Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ibiza icin hangi kis lastigi?

KaraRR

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Eyl 2011
Mesajlar
126
Yaş
40
2011 ibizam icin hangi kar lastigini almaliyim.genel egilim nokian dan yana ama hangi modelini tavsiye edersiniz?
 
kullanacağın ebatta çok seçeneğin varmı nokian da
 
Aracimin orjinalinde 215/45/16 var. Bu ebatta kis lastigi pahali oldugundan sac jant alip 185/60/15 lastik alayim diyorum
 
Ben nokian aldım kuru ve ıslakta fren mesafesi gayet iyi. Yok sesi biraz fazla ama sıkıntı olmuyo. Konfor çok arttı. 185/65/15
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
Derdim cok para vermeden iyi birsey alabilmek...

Pirelli ya da nokian dusunuyorum su an
 
Öncelikle kış lastiği dersek kavram kargaşası yaşamayız kar lastiği yoktur kış lastiği vardır zira kış lastiklerinin esprisi desenden ziyade yumuşak hamurlu oluşlarıdır. Bu sayede 7 derece ve altındaki sıcaklıklarda yere daha iyi tutunurlar ve daha güvenli sürüş imkanı sağlarlar. Bu nedenle hangi markayı alacaksanız alın öncelikle rafta beklememiş lastik alın. Bazen çok anormal uygun fiyatlar görüyoruz bunlar 1-2 sene önce üretilmiş ama sıfır lastik çıkıyorlar genellikle. Ancak uygun koşullarda saklansa dahi 4-5 sene içerisinde lastikler sertleşerek esas fonksiyonu gören yumuşaklıklarını kaybediyorlar. Bu nedenle ne alacaksanız alın ama yeni üretim olmasına dikkat edin. Ebat konusuna gelecek olursak ben lastik ebatının değiştirilmemesinden yanayım ancak çoğu kişi bir ebat küçültülmesinin uygun olacağını söylüyor. Markalara gelecek olursak nokian bir iskandinav firması ve genellikle 9-10 ay yerden kar kalkmayan ülkeler için lastik üretiyorlar. Memnun olan çok ama olmayanda var. Ben kendi ebatlarım için en iyi test sonucunu veren goodyear ug8 (geçen sene 175/70/14)aldım ancak geçen yıl en iyi sonuçları daha büyük ebatlar için michelin alpine a4'dü ondan önceki sene TS850 idi. Lastik ebatlarınıza uygun adac gibi firmaların yaktıkları testlere bakın fiyatlarını karşılaştırın ve size en uygun olanı seçin derim.

Kış lastiklerinin yakıt tüketimini arttıracağını ve kısmende olsa performansınızı azaltacağını unutmayın. Muhakkak doğru hız endeksinde lastik seçin.

Son olarak Kış lastiğinin bir risk, Zincirin ise bir kriz yönetimi olduğunu unutmayın. Kış lastiğiniz olsa da muhakkak zincir bulundurun trafik kurallarına uyun.

Umarım yardımcı olmuştur.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
Tekerlek çapını sabit tutarak, ebat küçültmek hem keseye fayda sağlar hemde birim alana düşen kuvveti artırarak kışın tutunmayı olumlu yönde etkiler. Yani 16" den 15" düşülür taban alanı daraltılır ise faydalı olur. Fakat tekerlek çapınız aynı kalmak şartı ile. +/- %3 kadar çap değişimi normaldir. Üstü aracınızı ve sizi zora sokar. Ben copa plus aracımda bunu uygulamıştım. Örnek 215/45 R16 yerine 185/60 R15 kullanılabilir.
 
Bilgiler icin cok tesekkurler.

Sonuc olarak 185/60/15 ebat icin Bridgestone LM32
Goodyear UG8
Michelin Alpin A4

Arasinda kaldim. Fiyat olarak siralama (azdan cok olana dogru) yukaridaki gibi.

Ozellikle bridgestone lm32 kullanan var mi
 
Derdim cok para vermeden iyi birsey alabilmek...

Pirelli ya da nokian dusunuyorum su an

endonezya malı markalarada bakabilirsin hem ucuz hem kauçuk ülkesi olduğundan nylondan çok kauçuk kullanıyorlar.ben kullandım çok da iyiydi.Umarım 4 ad. alıcaksındır yoksa ne marka alırsan al sıkıntı çıkartır.Bir arkadaşımın aracına çin malı kar tipi almıştık geçen kış 4 ad.en nihayetinde senede 2 ay kullanıcaksın istanbul yollarında diye düşündük hatta lastikte çivi yuvalarıda var inan sanki 4x4 kullanıyor hissi verdi bana,2 veya 3 sezon kullan sana yeter.
 
Geri
Üst Alt