Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ibiza style 1.4 85hp aldım

pharmacist

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
33
Yaş
37
arkadaşlar aracın siparişini verdim Allah'ın izniyle 1 haftaya kadar elimde olacak ve bu benim ilk arabam, tecrübeli olan arkadaşlar aracı nasıl kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir mi acaba? motoru açmak için nelere dikkat etmeliyim, nelerden kaçınmalıyım gibi he bir de araca lpg taktırıyorum... şimdiden teşekkür ederim...
 
aracın hayırlı uğurlu olsun , güle güle kazasız belasız cezasız kullan , serwiste hürrem hanımla görüşürsen onlar seni lpg için yönlendirebilirler zaten elemanda serwiste montaj yapıyor ;)
 
valla daha servisten kimseyi görmedim satışta hacer hanım yardımcı oldu zaten tüpü de onlar takıcak garanti bozulmadan zavoli takıyolar...
 
önce kullansaydın aracın çok yakmazdı motor için sıkıntı yok rodaj olayı yok ani gaz yüklenmelerinden kaçın fazla zorlama yüksek devirlere çıkarsanda yavaş yavaş çık bir şey olmaz
 
hocam dediğim gibi bu benim ilk aracım olacak rodaj ın tam olarak anlamını bilmiyorum :) gerekirse başlarda tüp kullanmayabilirim, yani 0 km araca zarar vericekse eğer tüp bi süre kullanmam... şimdilik bildiğim sadece vites değişimlerini 3000 devirin altında yapmamam gerektiği :)
 
aynen 3000 4500 dewir ideal , fazla zorlama fazlada bayık kullanma ani motor freninden kaçın yani 4ten 3e 3ten 2 ye filan düşmemeye çalış araç teslimatı sırasında hacer gereken bilgii wericek zaten sana , ayrıca rodajla ilgili değil ama aracın frenlerine dikkat et alışman biraz zaman alabilir ...
 
bak kesinlikle sıfır arabaya tüp taktırma yoksa benim gibi sıfır araca tüp taktırırsan 170 km yi geçemez, randuman alamayabilirsin. Ben 1.5 yıldır halen problem yaşıyorum bu konuda.. (Diğer aracım Hyundai i30)
 
Bana sorarsanız ilk başlarda LPG kullanmayın derim. Rodajın anlamı zaten büyük ölçüde aracın parçalarının yağlanmaya alışması demektir. Benzin de bu görevin bi kısmını yapmaktadır. Bildiğiniz üzere gaz, kuru bi yakıttır.
İlk 500km 3000 4000 devri çok geçmeyin. Ve ilk 1000km LPG'de kullanmayın bana sorarsanız. Bu süreden sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Arada bir aracı benzine alıp limitlerinde kullanmak aracınız için yararlı olacaktır.
 
ilk 2000 km benzinle kullanın bence
 
Geri
Üst Alt