Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İzmİt'te yenİ kasa leon kamyonun altina gİrmİŞ

eski konu bildiğim kadarıyla üyemiz değil
 
orman standartına uygun arka tamponlar oldukça, bu kamyon altından daha çok vefat eden çıkar, Allah rahmet eylesin.
 
orman standartına uygun arka tamponlar oldukça, bu kamyon altından daha çok vefat eden çıkar, Allah rahmet eylesin.

di mi arkadan yapıştınmı direkt meftaya bağlıyor kamyonlar düzeltilmiş örnekler varmıdır acaba avrupada
 
TIR lara dikkatlice bakın, %99 u Avrupa ya da giriş yaptığı için, arka tamponları çift sıra gibidir, yere yakındır
 
şimdi sevgili caner kardeşim ve çağlar abi

dedikleriniz doğru avrupa kanunlarına göre kamyon ve tırlarda çift katlı ÇELİK tampon olması şartı doğru ancak yanlışınızın oldu bir nokta sadece TREYLERLER için mecburi kılındı ancak halen daha avrupada dahi kamyon romork tırların ve treyler çekiciler haricinde dediğiniz şekildeki tamponların kullanımı mecburi değil. yapılan testler ve ölçümler sonucu o bahse konu olan çift katlı veya şase altı yapılan çelik tamponların belirli bir hıza kadar koruyucu özelliği bulunuyor. çok yüksek süratlerde o tamponlarında bir koruyucu özelliği maalesefki kalmadığı görülmüştür.


örnek geçen aylarda kapıkule gümrüğünden giriş yapan bulgar plakalı lkw walter firmasına ait schmıtz marka mega özellikli araca tekirdağda rampa çıkarken tır 67km süratle giderken arkasından 211km süratle gelen mercedes benz marka s500 model 2010 kasa siyah renk araç bu tırın treylerine çarptı. burda dikkat ettiyseniz araçların süratlerine kadar detaylarını vermekten çekinmedim. tırın özelliğini yazmamın sebebi mega olarak tabir ettiğimiz bu araçların arka tamponları çağlar abinin dediği çift katlı olarak tarif ettiği iki parça koruma demirli araçlar. ancak çarpan mercedesi treylerın dingil bölgesinde çekip çıkardılar ve mercedesin tavanı arka kapı direğine kadar sıyrılmıştı. kısaca konuyu toplamak istiyorum. neticede bu her ne çeşit bir metal olursa olsun belirli miktarda bir direnci var ve o kadar sürat ile ona uyguladığı baskı ile bir yere kadar direnç gösteriyor ve yerinden kopuyor. o tamponların aslında koruma konusunda bir özelliği var fakat bildiğiniz gibi kazalar zararı engellemek amacıyla değil bizim tabirimiz ile roro gemisine binerken veya rola trenlerine binerken tamponları yere sürtünüp aydınlatma tesisatına zarar verebiliyor bu zararları engellemek için tamponları yukarı kaldırıp altınada o korkulukları taktılar. aslında gözüktüğü kadar koruyucu özelliği olmayan ama bir o kadarda treylerin elektrik tesisatına faydası olan bir koruyucudur.
 
Allah rahmet eylesin.. sürekli bu yolu kullanıyorum!!!
 
Geri
Üst Alt