :)
 
aslında aracın performans kaybı diye düşünüyorsanız ki bence bu bile irdelenmeli. turboya bağlamak, daha doğrusu direk turbo revizyonuna bağlamak için elimizde yeterli veri olduğunu düşünmüyorum. özellikle dizel araçlarda turbo sorunlarında araçta hafif değil baya bir performans kaybı oluşur. hafif kaybın oluşması daha çok turbo hortumları, turbonun çatlaması veya wastegate ayarsızlığından olabilir. ama bunun içinde aracın bilgisayara bağlanıp turbo basıncının gözlenmesinde şart.
km ile turboyu ilişkilendirmek te çok doğru değil. benim 140 bindeki 1.8t passatımın 3. turbosunu revize ettirdim. ama aynı motor audi nin turboyu sadece ıslıktan dolayı 180 binde revize ettirdim. o yüzden km ile ilişkilendirmek için ve ciddi miktarda para harcamak için bence acele etmeyin. öncelikle doğru teşhis olduğundan emin olun derim.

ikinci olarak araç şayet yağ yakıyorsa performansı artacaktır. yağ yakmasına rağmen bir düşüş varsa bence motor bloğu, silindirlerden şüphelenmekte fayda var. ülkemiz yakıt kalitesi ve bazı istasyonların 2-3 sene öncesine kadar yakıta kattıklarını düşünürseniz, bide buna aracın km sini eklerseniz ben bloktan süpheleniyorum ki kompresyon testinde bu çıkacaktır.
bence izlenecek yol öncelikle düzgün bir usta bulup performans kaybını sormak, o zaten otomatik olarak bilgisayara bağlayacak ve çıkan sonuca göre bir yorum yapacaktır. şayet herşey normal ise o da zaten kompresyona bakacaktır. siz direk bilgisayar-kompresyon derseniz astarı yüzünü geçer..

ayrıca belki aracı dyno ya çıkartıp orada net bişeyler görmekte bir alternatif olur. sonuçta 50 lira bişey..
 
helal sana mantıklı yazmışın hemen bu düşünceleri değerlendireceğim
 
Geri
Üst Alt