Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ios 8 tanıtıldı

PATRON

Administrator
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
11,142
Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in son sürümü iOS 8, tanıtıldı. İşletim sistemi hakkında açıklanan tüm detayları ve yayınlanan ilk görüntüleri haberimizde bulabilirsiniz.

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in son sürümü iOS 8, tanıtılıyor. Yeni işletim sisteminin tüm detayları eş zamanlı olarak sizlerle paylaşıyoruz. Şu an için iOS 7 ile benzer tasarıma sahip olacağı açıklanan iOS 8'in, en dikkat çekici özelliklerinden birisi bildirimlerin kilit ekranı veya herhangi bir uygulama içerisindeyken cevaplanabilmesi.
interaktif1401732738.jpg


Sistemin getirdiği diğer bir yenilik ise çoklu görev ekranında karşımıza çıkıyor. Artık sık kullandığınız kişileri bu ekranın üst tarafında yer alan bölgeye ekleyebiliyor ve bu sayede onlara çok daha rahat, hızlı biçimde ulaşabiliyorsunuz.

QuickType klavye

key1401732790.jpg


Dokunmatik ekranlarda mükemmel yazım deneyimini hiç bir firma henüz sunabilmiş değil. Bunun farkında olan Apple, QuickType isimli yeni klavyesini iOS 8 işletim sistemi ile birlikte kullanıcıların beğenisine sundu. Tasarımı ve boyutu aynı olan yeni klavye, siz daha yazıyı bitirmeden ne söylemek istediğinizi anlıyor ve ona uygun tahminler sunuyor. İlk defa Apple'da kullanılan bir özellik değil ancak bu uygulamanın Apple tarafından yorumlanmış sürümü oldukça merak ediliyor.

grup1401732835.jpg


Grup Mesajlaşma

Etkinlikte "mesajlaşma" uygulamasının en sık kullanılan iOS uygulaması olduğunu anlatan Apple, mesajlaşma uygulamasına eklediği yeni özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Grup mesajlaşma adı verilen bu özellik sayesinde iMessage yardımı ile çoklu görüşmeler yapabileceksiniz. Grup mesajlaşma özelliğinin en güzel tarafı ise isteyen kişilerin konuşmayı sessize alabilecek, bu sayede sürekli gelen bildirimlerden rahatsız olmadan konuşmanın içerisinde yer alabilecek olması.

Lokasyon paylaşımı

Mesajlaşma uygulamasında yapılan bir diğer yenilik ise lokasyon paylaşımı oldu. Grup mesajlaşma sırasında arkadaşlarınız ile buluşma kararı aldığınız zaman kolayca lokasyonunuzu tüm grupla paylaşabilecek, bu sayede çok daha rahat biçimde buluşabileceksiniz. Uygulamanın zamanlamasını 1 saat için paylaş, bir gün için paylaş veya sonsuza kadar paylaş şeçeneklerinden birisi ile ayarlayabiliyorsunuz. Uygulama ile aynı zamanda sesli notlar, kısa videolar da paylaşabiliyorsunuz. Mesajlaşma uygulaması iOS 8 ile Whats App'a çok daha fazla benzedi.

map1401733253.jpg


Yeni çocuk güvenliği

Apple'ın başı çocuklarının eline iDevice veren aileler ve çocukların aldıkları binlerce dolarlık uygulamalar ile daha önce bir çok kez belaya girmişti. Bu konuda bir çok eleştiri alan şirket yeni bir sistem geliştirdi. Bu sistem sayesinde çocuğunuzun satın almak istediği uygulamaya kredi kartı sahibi olarak onay vermeniz gerekiyor. Yanlışlıkla satın almaların önüne geçecek olan bu sistem, oldukça başarılı.

mine1401733687.jpg


iCloud ucuzladı

Şirketin tanıttığı yeni fotoğraf uygulaması ile artık daha fazla iCloud alanı gerekecek. Tüm cihazlar arasında geçişi çok daha kolaylaştıran bu yeni fotoğraf uygulaması, 2015 yılı başında Mac bilgisayarlar için de yayınlanacak. iCloud alanı gereksinimini arttıran yeni uygulama sayesinde alan satın almak her zamankinden daha uygun fiyatlı. 20 GB iCloud alanı sadece aylık sadece 0.99 USD. Daha fazla alana ihtiyaç duyanlar içinse 200 GB alan aylık 4,99 USD.

clouc1401733951.jpg


Siri daha da güçlendi

Apple'ın sesli asistanı Siri, iOS 8 güncellemesi ile her zamankinden daha da güçlü. SDN ekibi olarak her ne kadar Türkçe desteği beklesek de, beklentilerimiz maalesef boşa çıktı. Ancak üzülmeyin çünkü Siri Türkçe olmasa bile yeni özellikleri ile oldukça işe yarayacak. Shazam desteğini içerisinde barındıran Siri ile müzikleri tanımlamak her zamankinden çok daha kolay. iTunes üzerinden içerik satın almada da işe yarayan yeni Siri, rakiplerine göz dağı veriyor.

