Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

IBIZA 1.4 lt. 85 hp hakkında

metallkraft

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
11
Yaş
33
Abiler selamlar,

2015 model IBIZA 1.4 lt. 85 hp hakkında özellikle de motoru ve yakıt tüketimi hakkında düşüncelerinizi rica edebilir miyim? SEAT konusunda Leon sahibi ve bilgili bir arkadaşım kesinlikle bu motoru tavsiye etmedi, çok eski elde kalan motorları çakıp çakıp yolluyorlar piyasaya dedi, yakıt konusunda çok üzer seni ve 4-5 sene binilecek bir motor değil şeklinde bir yorum yaptı...
 
Hocam ben kullanıyorum yakıtı, çok zorlamadığınız takdirde şehir içinde 7 litreyi geçmiyor uzun yolda ben 5.5 litreyi gördüm. Yakıt bakımından fazla zorlayan bir araç değil bende alırken daha fazla yakıcağını sanıyordum. Motor bakımından değerlendirecek olursak aşırı performans beklememek gerekiyor fakat tatmin edici bir gücü bulunuyor yokuşlarda biraz tıkanmasa daha iyi olabilirdi ama.
 
Çok teşekkürler yorum için, aslına bakılırsa çok da yüksek bir tüketimi yokmuş yani aşağı yukarı 30liraya 100km'ye denk geliyor... Zaten 10bin km'yi senede geçme imkanım yok... işten eve evden işe arada bir şehir merkezine, sağa sola... şehir dışı zaten yok... Yani arkadaşım benim öyle anlatınca birden bire soğudum araçtan, fiyatı çok uygun geldi ve ben bu aracı alırsam borcu bitene kadar yani en azından 5-6 sene kullanacağım, zırt pırt motor sorun çıkartsın istemem...
Ayrıca VW tarafından motor ve motor aksamlarının üretildiği ne kadar doğrudur?

Bir diğer sorum da, acaba aradaki 10bin lira gibi bir farkı gözden çıkartıp Ibiza SC 1.2 lt TSI 105 hp DSG > FR modelini almak ne kadar mantıklı olur hem yakıt hem geleceğe yönelik 2.el de fiyat bakımından... (Performans ve donanımına değinmeye gerek yok sanırım açık ara SC modeli öndedir bu konularda)

Teşekkürler.
 
@metallkraft kullanılan parçaların vw olduğu doğrudur aracın çoğu yerinde vw amblemi bulunmakta zaten. eğer TSI alma gibi bir niyetiniz varsa bence daha mantıklı olabilir hem performan hemde yakıt olarak daha iyi bir araç
 
Tsi motor daha iyidir tabi. Satma konusunda da rahat olur. Uzun sure binme niyetiniz varsa tabi 10 binlira da fazlaniz varsa neden olmasin.
 
Teşekkürler yorumlar ve yardımlar için.
Sanırım 1.2 tsi olarak karar vereceğim...

Yinede eklemek istediğiniz varsa yorumlarınızı beklerim...
 
85 hp'lik ibiza kullanıcısı olarak;
Konunun anafikrini hemen başa yazayım :
105 hp = Performans
85 hp = Ekonomi (lpg ile)
--------------------------------------------------------------
Kim ne derse desin olayın özetini size yukarıda yazdım. Hangisi sizin için önemli ise ona göre kendinizi yönlendirin.
Her gün aracımı kullanan biri olarak aracım için diyeceğim bir cümle varsa o da : "Çok Şükür." olur.
85 hp motor lpg ile birleşince cebinizi kesinlikle üzmez. mobilet parasına gezersiniz. Lpg taktırmazsanızda 8-9 litreler yakar.
Her gün kullandığım için ben lpg'yi şart gördüm. Tsi ne yakar, kaç yakar bilemem, sanırım atmosferik motor ile aralarında 1 litre oynar. 1 litre tsi daha önde ama lpg işin içine girince tsi tabiri caizse pancar motorunun yanına yaklaşamaz. Bu kadar net. Benim kullandığım yer tam manasıyla şehir içi değil bunun için ben 17-18 krş civarı (tanımlarsam , %70 uzun yol %30 şehir içi) yakıyorum. Diğer 85 hp kullanıcı arkadaşlardan da duyduğum İstanbul şehir içi kullananlar 22 krş yaktığını söylüyorlar. Bu değerlere ibiza tsi motorun yaklaşacağını düşünmüyorum. Yaklaşan varsa kullanıcı olarak yazarsa aydınlanırız. Ancak tsi motorun benim araçtan daha atik olacağı aşikar.
------------------------------------------------------------
Motor konusunda eski sistemdir yeni sistemdir bilemem ancak kolay kolay arıca verecek motoru piyasaya süreceklerini aklımın ucundan bile geçirmem.
------------------------------------------------------------
İkinci el mevzusunda ise 85 hp sanmıyorum ki Tsi ve aynı zamanda SC modelinden daha kötü bir zaman diliminde satılsın.
-----------------------------------------------------------
Tekrar ibiza alacak olsaydım ben yeniden 85 hp alırdım. Referance değilde style bakardım. Bugüne kadar nedendir bilmem ama hiç aklımdan 1.2 geçmedi. Gönlümde olan belki çoğu arkadaşın ki gibi Cupra'dır. Hayal olarak da kalacaktır :)
 
Arkadaşınız fena bir Seat'sever olmakla beraber biraz da hız tutkunu anlaşılan :) Bana da sorsa bir akrabam ilk lafım "neden 1.2 TSI almıyorsun?" olurdu. Ş.içi yakıtlarının farkları 1 lt'yi geçmez, performans olarak 1.2 TSI daha verimli olur. Fakaat iş LPG'ye yani ekonomiye girerse 1.2 TSI'ın hakkını veremez duruma gelse bile 1.4 LPG'linin yakıtına erişemez. Size en makul tavsiyem şu olur; eğer az biraz seri olsun aracım, gezmeyi severim, dağı bayırı kedi gibi tırmansın derseniz 1.2 TSI almaya bakın. "Yok arkadaş ben arabayı sağa sola gitmek için kullanacağım, motor nazlı olmasın, yürüsün yeter diye binerim. Zaten lepege de takarım" veyahut "1.2 TSI alacak bütçem yok, 0 km 1.4 style alırım daha iyi" diyorsanız 1.4 85 bg' de candır.

Ha yakında kalkar mı? Evet kalkabilir ama polo'ya 1.0 atmosferik getirdiklerine göre bir kaç sene daha atmo üretecekler demektir. Belki ibizalardan kalkabilir. Bu da değerini biraz aşağı çekebilir. Fakat LPG olduğu müddetçe 1.4 85 bg motora binilir.

Eğer ki bütçeniz el verirse, 1.2 TSI alın. İbiza'nın 0'ına güç yetmiyorsa ikinci el temiz veya fabia 2. el temiz 1.2 TSI bakın derim.
 
Abilerim, arkadaşlarım
Hepinize değerli yorumlarınız ve yol gösterişleriniz için teşekkür ederim.
Artık iş sadece karar vermeye kalıyor belli ki her ikiside aradaki fiyat farkına rağmen beni üzmeyecek seçimler olacak gibi. Bir yandanda 2 el piyasasını kovalıyorum. Artık bütçeye ve duruma göre neyi uydurabilirsek ona karar vereceğiz.
Çok teşekkür ederim herkese tekrar.
 
Geri
Üst Alt