Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Kış Lastiği Önerisi

Metin34

Kayıtlı Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
11
Herkese selamlar ,

2013 Seat İbiza 1.4 85 hp aracıma kış lastikleri almak istiyorum.

Üzerinde fabrika çıkışında takılan Dunlop sport lastikler var ve özellikle ıslak zeminde hiç memnun değilim.

Kuru havalarda ise sıkıntısını görmedim henüz. Bugüne kadar tüm araçlarımda Michelin lastik kullanıyor ve oldukça memnun kalıyordum ancak bu kez yaz lastiklerim yeni oldukları için 4 mevsim lastik almak yerine kış lastiği almaya karar verdim.


Aracımın üzerinde 185/60/15 lastikler var kış lastiklerini de aynı ölçüde almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu her zaman ilk tercihim olan Michelin in Alpin modeli kış lastikleri yaklaşık 220 tl civarında ve çok fazla geldi.

Goodyear UG8 öne çıkan bir model , Continental ts 850 ile birlikte. İkisininde fiyatları 180 tl civarında. Testlere ve performans fiyat kalitesine baktığımızda Michelin almak yerine ikisinden biri tercih edilebilir gibi duruyor.


Yerli üretim olan Petlas ve Lassa ise 125-150 tl aralığında fiyatları var ancak bir grup çok memnunuz derken diğer grup kesinlikle önermiyorum . Bu yüzden çok kararsız kaldım .

Birde forumda Nokian ile ilgili huzeyir arkadaşımızın açtığı bir konu vardı açıkçası onu görünce biraz daha kafam karıştı :)

Toparlamam gerekirse aslında ilk tercihim UG8 olacak ancak o parayı da vermek istemiyorum..

Sizlerin görüşleri nelerdir ?
 
Ug8 tercih edin derim ;) Fiyat' ı biraz yüksek olabilir ama bir önceki aracımda kullanmıştım gayet memnun bıraktı beni.
Hatta test için kuş uçmaz kervan geçmez yollara giden abilerim vardı. videoları bulabilirsem buraya eklerim.
Petlas' ın kış lastiğini de övenler mevcut.
 
kışlık lastikte mucidi Nokian tavsiye ederim özellikle kışlıklarda rakipsizdir...
 
nokian wrG2 aldım inşallah memnun kalırım...good year ug8 kullandım (220tl tanesi) güzel lastiktir fakat nokianı 180 liradan bulunca bunu aldım
 
Ben diğer aracımız da lassa kullanıyorum ve çok memnunum fakat şuan alacak olursam nokian alırım ve tavsiye ederim
 
İlk mesajımda yazmış olduğum fiyatlar internetten bulduğum fiyatlardı ancak UG8 için bugün bayi de 212 tl fiyat aldım.

Goodyear ın internet sitesinde 177 tl fiyatı vardı,sanırım her bayii tutturabildiğine üzerine kar koyuyor.


En son 189 tl ye düştü ancak hala kararsızım. Nokian için de yarın bayilerden araştırma yapıp en geç bu hafta sonu bu işi halletmeyi düşünüyorum..
 
Kulandığım için(halen) ve memnun kaldığımdan ug 8 öneririm.Bu lastiği kullanıp memnun kalmıyan görmedim; kışlık olarak 195 65 15 kullanıyorum arabamda ve gayet memnunum, Çok zorlu kış şartlarında ne yapar bilmiyorum ama İstanbul için fazlasıyla yeterli .Kış lastiğinde İstanbul için bence ayrı bir durum var; unutmamak gerek ki yoğun kar yağan bir ilde herhangi bir kış lastiği bile en kral performans lastiğinden daha iyi ve sağlıklı bir sonuç verecektir fakat İstanbulda 10-15 gün hadi en uzun anormal durumda 3 hafta kar görürsünüz(bir kez çocukken hatırlıyorum ) onun dışında soğuk hava,bolca yağış, akşamları don ve buzlanma... Bence onun için kış lastiği seçiminde daha soğuk illere göre seçeneklerimizi değiştirmeliyiz, Ug 8 i önermemin asıl nedenide bu... Benim görebildiğim kar yağışında (10-15 cm kar) gayet başarılı, yağmurda daha da önemlisi kuru asfaltta yaz lastiğini aratmıyacak kadar da güvenli, sessizliği ve konforuda cabası. Yakıt tüketimi konusunda yazları 225 45 17 kullandığım için bir fikrim yok...En başta yazdığım gibi bu lastikle ilgili bir şikayette duymadım herkez memnun gibi...
 
petlasın kar lasığını almıstım gecen yılki toyotaya sattım aracı ama ses olayı yok denecek kadar azdı, toyotadan aynı aractan arkadasta vardı aynı model toyota onda da goodyear vardı ama oldukça ses vardı (uğultu şeklinde ) ug8 de , bu yılda 10 gun kadar once gıttım yenı ıbızama petlas aldım 185/70/14 ebadında 120 tl den , ayrıca 2 tane 14 golf 4 jantına taktım çok gerekli olursa kar buz soguklarda falan 15 dakika da aracı kaldırıp demir jantlarıyla takıyorum , geçen yılda petlaslarla yokuş yerlerde cocukların kayıp cam gibi buz yaptığı yerlerden sorunsuz çıktım
 
Goodyear Ug8 i tanesi 150 liradan buldum başka bir bayide :) 2013 ün 33.hafta üretimi.. kararımı verdim bu hafta sonu taktırıyorum..
 
Geri
Üst Alt