Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ibiza SC, CUPRA, BOCA ve Altea XL.. Bluetooth Cep telefonu Bağlantısı..

Çöllü

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,794
Yaş
39
ibiza Cupra, Boca, Altea XL yani Dot Matrix Ekranı olmayan Blutooth kitli eski Tip RCD310 lu (Kırmızı Ekranlı) Araçlarda Uyumlu Cep Telefonu Nasıl Bağlanır..

İbizaSC, ibiza CUPRA ve BOCA'da Direksiyonun Altındaki kumandadan mikrofon işaretli düğmeye,

Altea XL de ise direksiyondaki mikrofon işaretli tuşa basılarak;

Sayın Ablamızın "Main Menu" deyişi dinlenir..

Ardından bib sesinden Sonra "Other Options" denir

Daha Sonra "Settings" denerek Ayarlar menüsüne girilir,

Akabinde "BlueTooth Options" denir

Sonra "Return Factory Settings" yada "Return Factory Defaults" denir (tabi bunları Ablamızın Aksanında Söylemeniz gerekiyor yoksa Anlayamayıp sizi yönlendirmeye çalışınca o ne idüğü belirsiz aksanı telaşa sokuyor) :D

velhasıl "BlueTooth visible" dediğinizde artık aracınızın bluetooth kiti açık vaziyete gelmiş ve telefonunuz artık SEAT BT' yi bulmuş oluyor sonra yine aynı menüden "Change PIN" deyince sizden bir pin istiyor 4 haneli olması şart okunaklı olarak "One Two Three Four" demeniz yeterli


Sonra bunu telefonun pin Kısmına girip Bağlanıyorsunuz..

gene Aynı menüden. Bu defa "refresh Phone Book" dediğinizde telefonunuzun adres defterini hafızaya alıyor..

ve sonuç:

O küçücük kırmızı ekranda aramalarınız ve gelen aramalar gözüküyor, handsfree bir şekilde konuşmalarınızı devam ettirebiliyorsunuz.. ben denedim şahsen bizim FR dakinden hiç bir eksiği yok ses kalitesi olarak.. isterseniz sesli komutlada arama yaptırıp aramalarınızı bitirebiliyorsunuz yada sesli olarak telefon numarası girdirebiliyosunuz..

Not: Tüm bunları o ablamızın aksanıyla SESLİ KOMUTLARLA yaptırmanız Şart.. bunlar için ne ekstra bir Dot Matrix Ekran nede bir Tuş mevcut..

Sanıyorum Türkiyede yine ilk defa biz bulduk yada daha evvel bulan ve kullanan vardıysa neden Cupra ve BOcalarda BlueTooth Özelliklidir yazmıyor..
velhasıl yapmak için Ceyhun @bluetouch ve Ben 2 saat uğraştık ve İnadımız üzerine bulduk hali hazırda bu araçları kullananlara şiddetle tavsiye ederim :eek:key:
 
Teşekkürler paylaşım için,umarım arkadaşların işine yarar...
 
guzel paylasim tesekkurler, lakin ne cupramiz nede bocamiz var. Sadece copa'miz var :)
 
Geri
Üst Alt