Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ibiza'cilar bir el ativerin.

Ziya

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
1,379
Yaş
46
Arkadaşlar bir arkadaşımız var. Kendisi 30-35 bin TL civarı bir araç düşünüyor. Aklıma gelmişken neden ibiza olmasın dedim, ibizayı önerdim. Sizlerin de tavsiyelerini alayım istiyorum. Bu fiyata alınacak başka marka öneriniz var mı?
Fabia falan bakayım dedim ama seat daha ağır bastı. Bir de yeni ehliyet alıp, binecek bir bayan arkadaş bu. Fazla açılmadan 1.4 85 hp Style paket aldırmayı düşünüyorum. En azından 4000 TL fazla verip dolu paket olması daha iyi. Yol bilgisayarından, cruise controla kadar hepsi mevcut.
Benzin ile dizel arasında bir fark kalmadığından dizele hiç bulaşmaya bile gerek yok diyorum. Çok aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum ama olursa eğer ilerde tüp takmaya da müsait bir motor.

Evet sizlerin de yorumlarını bekliyorum.
 
İbiza güzel bir tercih olabilir. Evet benzin ile dizel arasında fark yok ancak depoyu doldurup yola çıktığınızda bir depoda en az 200-300 km fark olacaktır. Bununla beraber lpg uyumu demişsin dolayısıyla düz bir benzinli motor ile TDI bir motorun performansını da kıyaslamak doğru olmaz.
 
Bencede leon daha yakışıklı bir tercih olur...
 
aynı paraya bende 3 ay baktım, sıfır olacağı için aynı modeli aldım. Pişmanmıyım? Evet. Dizelini alsaydım keşke. Arkadaşların dediği gibi litre bazında fazla fark olmasa da 200-300 km depoda oynuyor. İkinci el almayı tercih ederse yelpaze çok çok genişler. Ama sıfırda emin olun ki alınabilecek en iyi ve en konforlu araba. Benim lafımla: Memur arabası.
 
Bundan bir kaç hafta önce benzin 4.83'lerde iken depoyu 190 liraya doldurdum. Uzun yol olarak 740 km gittim ve benzin göstergesi yandı.
Çoğunlukla 50 liralık benzin dolduruyorum. İzmir'de çevre yolu kullandığımda ya da otobanı dur kalk olmadan 50 liraya 180 km gittiğimde benzin ışığı yanıyor. Şehir içinde 50 lira ile 140-150 km civarı gidiyorum (benzin ışığı yanıyor) dur kalkla...
Artık hesabı km'de kaç kuruş yakıyor onu siz hesaplayın ben tam anlamıyorum.
Bu arada 50 liraya son zamlardan önce 10 küsür litre alıyordum...
 
İbiza kullanıp polo mu öneriyorsun. Bence boş polo alacağın para ile dolu ibiza almak daha mantıklı. Herşey de ikinci el demek değil.
 
Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Arkadaş ibiza ST nin daha geniş hacimli olduğunu görüp ST ye karar kıldı. Evrakları verdi, kredi onaylanırsa o da artık bizden birisi :D
 
Geri
Üst Alt