Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Jammerlı Oto Hırsızlarına Dikkat !!!

dgkndmrr

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
3,517




Son dönemlerde oto hırsızları, jammer ile arabanın uzaktan kumandayla kilitlenmesini engelleyip soygun yapıyor.


Zeytinburnu'nda işadamı M.K.'nın otomobilinde bıraktığı 270 bin dolar ve 40 bin lirayı "Jammer" yani sinyal bozucu sistem kullanarak çaldıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.
Bu olay son dönemlerde yoğunlaşan yeni bir hırsızlık yöntemini de gözler önüne serdi.
Çarpıcı hırsızlık yönteminin ayrıntıları şöyle:
Hırsızlar araçlarında parası veya değerli eşyası olduğunu gördüğü kişileri takibe alıyor. Araç sahibi otomobilinden inip uzaktan kumanda ile aracını kilitlerken, jammer yani sinyal bozucu sistem devreye sokuluyor. Böylece aracın kilitlenmesi engelleniyor.
Kişi aracını kilitlediğini düşünüp oradan uzaklaşırken, hırsızlar araca girip değerli ne varsa alıp gidiyor.
Son dönemlerde bu yöntemle pek çok aracın soyulduğu bildiriliyor.
Aynı Olay İşadamı M.K'nin Başına Geldi
20 Ocak 2012'de aynı yöntemle işadamı M.K soyuldu.
İşadamı M.K. aracında yüklü miktarda parayı bırakarak, arkadaşları ile çorba içmek için bir dükkâna girdi.
M.K. ve arkadaşları döndüklerinde aracın kapılarının açık olduğunu, araçtaki paralarının çalındığını gördü.
Polisin yaptığı soruşturmada M.K.'nin, çalıntı otomobil şebekesi liderinden Ercan S.'nin aracı tarafından takip edildiğini tespit etti.
Polis bir kişinin, Jammer cihazı ile M.K.'nin otomobilin kapılarını kilitlenmesini engellediğini, daha sonra da hırsızlık yapıldığını belirledi.
M.K.'nın zararı ise oldukça büyük...
Çalınan para 270 bin dolar ve 40 bin lira...​
 
bu yüzden aracı kilitledik sanıp uzaklaşmamak gerek bir kere kontrol etmekle kimsenin eli yorulmaz
 
hiç yapmıyorum ama aracı kitledikten sonra şöyle bi kapıyı yoklamak lazım aslında...
 
ben aynaları kapatana kadar basılı tutuyorum ama kontrol ettiğimi söyleyemem.
 
bende hiç kontrol etmem ama etmek gerekiyor demekki
 
Ben kitledikten sonra kapıları hep yoklarım millet dalga geçiyo benle ama işimi sağlama almayı seviyorum birde tik olmuş benimki artık istemdışı oluyo :)
 
ben aracı kilitledimmi acaba deyip kontrol etmek için evin kapısından kaç kez dönmüşümdür bilmiyorum :D
 
Aracımda 270bin dolar ve 40bin TL nakit bulunduruyorsam çorbacıya araçla birlikte girerdim sanırım.. Arkadaşlar ne suretle olursa olsun aracınızda değerli eşya ve hatta içinde değerli eşya bulunacağı hissiyatı veren eşya kabı dahi bırakmayın.. Araç kaskolu olduğu sürece aracın çalınması, içine hırsız girmesi vs problem olmaz kasko direkt zararınızı karşılar bu nedenle "Kapıları kilitledim mi acaba?" "Dur dönüp bir daha kontrol edeyim şu kapıları.." diye düşünerek bu durumu hastalık kıvamına getirmeye gerek yok ancak aracınızın içerisinden çalınan özel eşyaların geri dönüşümü olmadığından kapıların kilitli olup olmadığını düşünmek yerine bu eşyaları yanımıza almak daha akıllıca olur.
 
Kulağınıza küpe olsun :) Kontrol etmeyenler bundan sonra ederler diye düşünüyorum değerli eşya bile olmasa bir hırsızın arabanın içinden alacağı bir çok şey oldugu inancındayım :eek:key:
 
Geri
Üst Alt