Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

!! ibiza yağ eksiltme !!

koray.cano

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
2,720
arabam baya baya yağ eksiltiyor ustanın dediğine göre çünkü 10.000lik koymuştum 3.000 km gıtmeden ışık yanmıştı 1 lt yağ eklemiştim çok geçmeden üstünden yine ışık yandı ustaya götürdüm yine yağ ekledi özel bide koruma tarzında katkı maddesi koydu.. onun haricinde çok devirli kullanma arabayı yoksa ''segment'' tarzında bişi atılcak mı yapılcak mı öyle birşey dedi.. şimdi benimde içime kurt düştü ben genelde devirli kullandığım için bu motoru elime alırım yakında .. arabayı satsamda kurtulsam mı ? yoksa bunun başka bir çağresi varmıdır ? komple motor dğişme hariç o zaman 3 4 milyardan aşağıya patlamaz bana :)
 
Yüksek kullanmanın yanı sıra bi yerlerde delik,patlak v.s yağ kaçırıyorda olabilir...Çünkü bu kadar kısa sürede çok fazla eksilme olmuş..Eğer motor gerçekten yağ yakıyorsa motor yeniden yapılıp revize edilebilir..Aynı sorunu bende yaşamıştım ve böyle demişlerdi ki çok şükür şu anlık bi sorun yok yağ koydurduktan sonra 2000 km. oldu yağda eksilme olmadı hiç..Motor yeniden yapılanmaya kalkarlarsa maliyet ortalama hesaplamalara göre 4500-5000 tl gibi bir rakam çıkartıyorlar..Bana kalırsa bu durumda satmak daha mantıklı olur..Umarım araban bu aşamaya gelmez...
 
1.4 tdı da yağ eksiltme oluyor o allahın emri ama lambayı yakacak kadar eksiltiyorsa problem var demektir sat kurtul :D
 
Lamba yandıktan sonra 1lt eksilmiş oluyosa lamba bozuktur. Lamba, yağ neredeyse bitmeye yakın yanar.
Segment'den kasıt segman atmak :)
Çok devirli kullanılan her araç yağ yakar. Yağ soğukken basmamaya çalış. Motor ısındıktan 5-10 dakika sonra yağ ancak ısınmış olur.
 
bi kaç farklı ustaya götür istersen yada direk servise ve iyi bir inceleme. araç kaç binde..bu arada..hem bu kadar yağ yakmaması lazım..ama bazen insanın aklına gelmiyecek şeyler oluyor..askere gitmeden önce motoru yaptırmıştım..kısa dönem 8 ay askerlik yaptım babam hiç gezmedi sadece arada bir çalıştırdı..geldiğim gün arabaya bindim garanti olsun diye bi bakım yaptırayım dedim 20 metre gittim sıfır motorla yatak sardı..sebebini anlamadım ve araştırmadım ozaman ve sattım..
 
suta biraz daha zorlarsan dedi bu arabayı segman atılcak dedi. şimdilik birde bor tarzında birşey koydy koruyucu tarzı heralde bakalım bundan sonra eksiltme yapıcak mı .. yaparsa direk satarım bu arabayı.. yoksa araba bana 4-5 milyara patlıcak :)
 
sadece devirli kullanmaktan yağ eksilse ohoo.. :)
Koray araban servis bakımlı mı vs. bilmiyorum ama eğer servis bakımlıysa bi garanti inceleme çektirebilirsin araç garanti dışında olsa bile..
 
kafama göre sürdüğümden dolayı ; yağ eksiltse bile o kadar umursamıyorum ama motorun genel sağılığı benim aracımda segman istiyor gibi .... yağ çubuğunu çıkartıp devir verdiğimde çubuk hattından duman çıkartıyor azcıkda olsa ... demekki motorum üflüyor galiba :)
 
koray bunun konusu daha once baska forumdada olmustu 1.4 16V lerın cok yag yaktıgı ve durumun normal oldugu motor saglıgında sorun olmadıgı konusunda b kac kısı aynı seylerı soylemıstı.durup dururken motor acıp segman atılması guzel olmaz.
 
Arkadaşlar benim arac 2004 ibiza sport 16000 km de yag olarakar eksıtme yok suan ama genelde hangi yag kullanılmalı 10 40 castrol mu yoksa 5w30 mu bilgisi olan varmı
 
Geri
Üst Alt