Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kış Lastiği Hakkında

ims

Kayıtlı Üye
Katılım
12 May 2011
Mesajlar
973
Herkese merhaba,

Kış lastiğiyle ilgili epeyce konu açılmış, mümkün olduğunca okumaya gayret ettim. Umarım aşağıdaki sorularla konu tekrarı olmuyordur.
Aracımda 205/55 R16 91V Bridgestone Turanza ER300 lastikler var. İstanbul'da haftaiçi hergün işe git gel 60 km + haftasonu arabaya sürekli biniyorum. Toplamda iki şehir dışı seyatiyle aylık ortalamam 2.350 km civarında. Evimin olduğu yerde de aşırı dik olmasa da hatırı sayılır yokuşlar mevcut.

Bugün aşağıdaki lastik fiyatlarını aldım;
Lassa Snoways Era220 TL
Bridgestone LM30 250 TL
Goodyear UG Extreme220 TL
Michelin Alpine310 TL

Ben açıkçası aracın üzerinde gelen Bridgestone'ların sertliği nedeniyle memnun olmadığım için ve okuduğum kadarıyla kış lastiği denince Bridgestone adı pek geçmediği için onu değerlendirmeye almayı düşünmüyorum. Kış sezonundan sonra da Bridgestone'larımı verip daha yumuşak ancak İstanbul yollarına dayanabilecek kalitede bir lastik alma niyetindeyim.

- Kalite ve güvenlik ön planda olmak kaydıyla, yukarıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz ya da başka bir tavsiyeniz var mı?
- Kış lastiği alırken yine V hız endeksli olandan mı almak gerek yoksa bır seviye alta inip H da alınabilir mi?
- Genel olarak kış lastiğinin sertliği aynı markanın yaz lastiğinden farklı mıdır? (Yaza yumuşak bir lastik alma niyetim olduğu için kullanacağım lastiğin sertliğinin eldeki mevcutlardan vazgeçip yeni lastik almaya değecek kadar konfor verip vermeyeceğini de değerlendirmek istiyorum)
- Kış lasitiğine ne zaman geçmek gerek?
- Bu fiyatlar hakkında yorumunuz nedir?

Aslında benim gönlümden geçen Michelin ama sizce o kadar para vermeye gerek var mı?

Fiyatların ilk ikisi Oto Pratik'ten diğer ikisi ise Goodyear bayisinden alınmıştır. Taksit olursa biraz daha artış olacağını tahmin ediyorum. Oto Pratik sezonluk depolama için 60 TL, Goodyear bayisi 25 TL istiyor. Ayrıca Goodyear bayisi 1 Kasım'da fiyatlara zam geleceğini söyledi. Tahminen bir ay içinde 15.000 bakımına gideceğim, lastik işini ondan sonra halletme niyetindeyim.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
goodyear:eek:key: Kullandım memnunum. test verileri de güçlü...
 
Extrem modeli çok eski hala üretiliyor mu? Bunun üstüne 2 yeni esen çıktı hatta.
Continental 830P test liderlerindendir, özelikle ıslak zemin tutunmasında Goodyear Ug8 i de geçmiştir, Kışın sadece kar yoktur, ıslak zemin daha çoktur. Ayrıca 205/55/16 yı 800 TL ye verip üsütne navigasyon hediye edilen bir kampanya vardı. ALpine uçmuş o rakam nedir öyle
 
Goodyear Extreme kullanıyorum ama hangi serisiydi unuttum. Son çıkan dişli model. Kalas Dunlop FastResponce'den sonra direksiyonum bile yumuşadı. Karda inanılmaz güzel tutuyor. Tek kötü yanı 70km/h'den sonra uğultu yapıyor. 4 lastiği 670TL'ye almıştım geçen kış.
 
goodyear:eek:key: Kullandım memnunum. test verileri de güçlü...
En son cikan deseni dediler ama belki ben ismini yanlis anlamis olabilirim. Navigasyonla ilgili kampanyanin reklami sordugum yerde de vardi ama cok detayli sormaya vaktim olmadi. Ben de daha cok islak zemin icin istiyorum, kar zaten nadiren yagiyor Istanbul'da. Continental icin 20 binden sonra cabuk gidiyor yoyorumlari var, ayni sey kis lastigi icin de gecerli midir? Yoksa zaten iki sezondan sonra lastik muhtemelen yenilenecegi icin cok da onemi olmaz mi?

Edit: Caglar Bey'den alinti yapacakken yanlis yerden yapmisim :)
 
Conti nin bazı modellerinde ömrü ciddi kısa, ama şuna öncelikle dikkat edelim, lastikleri değerlendirirken marka ve modele bakalım, yoksa Pirelli P6000 de var, formula için üretilmiş Pirelli de, Conti 830P nün ömrü, testlerde ilk sıralarda. Ama mesela yazlık modellerinden bazıları ciddi yıpranıyor.
Mesela bulabilirseniz Goodyear UG7+ alın, fiyatına göre bakarak tabii, Ug8 sonraki modeli ama ıslak zemin başarısı yok oldu.
 
Lassa bayisinden ıyı bır pazarlıkla lassa snoways alırım.
 
Ilkerbilim ayni lastigi kullaniyoruz yol tutusu mukemmel ama dedigin gibi sesli
 
Geri
Üst Alt