siri1401734274.jpg


App Store'a yeni özellikler

iOS'in uygulama dükkanı App Store'da gelişimini sürdürüyor. Milyonlarca uygulamayı içerisinde barındıran App Store, artık bu uygulamaları size daha kolay sunabilecek. Dükkan içerisinde uygulamanın işlevi ile ilgili arama yapabilecek, en sık yapılan aramalara göz atabileceksiniz. App Store'un sizin için önerdiği uygulamalar ise daha kişiye özel olacak. Uygulama geliştiriciler artık uygulamaların kısa videolarını tıpkı Google Play Store'da olduğu gibi App Store içerisinde yayınlayabilecek. Bu özelliğin Youtube yasağının sürdüğü ülkemizde ne kadar işlevsel olacağı henüz bilinmiyor.

app1401734632.jpg


3. Parti uygulamalara özgürlük

3. Parti uygulama olarak adlandırılan, mağazadan indirdiğiniz Apple dışında bir üretici tarafından geliştirilen bu uygulamalar, artık her zamankinden çok daha özgür. Uygulama geliştiricilerin işini kolaylaştıran yeni SDK sayesinde artık 3. parti uygulamalar da kendi widgetını oluşturabilecek, diğer uygulamalar ile daha iyi iletişim kurabilecek. Şirketin en sürpriz hamlelerinden birisi ise iPhone 5S'in parmak izi okuyucusu Touch ID'nin 3. parti uygulama geliştiricilere açılması oldu. Buna göre artık Galaxy S5'te olduğu gibi Paypal benzeri sitelerden alışveriş yapmak için ihtiyacınız olan tek şek parmağınız olacak.

id1401734943.jpg


Sağlık uygulamaları

Beklendiği gibi iOS 8 sağlığa ve sağlık odaklı uygulamalara önem verecek. Health Kit adı verilen yeni uygulama sayesinde, anlaşmaları hastanelerden randevu alabilecek, Nike Fuelband veya iOS uyumlu başka bileklik ya da saat yardımı ile sağlık verilerinizi inceleyebileceksiniz.

healt1401735180.jpg


Beta bugün başlıyor!

iOS 8'i denemek için bir kaç ay sabretmek istemeyenlere müjde. İşletim sisteminin beta test aşaması bugün itibariyle başlıyor. Beta testlere katılabilmek için bir geliştirici hesabına ihtiyacınız olacak.

beta1401735395.jpg


Elveda iPhone 4

Bir çok kişinin tahmin ettiği gibi iOS 8, Apple'ın 4 yıllık akıllı telefonu iPhone 4'e gelmedi. Güncellemeyi yüklemek için en azından iPhone 4S, iPod Touch 5 veya iPad 2 cihazlarından birisine sahip olmanız gerekiyor.

ip41401736035.jpg
 
Her zamanki gibi tirt hic bisey yaptiklari yok

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
yani sektörün bugüne gelmesinin temelini atan apple'ın bugün bu kadar geride kalmasına anlam veremiyorum cidden, bazı teknolojileri inatla koymamaları ileride pahalıya mal olacak onlara
 
İyice b.k ettiler işi... Ne demek 4 yıl önce çıkardığın telefona desteği çekmek yahu? Microsoft XP'ye kaç sene destek verdi bak bakalım! Sırf şu gerizekalılık yüzünden bile bırakmayı düşünüyorum apple'ı ama yemiyor :) Samsung daha beter :)
Yahu ben telefonumu istediğim sürümde kullanırım, ne güzel 3gs 32 gig var idi, 5.1.5 jailbreak kullanıyordum. Sonra ne yüklemek istesem "Üzgünüz, bu applikasyon 6.1 ve üzeri sürüm gerektiriyor" diyip durdu. 4s'e geçtik biz de... Onda da bazı uygulamalar 7 istedi 7 yaptık. Şimdi seneye 4s'e desteği de keserler ios9 çıkarıp sonra gidip 1500 TL telefona para ver işin yoksa... Amaaaan apple yaaa!!!
 
androidde en azından custom firmware den istediğini çakıyorsun, samsung'a son derece karşı idim ama şimdi note3 kullanıyorum valla yargılarımı yıkmaya başladı, gayet güzel telefon, sorunsuz canavar gibi çalışıyor, 5s ile note 3 arasında bir apple daha çekemeyeceğime karar verip değiştirmiştim
 
Biz pasta yaptık İOS 6,biraz krema ekledik İOS 7 bak şurayada biraz marmelat atalım İOS 8..

Sistemde bir iki işlemi kolaylaştırmaktan öte birşey yapılmış degil,bu kadar işlemi yapacagına pil
yapsınlar önce..Yakında araba aküsüne bağlayacağız telefonları..
 
Biz pasta yaptık İOS 6,biraz krema ekledik İOS 7 bak şurayada biraz marmelat atalım İOS 8..

Sistemde bir iki işlemi kolaylaştırmaktan öte birşey yapılmış degil,bu kadar işlemi yapacagına pil
yapsınlar önce..Yakında araba aküsüne bağlayacağız telefonları..

Gökhan Hocam, cihazı büyütmeden onu yapmaları biraz zor, note 3 neredeyse iphone 5 kadar bir pile sahip, günde 2-3 saat konuşma, sürekli whatsapp/email kullanımla sabah7de şarjdan çıkarınca gece 10'da %60 larda falan oluyor, onu yapabilmeleri için gerçekten cihazı hissedilir derecede büyütmeliler
 
Açıkcası bende ios8'de beklediğim en çok özelliği alttan açılan pencereyi özelleştirebilmemizdi ne yazıkki bu yok...
 
Geri
Üst Alt