Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ibiza cupra 1.4 tsi 180 hp

Cupra2011-İzmir

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2013
Mesajlar
3
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar,
2007 model seat leon 1.6 SportUp aracamı satıp 2011 ibiza cupra tsi 180 hp aldım. İnanılmaz mükemmel ve seri bir araç. Aracın eski sahibi nasıl becermişse motorunu garantiden değiştirmek zorunda bırakmış. Aracın üzerindeki motor 0. Araç 38000 km'de. aracı DOD bayisinden servis izmir'den aldım. Tüm çalışanlarını 8-9 yıldır tanıyorum. Çok güvendiğim insanlar. Aracı alırkende onlara güvenlerek aldım zaten:) )
bu araç hakkında sizlerden ögrenmek istediğim. Aracı kullanırken özellikle de hız yaparken nelere dikkat etmek gerekir.
Bazı tavsiyelerde bulunanlar oldu;
* motoru yeni olduğu için aracı çok zorlama yaklaşık, 1000-1500 km yol yaptıktan sonra hız yaparsan iyi olur dediler, (?)
* 2 - 3 saatlık bir yolculuk sonrası aracı hemen stop etme yaklaş 3-4 dak. motor çalışsın, (?)
* vites D de giderken (90-100 km hızla giderken) S ye almak motorda sorunlar oluşturumu?
* Aracın turbosunda sıkıntılar yaşamamak için nelere dikkat etmek gerekir.

cevaplarınız için şimdiden tşkler. Arac hakkında sizlerinde farklı önerileri varsa paylaşmanızı rica ediyorum arkadaşlar.
saygılar...
 
öncelikle hayırlı olsun aracın benimde önceki aracım ibiza cupra idi.Size tavsiyelerim ,

*Motoru dedikleri gibi ilk zamanlar zorlama.(motor nasıl değişmiş hayret açıkçası:))
*2-3 saat yolculuk yapsanda, 15-20dk aracı kullanıp 5dk zorlasanda sen turbonun sağlığı için yaklaşık 1 dk rölantide çalışsın(4dk nedir yaw çok:))
*Valla bende D de giderken canım sıkılıyordu S ye çekiyordum bunda bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum.
*turbodan ziyade aracın DSG sine ve yağ durumuna dikkat et bence :) Turbo tabikide önemli ama bu araçlardaki dsg mekatroniği sorun çıkarıyor.Bunun için yapacak birşeyin yok.Çıkarsa yaklaşık 6bin 1 parça 2 binde 1 parça toplamda 8 bin'e yakın masraf çıkabiliyor ama şans işi dediğim gibi.(garantisi varsa sorun olmaz direk değiştiriyorlar.Hatta aracınızın garantisi bittiyse iyi niyet garantisinden değiştirebilirsiniz.aracın bakımlarınını düzenli serviste yapılması şart.)
Daha başka bilgi almak isterseniz seve seve yardımcı olurum :)
saygılarımla,
 
Cevapların için teşekkürler. Anlaşılan bu aracın kullanım konusu çok önemli gerçekten de. Ayrıca duyduğuma göre servisde kullanıcı hatasından dolayı da çok masraf açtığı oluyormuş. Bu aracı kullanırken motora zarar vermemek için kesinlikle dikkatli kullanmak + dediğin gibi bakımları yetkili serviste yaptırmak şart. Tekrar teşekkür ederim...
 
dikkat etmen gereken hususları söylemiş zaten ceyhun bizede hayırlı olsun demek düşer
 
* motoru yeni olduğu için aracı çok zorlama yaklaşık, 1000-1500 km yol yaptıktan sonra hız yaparsan iyi olur dediler, (?)
* 2 - 3 saatlık bir yolculuk sonrası aracı hemen stop etme yaklaş 3-4 dak. motor çalışsın, (?)
* vites D de giderken (90-100 km hızla giderken) S ye almak motorda sorunlar oluşturumu?
* Aracın turbosunda sıkıntılar yaşamamak için nelere dikkat etmek gerekir.

* Artık yeni nesil motorlar çok fazla dikkate almamakla birlikte 1.500 km sonra hız yapmaya başlayabilirsiniz kaybedecek birşeyiniz olmaz.
* Aracı ilk çalıştırırken ve stop edecekken 1-2 dk rolantide çalışık beklesin. Turbo motorlu araçların hepsinde bu böyledir.
* Hiç bir sorun olmaz.
* 2.maddedeki rolantiyi yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca yazılım atmazsanız hem motor hem turbonunda ömrünü uzaltırsınız.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

Kurallar gereğide sizi üyelerimiz kısmında tanımak isteriz :)
 
Hayırlı olsun güzel günler de kullan aracını
 
Hayırlı olsun.

Benim de sormak istediğim; DSG'de D konumunda giderken tiptronike (manuele) geçmenin zararı olur mu?
 
Geri
Üst Alt