Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ibiza 1.2 tsi 105 hp dsg copa plus aracı yeni aldım sorularım var deneyimli üyelere

Luanrart

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
18
Yaş
33
Dün aracımı teslim alarak bende seat dünyasına girmiş oldum araç ibiza 1.2 tsi 105hp dsg şanzıman copa plus. iki gündür sürüyorum daha acayip bir perfonmanslı bir araba çok atik ve kıvrak içide geniş bir bakış açısı sağlıyor ve rahat araçla ilgili bir kaç şey canımı sıktı aracın iç işçiliği beklediğim gibi değildi direksiyon simidine bağlı ayarlama çubukları plastik sanki kolayca kırılcakmış gibi birincisi aracın altı tamamen boş yani kaputu açıp baktığımda yeri görüyorum diğer kısımlarda korumasız halde 2. side bilmiyorum siz farkettiniz mi yada normal bişi mi aracın zemini halıflex olan kısım bitince böyle yün tarzı bişi var renkli renkli ayaklarımızı uzattıgımız yerin karşısında dipte o nedir bilmiyorum ama görüntüsü ve öyle kaplanmamış şekilde durması canımı sıktı bu konular da ne yapmam gerekir sizce ? :)
 
İlk Önce kendinizi üyeler bölümünden tanıtır mısınız?
 
aracın hayırlı uğurlu olsun güle güle bin ibizza konusunda deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olacaktır sana...
 
Çok saolun teşekkür ederim, foruma yazdıktan sonra aracı erya ya götürdüm kaldırdık baktık ustayla dedi plastik koruma zaten var çelik koruma yapılmıyor ibizalara dedi komple plastik bi korumada işe yaramaz dedi çünkü ona çarpan bişi olucaksa bile motorada zarar verir bi işe yaramaz dedi çelik korumada dediğim gibi hatta yan sanayisi varmı yok mu bilmiyorum dedi. o dediğim renkli tüy isede keçe miş gerek yok dedi onu kapatmaya bende iyi tamam dedim ama bi içi polo gibi olsaydı keşke. perfonmasa söz yok... :eek:key:
 
Aracın hayırlı uğurlu olsun Muhtar, allah tekerini düz bastırsın öyle şeyler için Sıkma Canını; Ibiza konusunda uzman arkadaşların muhakkak vardın o konular hakkında fikirleri velevki Seat Yapar Biz Düzeltiriz.. ;)
 
kardeş araban hayırlı olsun polo nun içi hiiiç güzel değil sadece öyle sanıyoruz ibiza bir tarz emin ol...polonun iç malzemesi çok dandik inan bana...
 
aynen dediğin gibi ibiza nın hakkaten bi tarzı var bide çok güzel birlik var seat çılar arasında vw arasında böle yok oda bi artı :D bide benzine cart curt zam gelmese :mad:
 
Luanrart dostum öncelikle yeni araban hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah.. Ben de 1 senedir aynı motorun Sport Coupé'sini kullanıyorum, geçen hafta ilk doğumgününü kutladık hatta (= Tasarım ve performans konusunda söylediklerine kesinlikle katılıyorum, fakat malzeme kalitesi açısından Vokswagen'den daha kötü olduğunu söylemek yanlış olur diye düşünüyorum.. Her ne kadar (bildiğim kadarıyla) İspanya'da üretilse de, damarlarında Üstün Alman Teknolojisi geziniyor ve "abileri" olarak nitelendirilen VW ve Audi gibi markalar arasında yalnızca bir amblem farkı var.. Arabanın kalbi olan motor ve şanzıman zaten VW'in kendi modelleri için kullandığı TSI ve DSG -ki her ikisi de otomobil dünyasında devrim olarak kabul edilen teknolojiler.. Zaten sen de aracın ne kadar atik ve kıvrak olduğunu gözlemlemişsin.. Aracın dış tasarımı hiç bir VW modelinde olmadığı kadar keskin ve belirgin hatlara sahip, Polo yanında biraz daha ufak ve toparlak kalıyor ki şahsen Polo'yu tercih etmememin bir sebebi de budur.. İç tasarım zaten VW grubu araçlarda (özellikle VW, Audi ve Seat) oldukça yoğun bir benzerlik gösteriyor (gösterge paneli, far açma/kapatma tuşu, sinyal kolu, vs..) bu da Seat'da da diğer VW Grubu markalarda bulunan kalite hissini eksik bırakmıyor..

Sıkıntılarına gelince dostum, "aracın iç işçiliği beklediğim gibi değildi" demişsin.. 1 senedir ne turbosu ne de içindeki plastik parçaları bir sıkıntı yaşatmadı bana.. Yürüyen aksamı da malzeme kalitesi de fiyatının çok üzerinde olduğunu göstermiş oldu bana, eğer aracı kullanış tarzımız birbirine benziyorsa (aracı hunharca 7-8bin devirlerde zorlayıp bağırtarak kullanmıyorsan) senin de bir problem yaşayacağını sanmam (= ha 1 sene yada onbin küsür kilometre çok mu? değil, daha gidecek çok yol var fakat aracın kendini, yani kalitesini belli edecek kadar kullandım ve dediğim gibi hiç bir sıkıntı yada problem yaşamadım.. Plastik parçalar da ne çatırdıyor ne tıkırdıyor, aksine takır takır sorunsuz bir şekilde işliyor (=

Aracın altının boş olduğuna ben de dikkat etmiştim alırken fakat onun da bir problem çıkartacağını sanmıyorum, en azından şimdiye kadar bende birşey olmadı.. Salı günü senelik bakıma gidecem orada görecez aracın altında neler olup bitmiş, motor ne durumda, filtreler ne hale gelmiş vs.. araç zaten yerden nispeten yüksek sayılabilir (eğer yayları kısaltmayı düşünmüyorsan tabi), asfalttan da fazla çıkmazsan koruma sacı yaptırmana gerek kalmaz diye düşünüyorum.. yine de içine sinmediyse yaptırman tabiki de yararlı olacaktır..

"yün tarzı bişi var renkli renkli ayaklarımızı uzattıgımız yerin karşısında dipte" demişsin, dediğin yeri anladım =D Fakat seni tam olarak neyin rahatsız ettiğini anlayamadım, o yün kendini zamanla bırakacak yada tiftik tiftik olacak diye endişeleniyorsan eğer, öyle bir sorun da gözlemlemiş değilim =D Umarım sorularına yardımcı olabilmişimdir, başka sorun olursa yine yardımcı olmaya çalışırım dostum..
 
LOVE42 geniş açıklayıcı mesajın içimi çok rahatlattı ayırdığın vakit için çok saol =) araba şuan 570km de geçen hafta pazartesi dayım sağolsun depoyu ful getirmişti bende ilk depo arabanın hem perfonmasını ölçeyim hemde hevesi alayım diye hunharca gaza bastım S modda gidebildiğim kadar hızlı gittim ve gördüm ki o tarz kullanış hakkaten çok zevkli ama deli gibi yakıt tüketiyo bugün benzin almaya gittiğimde 15km menzili kalmıştı fullettim 50 lt aldım 235 milyon evlat acısı gibi koydu ama artık adam gibi sürücem yani ama insanın altında bölesine bi canava olunce gaza basmadanda duramıyo açıkçası =) bende sc istiyordum fakat ailem sana yarış arabası almıyoruz 4 kapı olucak diyince iyi tamam dedik =) tüp taktırmayı hiç düşündün mü
 
Geri
Üst Alt