Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kış Lastiği Havaları Hakkında

ims

Kayıtlı Üye
Katılım
12 May 2011
Mesajlar
973
Cumartesi kış lastiklerimi aldım. Her zamanki gibi lastikçi klasiği 32-30 hava bastılar. :)

Asıl konuya gelecek olursak, aracın kullanma kılavuzunda kış lastiklerinde basıncı 0.2 bar (yani 2.9 psi) arttırın deniyor. Malum bizim araçlar sert, depo kapağında da yaz lastiği için 35-32 diyor, ben Turanza'larla araca genelde 2 kişi bidiğimiz için 34-31 olarak kullanıyorum. Araba zıplamasın ve yumuşak lastiğin konforunu alayım diye Michelin Alpin'leri de o şekilde ayarladım.

Sizler kış lastiklerinde havaları arttırıyor musunuz? Ne tavsiye edersiniz?
 
depo kapağında yazan değerleri hava sıcaklıklarındaki mevsimsel değişimlere göre kontrol ediyorum. Depo kapağında yazılan değerlerden memnunum, aracımı buzda da karda da kuru zemin asfalt ve stablizede de kullandım herhangi bir sorunum olmadı. gürültü ve tüketim artınca basıncın düştüğünü hissedebiliyorum, veya araç yol tutuşu zayıfladığında da arttığını hissedebiliyorum. Değerler dışında kullanım lastik basıncının tabana yayılmasını önlüyor, ya taban ortasını yada yanakları eskitiyor. Ayrıca yol tutuş, yakıt tüketim ve konfor da değişebiliyor değerlerdeki farklı basınçlarla.

Ben orjinal depo kapağı basınçlarının doğru olduğunu düşünüyor ve yaşıyorum.
 
Konfor konusunda, sert/yumuşak hamur diye bir Türk tabiri olmakla birlikte ,diğer ülkelerde bu yol sesi kriteri ile puanlanır, testte, Alpine en sesli lastik olarak gözükmekte (Kleberden daha iyi ama). Kışın hava basıncını artırın, lastik , yere orta noktasından daha çok temas edince yol tutuşu artar.
ADAC Test 2011 Winterreifen 195/65 R15
 
Geri
Üst Alt